Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

3 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

😲
Jest napis Omega? Jest 😜

To nie wystarczy. Musisz jeszcze pokazać omega-3 hydroksykwasy w kapsułkach i płytę winylową z utworem "Gyöngyhajú lány".

- ireo

W końcu dodali niewielką (ale jednak) regulację zapięcia!

exGZ1OI.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Szkoda ze po poluzowaniu slabo to wygląda, ale wygodą najwazniejsza

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

104manb.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

45 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Szkoda ze po poluzowaniu slabo to wygląda, ale wygodą najwazniejsza

Mam 2mm regulacji w Speedmasterze i równie dobrze mogłoby jej nie być. 2 x 2mm skok to moim zdaniem minimum, najlepiej 3 pozycje. 

Powraca Railmaster! :)

Omega właśnie ogłosiła dwa nowe modele, oczywiście bez datownika - jak na Railmastera przystało. Koperta 38 mm od AT, w środku cal. 8806 (METAS z centralnym sekundnikiem, szara tarcza podpalana) lub 8804 (METAS z subsekundnikiem na  godz. 6, jasnobrązowa tarcza podpalana), skórzany pasek lub nowa bransoleta AT "president".

zdjęcia: monochrome-watches.com

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-3.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-2.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-1.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-11.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-12.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Mam 2mm regulacji w Speedmasterze i równie dobrze mogłoby jej nie być. 2 x 2mm skok to moim zdaniem minimum, najlepiej 3 pozycje. 
Nie wiem ile jest tu w at ale mi wyatarcza taka

18 godzin temu, Dirty Harry napisał(-a):

Powraca Railmaster! :)

Omega właśnie ogłosiła dwa nowe modele, oczywiście bez datownika - jak na Railmastera przystało. Koperta 38 mm od AT, w środku cal. 8806 (METAS z centralnym sekundnikiem, szara tarcza podpalana) lub 8804 (METAS z subsekundnikiem na  godz. 6, jasnobrązowa tarcza podpalana), skórzany pasek lub nowa bransoleta AT "president".

zdjęcia: monochrome-watches.com

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-3.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-2.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-1.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-11.jpg

2025-Omega-Railmaster-Master-Chronometer-Collection-Review-12.jpg

Po dokładniejszych oględzinach, wygląda jak AT z inna tarczą. Koperta chyba ta sama, koronka, bransoleta. Mogli się bardziej postarać przy odświeżaniu linii. 

41 minut temu, tbn napisał(-a):

Po dokładniejszych oględzinach, wygląda jak AT z inna tarczą. Koperta chyba ta sama, koronka, bransoleta. Mogli się bardziej postarać przy odświeżaniu linii. 

Tak, jak napisałem wyżej: koperta 38 mm od AT.  To zresztą nic nowego - nie pierwsza generacja Railmastera, który jest nieco surowszą, pozbawioną daty i nakładanych indeksów Aquą, a przykłady poniżej  :) 

Omega_2806-52-37.png

omega-seamaster-aqua-terra-150m-xxl-small-seconds-49-2-mm-23113491006001-l.png

Omega_Railmaster_25025200_.jpg

0_s3b6916.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

W dniu 24.11.2024 o 14:09, ASTRAL napisał(-a):

Ciekawostka z zagranicznej grupy,  chłop kupił nową 300- kę i zorietował sie, że ma "chronometep" a nie "chronometer" :D

Zastanawia się, czy to reklamować, czy zostawić.

Opinie są podzielone, większość komentujących jest zdania,  że gdyby to był Rolex gość miałby pewnie wysoce poszukiwanego  "białego kruka", a tak ma niestety tylko skopaną Omegę, która powinna trafić do serwisu na wymianę tarczy :)

Swoją drogą QC w Omedze kiepska.

Moja pierwsza Omega - Seamaster 120M - też miała wadę fabryczną, choć jednak nie tego kalibru: jedna z fal była wyszczerbiona pod okienkiem daty  :) 

1.jpg

3.JPG

Tu nie ma dobrej i złej decyzji mi też globe się niesamowicie podoba ale zupełnie nie leży na moim nadgarstku

35 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Tu nie ma dobrej i złej decyzji emoji16.png mi też globe się niesamowicie podoba ale zupełnie nie leży na moim nadgarstku

A mi leży. To już druga przymiarka. 

IMG_2558.jpeg

IMG_2515.jpeg

3 godziny temu, Picy napisał(-a):

Kurde ale to ładne. Dzisiaj przymierzyłem i chyba trzeba AT puścić i kupić to cudo. Tylko który kolor. Chyba bardziej niebieski. Jak by data byla pod kolor to biały petarda. 

IMG_2561.jpeg

Tak, to wyjątkowo udany model omegi. Dla mnie zdecydowanie bardziej przemawiający niż przywołana powyżej AT. Jeśli  natomiast chodzi o kolor, to oba super, być może odrobinę bardziej skłaniałbym się do koloru białego, ale jest to oczywiście subiektywne.

Posted (edited)

;]

IMG_20250518_135028-01.jpeg

IMG_20250518_134907-02 (1).jpeg

IMG_20250518_141203-01.jpeg

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic