Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy dzięki za pomoc. Nadgarstek mam koło 17 cm a mój reduced leży idealnie. Może zaliczę jakąś przymiarkę dla rozwiania wątpliwości.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziwne rzeczy ludzie piszą. Że 42mm jest mniejsze niż 39,7mm. No dobra ale mi na matematyce inaczej mówili. Nie mniej Fois jest wygodniejszy i mniej pospolity. Kup mojego to się przekonasz ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem obydwa leżą bardzo podobnie. Zresztą lug-to-lug mają bardzo zbliżone.

Mikołaj, a po co Ty go sprzedajesz? Nie zdążysz go nawet wysłać i już kupisz kolejnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem obydwa leżą bardzo podobnie. Zresztą lug-to-lug mają bardzo zbliżone.

Mikołaj, a po co Ty go sprzedajesz? Nie zdążysz go nawet wysłać i już kupisz kolejnego ;)

Uszy FOISa są delikatniejsze podobnie jak cała koperta. Oba fajne ale jeżeli idziemy w kierunku reduced to Fois jest bliżej. Poza tym te wskazówki.... bajka :).

A kolejny zegarek już jest ;) O nim wkrótce żeby nie zapeszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie głównie brakiem gwarancji, poza 6-cio miesięczną gwarancją sprzedawcy.

Podejrzewam, że w zestawie nie będzie kart, czyli zegarek z grey market.

Ale nadal to całkiem dobra oferta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie stad że nie jest w oryginalnym secie. Brakuje pudła, pasków, lupy i coś tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne rzeczy ludzie piszą. Że 42mm jest mniejsze niż 39,7mm. No dobra ale mi na matematyce inaczej mówili. Nie mniej Fois jest wygodniejszy i mniej pospolity. Kup mojego to się przekonasz ;).

Ludzie piszą co czują zakładając na co dzień raz jeden raz drugi...co ciekawe inne nadgarstki mają podobne odczucia...więc skręcone uszy vs proste i szafir vs hesalit decydują o optycznym odbiorze tych zegarków. Percepcja jest wszystkim !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Moja była Aqua Terra 41,5mm była optycznie duuużo większa od mojego obecnego 42mm Speedmastera Pro.

No co ty. :-) Mialem wcześniej Spidiego i nie odczułem tego. Mimo jasnej AT i czarnego Moona.

Ale to tylko subiektywnie odczucia.

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No co ty. :-) Mialem wcześniej Spidiego i nie odczułem tego. Mimo jasnej AT i czarnego Moona.

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka[/

Czarny wyszczupla :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałeś szafir czy plexi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałeś szafir czy plexi?

A plexi to bylo...

P_20160914_171349_1_zpsjfy7xxzg.jpg

Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki czarny to on nie jest ;-) ten speedmaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki czarny to on nie jest ;-) ten speedmaster

No aż taki czarny to nie. ;-) Ale dużo czarniejszy niż AT opaline.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ar3k3 - super foto

Light brown ammo style ;)

Coś pięknego.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożegnanie z omegą :(

794c7a7ecf732018a8703e25018d1cf8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Pewnie głównie brakiem gwarancji, poza 6-cio miesięczną gwarancją sprzedawcy.

Podejrzewam, że w zestawie nie będzie kart, czyli zegarek z grey market.

Ale nadal to całkiem dobra oferta.

Ciekawie jeszcze piszą "Wszystkie wystawiane modele są po przeglądzie mechanicznym i technicznym, sprawdzony chód i wodoszczelność zegarka. Na każdy zegarek udzielamy 6-cio miesięcznej gwarancji wypisanej na naszym certyfikacie". Zachodzi pytanie, po co w nowym zegarku przegląd i takie tam ... chyba że to taki bełkot marketingowy. Przy okazji u podobnego sprzedawcy zadałem pytanie o gwarancję, to mi odpisał:

"Niestety nie ma , odkupiłem go od klienta który mi nie dał karty gwarancyjnej

Chciałbym aby była , wtedy mógłbym go sprzedać za co najmniej 30tys

Jezeli interesuje zegarek to jest cena do negocjacji". I jak z takim poważnie rozmawiać, gdy podana cena odpowiada wystawionej przez boutique na Placu Trzech Krzyży ?

BTW mógłby ktoś mnie oświecić co znaczy "grey market" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW mógłby ktoś mnie oświecić co znaczy "grey market" ?

Po prostu "szary rynek, szara strefa" ;) Obrót poza AD, czyli autoryzowanymi dealerami.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Czyli rzekomo nowy zegarek, bez papierów, ale za to praktycznie za pół ceny na metce? Rozumiem, że tzw. "grey market" ma niższe ceny, ale ta "okazja" już jest podejrzana. Po drugie, nie lepiej kupując zegarek za tyle pieniędzy kupić coś mniejszym rabatem, ale z gwarancją, albo używany z papierami? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej. Zwłaszcza że czasami " grey" to naprawdę "black market" a zegarek pochodzi z przestępstwa. Choć są koledzy którzy zawsze sprowadzają zegarki w kompletach i niegdy nie mieli wpadek choć tu musisz ufać nie tylko kolegom sprzedającym ale też ich dostawcom. A inny dobry sposób na tańszy zakup to zegarek od znanego, zaufanego, pierwszego właściciela - z kompletem pudełek i papierów. Tu na forum jest paru kolegów których "parzą" nowe zakupy ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rzekomo nowy zegarek, bez papierów, ale za to praktycznie za pół ceny na metce? Rozumiem, że tzw. "grey market" ma niższe ceny, ale ta "okazja" już jest podejrzana. Po drugie, nie lepiej kupując zegarek za tyle pieniędzy kupić coś mniejszym rabatem, ale z gwarancją, albo używany z papierami? 

Zdecydowanie jestem typem osoby, która zapłaci więcej za pewny w 100% produkt. Co nie zmienia faktu, że kwota 13 tyś pokusiła na tyle, że zadałem pytanie na forum - kto pyta nie błądzi:) W kwestii nowy/używany - dopóki życie pozwoli, wolę uderzać w coś nowego niż używanego, chociaż przy używce można dużo zaoszczędzić lub kupić coś z wyższej półki. Jednak chęć posiadania czegoś swojego od nowości zawsze była mi bliska - zwłaszcza, gdy nie rozpatrujemy zakupu jako inwestycji. Oczywiście, rozumiem argumenty wszystkich osób, które twierdzą, że trzeba mieć...delikatnie mówiąc, nierówno pod sufitem, aby przepłacać za nowy zegarek (to samo tyczy się aut, mieszkań itp) ale... gdyby nie tacy ludzie, którzy lubią i chcą mieć nowe rzeczy, Ci "bardziej obrotni" nie mieliby okazji kupować używek;)

Tak więc, jeśli po przymierzeniu "poczuję" owego Speedmastera to dam się "orżnąć" AD:) I tak jak, któryś z kolegów zaproponował, zapewne zdecyduję się na opcję z bransoletą, a skórzany pasek dokupię osobno - najwyżej, ktoś się będzie cieszył z okazji kupna po niższych kosztach nowej bransolety ;)

P.S. Poza tym widzę, że ktoś już się skusił na tą Omegę z aukcji:)

Edytowane przez pgajlewicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcie.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Świetne zdjęcie.

Omesia nie ma datownika, wiec w gratisie dodają takie jak na zdjęciu ustrojstwo :P

Nie ma nic złego w kupowaniu u AD, nic tu nikomu do tego jak wydajesz swoje pieniądze, tylko jak Ci nie podejdzie to nie zapomnij wspomnieć na forum ;). Natomiast ja zdecydowanie wolę kupić coś z drugiej ręki, często prawie nowe i kupione u AD z pełną gwarancją etc, ale od kogoś z forum z reputacją. Omija Cię może zaszczyt odklejania folijek i wzniosła atmosfera galerii handlowej, ale masz produkt równie wartościowy w cenie podobnej lub niższej niż z grey market.

A weźmy taką hopotetyczną sytuację, ze sprzedający oferuje zegarek z pełnym opakowaniem i tymi czerwonymi kartami, ale bez dowodu zakupu, np. rachunku czy faktury. Jak traktować taką ofertę i jak jest honorowana gwarancja zapisana na wzmiankowanej karcie ? Edytowane przez Blunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi