zasadas 5405 #19826 Posted July 24, 2018 Czasami mam wrażenie, że ich menedżerowie nie zaglądają na fora zegarkowe, a polityka produkcyjna nie odpowiada potrzebom rynku, lecz za wszelką cenę chce ją kształtować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Plumber 36 #19827 Posted July 24, 2018 Muzzy, masz branzolete do tej Omegi tez?Ma 0 Share this post Link to post Share on other sites
Plumber 36 #19829 Posted July 24, 2018 To poka Wystarczy, że wnikliwie przejrzysz ten wątek i znajdziesz foto... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Muzzy 4020 #19830 Posted July 25, 2018 Dokupilem kiedys bransolete ale ja rzadko zakladam bo wole zdecydowanie paski. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 2130 #19831 Posted July 25, 2018 I to bład bo na kajdanie wygląda dużo lepiej 0 Share this post Link to post Share on other sites
surovy77 5253 #19832 Posted July 25, 2018 Bransoleta w taką pogodę to wybawienie 0 Share this post Link to post Share on other sites
wytrych 7 #19833 Posted July 25, 2018 (edited) Ciekawe czy projektant czymś się inspirował ? Znajomo wygląda. Edited July 25, 2018 by wytrych 0 Share this post Link to post Share on other sites
EricRyan 0 #19834 Posted July 26, 2018 Witajcie,Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie jaki to kaliber mechanizmu.Pomożecie?Dzięki i pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Darecki 411 #19835 Posted July 26, 2018 Witam5 stron temu śmiałem się z opcji kupna zegarka w towarzystwie rzeczoznawcy Teraz jednak nie jest mi już tak do śmiechu... Ale po kolei - Maskownice bransolety to problem rozdmuchany i trzeba o tym wiedzieć żeby to w ogóle zauważyć. Bezel owszem ma luzy ale trafia idealnie w indeksy i fenomenalnie "chodzi" w porównaniu do choćby Trasera Black Storm-a. Koperta jest świetna i idealna dla mojego dość szczupłego nadgarstka, a dokładność mechanizmu jest bardziej niż wystarczająca (1s/2 dni)Jednakże po tygodniu w kocu wypatrzyłem wadę. Mianowicie wskazówka godzinowa o równych godzinach nie pokrywa się z indeksem godzinowym o dobre 10min, przy czym o 12-tej trafia prawie w indeks a o 18-tej ma spore przesunięcie. Mam oddać go do serwisu na regulację no ale sorry, w zegarku za 15000 zł coś takiego? sprawdziłem wszystkie swoje zegarki i począwszy od Certiny poprzez Trasera, Sectora i Sinna nic takiego nie występuje. Zegarek ma tydzień i już ma trafić do owianego złą sławą Swatch Serwis ?????? bo po tym co mnie spotkało oczywiście zacząłem wierzyć w złą reputację serwisu Omegi w Polsce.Na koniec mam pytanie - co dalej? czy zostało mi oddać zegarek do serwisu do naprawy czy też istnieje opcja wymiany towaru na nowy wolny od wad? Nie znam się na przepisach w tej kwestii stąd moje może i lamerskie pytanie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #19836 Posted July 26, 2018 (edited) Jak godzinowa nie trafia w indeks godzinowy o 10 min?? Edycja: najpierw serwis później ew. wymiana niestety. Chyba, że pójdą na rękę, ale nie sądzę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited July 26, 2018 by Szyszkops 0 Share this post Link to post Share on other sites
Darecki 411 #19837 Posted July 26, 2018 Jak godzinowa nie trafia w indeks godzinowy o 10 min??Bardzo prosto, wskazówka minutowa jest dokładnie na równej godzinie czyli na 12stce, a godzinowa już wyprzedza indeks godziny np. 6-tą o 1-2 mm czyli jest w pozycji w jakiej powinna być o godz. 18.10 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #19838 Posted July 26, 2018 Bardzo prosto, wskazówka minutowa jest dokładnie na równej godzinie czyli na 12stce, a godzinowa już wyprzedza indeks godziny np. 6-tą o 1-2 mm czyli jest w pozycji w jakiej powinna być o godz. 18.10A ok bo w pierwszej chwili zrozumiałem coś absurdalnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest #19839 Posted July 26, 2018 Przestańcie straszyć. Całą kolekcję Japończyków sprzedaję, żeby sobie tego wymarzonego moona kupić! 0 Share this post Link to post Share on other sites
surovy77 5253 #19840 Posted July 26, 2018 Czy to jest smpc300? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #19841 Posted July 26, 2018 A co innego ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5405 #19842 Posted July 26, 2018 Zawsze miałem i mam podobny dylemat. Czy kilka ciekawych tańszych czy jeden wymarzony ale kosztem tamtych. Wysłane z mojego HTC 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
surovy77 5253 #19843 Posted July 26, 2018 A co innego ?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNo właśnie.Czyli wychodzi na to ,że z tym modelem aktualnie trzeba mieć duże szczęście by trafić nienaganny egzemplarz.Niczym z skx-em od Seiko 0 Share this post Link to post Share on other sites
Darecki 411 #19844 Posted July 26, 2018 Tak to oczywiste SMPC 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #19845 Posted July 26, 2018 Kurde... u mnie minutowa nie trafia o 18:00 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest #19846 Posted July 26, 2018 Zawsze miałem i mam podobny dylemat. Czy kilka ciekawych tańszych czy jeden wymarzony ale kosztem tamtych. Wysłane z mojego HTCDługo się biłem z myślami. I długo nie chciałem, a może nie umiałem tych kilku tańszych się pozbyć. Tren moonwatch mi spać nie dawał, więc w końcu stało się. A jeszcze dwóch doświadczonych kolegów popchnęło w tę stronę ułatwiając decyzję 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest #19847 Posted July 26, 2018 I to obok PO 2500 jedyny słuszny kierunek w przypadku Omegi, oczywiście to tylko moje zdanie.Od tej PO zaczęły się moje marzenia o moonwatchu do kompletu 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85052 #19848 Posted July 26, 2018 I to obok PO 2500 jedyny słuszny kierunek w przypadku Omegi, oczywiście to tylko moje zdanie. Do rozważenia jest jest jeszcze nowa SMP 300. Cała reszta mogłaby dla mnie zniknąć z oferty Bez przesady, jest jeszcze kilka ciekawych modeli jak globmaster, PO, AT, niektóre konstelacje. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5405 #19849 Posted July 26, 2018 , ale jak ktoś z półki zegarków za 1-2k wejdzie w półkę 4-8k czy z tej w półkę 15-30 k, czy jeszcze wyżej w 60-150k to powrót w dół jest raczej niemożliwy - człowiek zbyt szybko przyzwyczaja się do dobrego, tym bardziej jeśli mowa o czymś co stanowi jego hobby coś w tym jest, ale bywają sytuacje w życiu, że jesteśmy zmuszenie zejść niżej lub całkowicie z czegoś zrezygnować i nie mam tylko na myśli zegarków. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
warrior.cat 0 #19850 Posted July 26, 2018 Szanowni Koledzy,w końcu znalazłem Omegę Vintage, na którą tak długo polowałem.Przedstawiam Wam Omegę Geneve Cal. 601, którą kupiłem od jednego z Forumowiczów: Poszukuję do niej nowego paska. Co byście poradzili?Bardzo spodobał mi się pasek z poniższego zdjęcia:Niestety nie jestem przekonany czy na pewno będzie pasował do pozłacanej omegi.Wstępnie napisałem do skórnik styl i odpowiedzieli, że mogą zrobić taki za 80zł. Założylem do niej prosty pasek od pattini, ale sądzę że jest za gruby (4mm) i chyba przytłacza zegarek: Może bardziej pasowałby jakiś brązowy krokodyl?Wszelkie sugestie mile widziane. 0 Share this post Link to post Share on other sites