Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko pamiętaj policz wszystkie ryski i mikroryski bo licho nie śpi a twe oko jest czujne

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pamiętaj policz wszystkie ryski i mikroryski bo licho nie śpi a twe oko jest czujne

Po co liczyć?, wystarczy przygotować materiał dowodowy, pardon ;)- poglądowy, w postaci 'portfolio' w duzym powiększeniu :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj czego się nauczyłeś w wątku o omedze, ocalić cię może w walce ze złem i jego serwisem ;)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie żarty żartami ale nie mówcie, że by was nie bolało jakby porysowali wam kopertę i bransolete a zegarek leżał by 7 tydzień w serwisie. Coś czuje ze nie jeden właściciel czasomierza zagotował by się aż by mu się białko w oczach ścieło :D

Ja tam naprawdę współczuję koledze stateless bo to nie jest fajna sprawa dla każdego kto lubi i ceni swoje zegarki

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek za 20k papieru do serwisu.

Papier=dolar ;-)

iOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Ale tak to jest właśnie. Punkt widzenia zależy od punktu posiadania/odniesienia :)

Ktoś kto ma budżetowe zegarki z pod znaku wielkiej fali plus jakiegoś tam budżetowego swisa plus jedna jedyną Omegę to trochę świruje.

Ktoś kto ma jakiś tam jeden zegarek budżetowy plus kilka ze średniej półki podchodzi do sprawy na chłodno. Źle zrobili to odsyłam niech poprawiają nawet przez rok a ja wrzucę sobie inną np Omegę na rękę do tego czasu.

Ktoś kto ma w kolekcji same Patki kilka sztuk stwierdza hmmm znów założyli tarczę krzywo i zapomnieli założyć wskazówek. A co tam, może to i dobrze czas chyba kupić sobie kilka nowych zegarków :)

Oczywiście jest to duże przerysowanie tematu ale przyznajcie sami, że cos w tym jest z prawdy :)

Przykład Ptaka jest ujęty w krzywym zwierciadle żeby pokazać pewien schemat należący do skrajnej mniejszości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyślij już ten zegarek do serwisu i oszczędź nam kolejnych kilku stron rozterek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak to jest właśnie. Punkt widzenia zależy od punktu posiadania/odniesienia :)

Ktoś kto ma budżetowe zegarki z pod znaku wielkiej fali plus jakiegoś tam budżetowego swisa plus jedna jedyną Omegę to trochę świruje.

Ktoś kto ma jakiś tam jeden zegarek budżetowy plus kilka ze średniej półki podchodzi do sprawy na chłodno. Źle zrobili to odsyłam niech poprawiają nawet przez rok a ja wrzucę sobie inną np Omegę na rękę do tego czasu.

Ktoś kto ma w kolekcji same Patki kilka sztuk stwierdza hmmm znów założyli tarczę krzywo i zapomnieli założyć wskazówek. A co tam, może to i dobrze czas chyba kupić sobie kilka nowych zegarków :)

Oczywiście jest to duże przerysowanie tematu ale przyznajcie sami, że cos w tym jest z prawdy :)

Przykład Ptaka jest ujęty w krzywym zwierciadle żeby pokazać pewien schemat należący do skrajnej mniejszości.

:lol:

Nigdy by Ci nic nie sprzedał ;)

Nie daj Boże nie kupuj na bazarku bo "roboty moderacyjnej" będzie na tydzień :D

Widzę że jesteś z Krakowa, spotkaj się z Julkiem [@pablo122] a On Ci pokaże co i jak z zegarkami, to fajny chłopak, jeszcze okrasi kilkoma słowami to Ci "przejdzie" :lol:  :lol:

Julek, pozdrawiam Cię z tego miejsca.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do reklamacji to kupując od firmy przy pierwszej reklamacji można wybrać czy korzysta się z gwarancji producenta czy tzw. reklamacji z ustawy. Wybór przy pierwszej reklamacji jest ważny, ponieważ korzystając z gwarancji producenta nie można przy kolejnej reklamacji skorzystać z ustawy. To drugie daje nam możliwość wymiany towaru na nowy lub naprawy, ale to klient decyduje czego żąda. Sprzedawca nie może przy reklamacji z ustawy zmusić klienta do naprawy. Oczywiście inaczej rozmawia się w takim przypadku z butikiem lub salonem a inaczej z pośrednikiem.

Nie jest prawdą, że skorzystanie z gwarancji wyklucza rękojmie... Bo o niej mowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecie z sieci. Starsza Omega na nowym zapieciu ;) no ale bransa nowsza :D

post-68673-0-70669700-1458028147_thumb.jpg

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły biznes, starsze zapięcie jest fajniejsze, ja chyba do nowej też dokupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W butiku nie chcą sprzedać samego zapięcia, oferują z bransoletą...

iOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły biznes, starsze zapięcie jest fajniejsze, ja chyba do nowej też dokupię.

W czym stare zapięcie jest lepsze?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Zabierze Cię nad rzekę i pokaże jak się pływa z zegarkiem za 30 koła papieru ;)...

Oddaj zegarek na serwis, dam na mszę w jego intencji żeby wszystko poszło dobrze.

Gdyby coś poszło nie tak, to zawsze możesz wykonać do nich taki telefon: https://youtu.be/1SXsCkKuvOU?t=6s

Tak ? Kolega lubi takie atrakcje ? to gdzie i kiedy ?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/124223-sgp-przygotowanie-zegarka-do-wys%C5%82ania-do-serwisu/?hl=%20serwis%20%20swatch

Tu jakoś w tym temacie koledzy potrafią normalnie doradzić a w zasadzie temat bardzo podobny jak nie identyczny. Zapytania o jakość serwis o nazwijmy to "wagę" usterek

Niektórzy sami wypowiadający się chuchają dmuchają na zegarek w szmatki owijają żeby nic mu się nie stało w transporcie zdjęcia robią z aktualna gazetą ( z gołą du..a i zegarkiem też sobie zdjęcia robicie?) w obecności świadka i notariusza pakują doradzają co zrobić w razie problemów itp itd. A kocyk koledzy włożyli, żeby zegarkowi było ciepło ???? ja też potrafię być nieprzyjemny i pisać głupie prześmiewcze posty. Jak koledzy mają problem to klękajcie narody a jak ktoś inny chce dopytać bo zależny mu na swoim zegarku to bekę sobie robicie na klika stron zamiast doradzić merytorycznie.

Ja pytając w zasadzie o podobne sprawy spotkałem się z wyśmianiem i groźbami o "spacerku nad rzeką" 

A zaczęło się od pytania czy niedokładnie nałożona luma to wada w tej klasie zegarka czy nie

Co ja jako konsument mogę oczekiwać od tak znanej i szanowanej marki jak Omega

ideału?

doskonałości?

poprawności ?

sredniej jakości bo to tylko zegarek za 20 k i cudów nie ma ?

A jeśli chodzi o serwis jako klient czego mam oczekiwać

rzetelnej i fachowej naprawy ?

totolotka ? bo to tylko omega za marne pieniądze ?

Po przeczytaniu postów mam teraz obraz taki tej marki: Tanie zegarki dla pospólstwa i biedoty. Fuszerka serwisowa to normalka bo to tylko tania Omega Trzeba było nie kupować zegarka albo kupić inny bo mam jakiś problem (a inni koledzy w innych wątkach to już problemu nie maja tam jedna ryska urasta do rangi katastrofy).

Wyraziłem obawy co do serwisu bo go nie znam to spotkałem się z wyśmiewaniem a w w/w wątku jak i tez innych niektórzy z kolegów chyba zapomnieli jak wylewali płacze na kilka stron bo zegarek ma nową rysę po serwisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W butiku nie chcą sprzedać samego zapięcia, oferują z bransoletą...

iOS

to chyba tylko w Polsce

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to dziwne. Zapytaj bezpośrednio w serwisie SGP.

Nie powinno być problemu.

Edytowane przez Mizu80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

A czy są gdzieś zdjęcia macro tych usterek w Twoim egzemplarzu?

na stronie 371 tego tematu

A co do zapiec to niewątpliwą przewagą użytkową jest mikro-regulacja. bez potrzeby skracania/wydłużania możemy sobie sami szybko dopasować długość. Jednak takie zmiany zapięć powodują to, że mamy trochę takiego "składaka" jeśli chodzi o bransoletę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ? Kolega lubi takie atrakcje ? to gdzie i kiedy ?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/124223-sgp-przygotowanie-zegarka-do-wys%C5%82ania-do-serwisu/?hl=%20serwis%20%20swatch

Tu jakoś w tym temacie koledzy potrafią normalnie doradzić a w zasadzie temat bardzo podobny jak nie identyczny. Zapytania o jakość serwis o nazwijmy to "wagę" usterek

Niektórzy sami wypowiadający się chuchają dmuchają na zegarek w szmatki owijają żeby nic mu się nie stało w transporcie zdjęcia robią z aktualna gazetą ( z gołą du..a i zegarkiem też sobie zdjęcia robicie?) w obecności świadka i notariusza pakują doradzają co zrobić w razie problemów itp itd. A kocyk koledzy włożyli, żeby zegarkowi było ciepło ???? ja też potrafię być nieprzyjemny i pisać głupie prześmiewcze posty. Jak koledzy mają problem to klękajcie narody a jak ktoś inny chce dopytać bo zależny mu na swoim zegarku to bekę sobie robicie na klika stron zamiast doradzić merytorycznie.

Ja pytając w zasadzie o podobne sprawy spotkałem się z wyśmianiem i groźbami o "spacerku nad rzeką" 

A zaczęło się od pytania czy niedokładnie nałożona luma to wada w tej klasie zegarka czy nie

Co ja jako konsument mogę oczekiwać od tak znanej i szanowanej marki jak Omega

ideału?

doskonałości?

poprawności ?

sredniej jakości bo to tylko zegarek za 20 k i cudów nie ma ?

A jeśli chodzi o serwis jako klient czego mam oczekiwać

rzetelnej i fachowej naprawy ?

totolotka ? bo to tylko omega za marne pieniądze ?

Po przeczytaniu postów mam teraz obraz taki tej marki: Tanie zegarki dla pospólstwa i biedoty. Fuszerka serwisowa to normalka bo to tylko tania Omega Trzeba było nie kupować zegarka albo kupić inny bo mam jakiś problem (a inni koledzy w innych wątkach to już problemu nie maja tam jedna ryska urasta do rangi katastrofy).

Wyraziłem obawy co do serwisu bo go nie znam to spotkałem się z wyśmiewaniem a w w/w wątku jak i tez innych niektórzy z kolegów chyba zapomnieli jak wylewali płacze na kilka stron bo zegarek ma nową rysę po serwisie

raphael1215 - wysłałeś już zegarek ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Czytam te przygody i przemyślenia raphaela1215 i tak się zastanawiam, czy do drogich zegarków uznanych manufaktur po prostu trzeba dojrzeć (same pieniądze nie wystarczą), czy zdolność podejmowania samodzielnych decyzji to skarb, czy też mamy do czynienia z ukrytym hejtem pod adresem Omegi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Czytam te przygody i przemyślenia raphaela1215 i tak się zastanawiam, czy do drogich zegarków uznanych manufaktur po prostu trzeba dojrzeć (same pieniądze nie wystarczą), czy zdolność podejmowania samodzielnych decyzji to skarb, czy też mamy do czynienia z ukrytym hejtem pod adresem Omegi?

A ja się zastanawiam czy dorastając do drogich zegarków znanych marek faktycznie trzeba chodzić z lupą podczas zakupu i odrzucać sztuki z widocznymi usterkami (niektórzy koledzy tak pisali, ba nawet zauważyli kilka niedokładnie wykonanych egzemplarzy więc widać problem jest i to nie mały patrząc po ilości postów z zastrzeżeniami co do jakości ) bo to wcale nie przypomina zakupu drogiego zegarka uznanego producenta w ekskluzywnym butiku. Bardziej to wygląda jak kupowanie ubrań w second hand-zie. I wcale to nie jest ukryty hejt tylko poważne pytanie co do jakości uznanych marek, które powinny nas cieszyć a nie doprowadzać do rozczarowania jeśli chodzi o prezentowany poziom wykonania.

A co do decyzji to potrafię sam je podejmować tak, że bez obaw. Zegarek wysłany. Miałem wątpliwości co do wykonania lumy w modelach PO dlatego wolałem dopytać czy to można uznać jako wadę i warto opisać przy okazji wysyłki do serwisu czy nie i tyle a dla niektórych to chyba aż tyle bo nie potrafili obiektywnie się wypowiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Tak znam te normy tolerancji odnosnie np wskazówek odchyłek itp. U mnie centruje godzinowa jak minutowa jest na 12:01 dla mnie jest to idealne centriwanie. Każdy już wyciąga po jakimś zdaniu z kontekstu i dorabia swoje teorię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czym stare zapięcie jest lepsze?

Jest bardziej zaoblone, brzegi nowego potrafią kaleczyć ogniwa bransolety, zwłaszcza część tylna - w starszym ta konstrukcja jest inna i nie opiera się o bransę. Ogólnie nowe jest jakby bardziej "blaszane", chociaż nie wiem jak wygląda starsze jako fabrycznie nowe. Estetycznie też stare podoba mi się bardziej ale to już kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czego oczekujesz? Dostałeś odpowiedzi jak się można było spodziewać różne, jedni są zadowoleni inni średnio. Wysyłając zegarek na serwis zawsze ryzykujesz i nikt Ci tutaj na forum gwarancji nie da. Jeżeli chodzi o to czego możesz oczekiwać to z pewnością nie perfekcyjności na poziomie mikroskopu elektronowego. Nawet gołym okiem może nie być idealnie, przykładowo Omega ma pewien próg tolerancji jeżeli chodzi o centrowanie wskazówek. Jeżeli godzinowa będzie na 12:00 a minutowa na 12:02 to mają pełne prawo nie uznać reklamacji.

Koledzy zaczęli żartować bo wałkujesz ten temat od 15 stron i ciągle pytasz o to samo.

Ja puściłem tydzień temu do serwisu takie coś. Status naprawy-oczekiwanie na części ( wskazówki )914e176dadd242fe9af0d8181beb9e8c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi