Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, KrysH napisał(-a):

fantastyczne zdjęcie 

Dzięki 

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, bober5264 napisał(-a):

To Twoje foto? Mega!

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Prompt AI.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minutes ago, rafi said:

U mnie bez AI 😉 (nie licząc algorytmów w aparacie)

Ja nie wiem co w Kolega chciał wymieniać? Rozchodziłeś już pomysły? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, tts napisał(-a):

Ja nie wiem co w Kolega chciał wymieniać? Rozchodziłeś już pomysły? 😉

A daj spokój… niby rozchodziłem, ale nie dość, że mnie Instagram cały czas teraz szczuje moonem, to jeszcze nowy wtorek wypuścili… Ale ani Omegi, ani GSa (które miały w lwiej części sfinansować Moona) nie będę sprzedawał. Czyli kiedyś pewnie kupię, ale dopiero, jak mnie będzie stać. A po drodze jeszcze chciałbym jeden, ale też raczej nie w tym roku, więc 2026 będzie spokojny 😉

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, rafi said:

A daj spokój… niby rozchodziłem, ale nie dość, że mnie Instagram cały czas teraz szczuje moonem, to jeszcze nowy wtorek wypuścili… Ale ani Omegi, ani GSa (które miały w lwiej części sfinansować Moona) nie będę sprzedawał. Czyli kiedyś pewnie kupię, ale dopiero, jak mnie będzie stać. A po drodze jeszcze chciałbym jeden, ale też raczej nie w tym roku, więc 2026 będzie spokojny 😉

Trzeba to rozchodzić… Sprzedałem wiele zegarków, aby zdobyć Moona. Żałowałem sprzedaży trzech — tylko jeden udało mi się odkupić. Tak że doskonale rozumiem, o czym piszesz. Fajne w tej sytuacji może być to, że kiedy już go kupisz, będzie „pachniał niedźwiedzim mięsem” (nawiązując do J. Londona). Trzymam kciuki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, rafi napisał(-a):

Wykasuj Instagrama - wyjdzie ci na zdrowie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, tts napisał(-a):

Trzeba to rozchodzić… Sprzedałem wiele zegarków, aby zdobyć Moona. Żałowałem sprzedaży trzech — tylko jeden udało mi się odkupić. Tak że doskonale rozumiem, o czym piszesz. Fajne w tej sytuacji może być to, że kiedy już go kupisz, będzie „pachniał niedźwiedzim mięsem” (nawiązując do J. Londona). Trzymam kciuki!

Dzięki. Pocieszam się tym, że produkują go tyle lat, że raczej zdążę kupić 😉

1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Wykasuj Instagrama - wyjdzie ci na zdrowie. 

X-a już wykasowałem i faktycznie jestem zdrowszy. Może i z tej rady powinienem skorzystać. W sumie do niczego mi to nie potrzebne… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, rafi napisał(-a):

Dzięki. Pocieszam się tym, że produkują go tyle lat, że raczej zdążę kupić 😉

X-a już wykasowałem i faktycznie jestem zdrowszy. Może i z tej rady powinienem skorzystać. W sumie do niczego mi to nie potrzebne… 

Te wszystkie (anty)sociale tylko mózg ryją - niczego dobrego nie wnoszą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dużo jest tutaj tych Omeg to i ja dorzucę swoją  na pierwszy rzut oka zegarek ładnie wykonany, ładna tarcza, fajnie świeci i jest bardzo wygodny ma służyć jako zegarek na codzień i mam nadzieję, że się sprawdzi
20260119_152024.thumb.jpg.975d1dbc0a3b480562d6fc7533eb7bed.jpg

Gratulacje zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2026 o 05:08, mario1971 napisał(-a):

Najpierw kupiłem zegarek, a później okulary.

Przypomniałem sobie jeden twój komentarz i chciałem sprawdzić z ciekawości czy jakieś ziarenko prawdy w tym jest, dałem delikatny zoom i o to takie małe niedociągnięcia w literkach i cyferkach są a dokładnie jak widać na zdjęciu chodzi o literki ( O,H,N oraz cyfra 3) coś za dużo tej farby :D no niestety ziarenek jest kilka ale Bogu dzięki to nie Lange 🙏

20260119_163850.jpg

20260119_163527.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Przypomniałem sobie jeden twój komentarz i chciałem sprawdzić z ciekawości czy jakieś ziarenko prawdy w tym jest, dałem delikatny zoom i o to takie małe niedociągnięcia w literkach i cyferkach są a dokładnie jak widać na zdjęciu chodzi o literki ( O,H,N oraz cyfra 3) coś za dużo tej farby :D no niestety ziarenek jest kilka ale Bogu dzięki to nie Lange 🙏

20260119_163850.jpg

20260119_163527.jpg

Chińczyk płakał, jak pakował do pudełka. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Chińczyk płakał, jak pakował do pudełka. 😉

Możemy się wymienić dasz mi jakiegoś Rolexona coś ci tam dopłacę żebyś nie był pokrzywdzony i się rozejdziemy :D a tak na serio czy w Rolexie takie niedociągnięcia się trafiają ?? Przerobiłeś ich trochę i pewnie nie raz z lupka siedziałeś ;) czy są zdecydowanie bardziej dopracowane i nie ma co porównywać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

20260119_163850.jpg

20260119_163527.jpg

O ja pierdyle... Gdzie to nabyłeś?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Możemy się wymienić dasz mi jakiegoś Rolexona coś ci tam dopłacę żebyś nie był pokrzywdzony i się rozejdziemy :D a tak na serio czy w Rolexie takie niedociągnięcia się trafiają ?? Przerobiłeś ich trochę i pewnie nie raz z lupka siedziałeś ;) czy są zdecydowanie bardziej dopracowane i nie ma co porównywać ?

Z Rolexów - w Polarze znalazłem kłak przyklejony na kole datownika, w Daytonie (Ghost), której ostatecznie nie odebrałem - mikro skazę na tarczy, na szlifie słonecznym. Podobną znalazłem w Datejust bicolor parę lat temu - też odmówiłem odbioru. Więcej błędów nie pamiętam. 

Wszystkie były na 100% oryginalne.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

O ja pierdyle... Gdzie to nabyłeś?

Zegarek kupiłem na chrono24 ale pełny zestaw z 2019, wszystkie numery się zgadzają także o autentyczność jestem spokojny, przyglądałem się innym modelom o podobnej referencji i na zdjęciach były widoczne jakieś niedociągnięcia także nie jestem jedyny, jeśli zegarek jest na nadgarstku to wcale tego nie widać, nie będę sobie obrzydzał zakupu tymi niedociągnięciami trzeba się cieszyć 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Heavyweight2712 said:

Jak dla mnie zegarek do zwrotu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zegarek kupiłem na chrono24 ale pełny zestaw z 2019, wszystkie numery się zgadzają także o autentyczność jestem spokojny, przyglądałem się innym modelom o podobnej referencji i na zdjęciach były widoczne jakieś niedociągnięcia także nie jestem jedyny, jeśli zegarek jest na nadgarstku to wcale tego nie widać, nie będę sobie obrzydzał zakupu tymi niedociągnięciami trzeba się cieszyć 😉

To jakaś ostatnia partia chyba, bo one z tego co kojarzę były produkowane do 2018.

W 2019 już były nowe z falami 300M.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Nie chcę wyzłośliwiać się, ale tak jak napisał Kolega @tts to zegarek do zwrotu.

Mnie drażniło by to "skandynawskie A", nie wspomnę o reszcie.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z moich byłych egzemplarzy:

IMG_4422.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi