Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkanie zegarkowe nie są dobre, ostatni podstolik krakowski ("dzięki" @nav) przypomniał mi o speedmasterze i o tym że zawsze byl w okolicy zainteresowań, ale jakoś nigdy się nie przebił.

No i tak sobie patrzę na rozne referencje a teraz algorytmy podstawiają wszystko łącznie z nowym speedmasterem "reverse panda"

Co do zasady nie różni sie niczym od klasycznej "szafirowej kanapki" ale diabeł tkwi w szczegółach:

- tarcza  (totalizatory sa lakierowane na bialo, indeksy są nakładane i tak samo jak wskazówki rodowane)

- bezel jest ceramiczny

- polska cena retail jest wyższa o 6400 pln 😅

IMG_20260113_130732.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Jan napisał(-a):

Spotkanie zegarkowe nie są dobre, ostatni podstolik krakowski ("dzięki" @nav) przypomniał mi o speedmasterze i o tym że zawsze byl w okolicy zainteresowań, ale jakoś nigdy się nie przebił.

No i tak sobie patrzę na rozne referencje a teraz algorytmy podstawiają wszystko łącznie z nowym speedmasterem "reverse panda"

Co do zasady nie różni sie niczym od klasycznej "szafirowej kanapki" ale diabeł tkwi w szczegółach:

- tarcza  (totalizatory sa lakierowane na bialo, indeksy są nakładane i tak samo jak wskazówki rodowane)

- bezel jest ceramiczny

IMG_20260113_130732.jpg

Ta wersja jest taka droga, bo musieli precyzyjnie zmywać z subtarczek to czarne i na nowo malować cyferki. 

I jeszcze indeksy poprzyklejać.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

- bezel jest ceramiczny

IMG_20260113_130732.jpg

Ponoć szkło zmienili na takie jak w FOIS - duży plus za to.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny wypust z tą reverse pandą. Omega bardzo sensownie rozwija te linie, wszystkie wypusty do tej pory zachowują charakter oryginalnego Moona. Ogólnie mam wrażenie, że uporządkowali trochę swój katalog. Ja pewnie zostanę przy klasycznym hesalicie, ale muszę zobaczyć tego stalowego na żywo. 

Miałem okazję za to obejrzeć nową Planetę i niestety nie wygląda to dobrze. Proporcje tego zegarka są co najmniej dziwne , zwłaszcza bezel do tarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, tbn napisał(-a):

Świetny wypust z tą reverse pandą. 

Na renderach wygląda super! 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, tbn napisał(-a):

Świetny wypust z tą reverse pandą. Omega bardzo sensownie rozwija te linie, wszystkie wypusty do tej pory zachowują charakter oryginalnego Moona.

„Wypustów” było już co najmniej tyle ile odcinków „Matysiaków” (była taka powieść radiowa). 
Reverse panda też już była.

29 minut temu, tbn napisał(-a):

Ogólnie mam wrażenie, że uporządkowali trochę swój katalog.

To już musieliby się przestać nazywać Omega.

Edytowane przez ireo
(nie wiem czy się obrazek wstawił)

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi