Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Jestes pewny ,ze Twoj motylek jest identyczny jak z Orisa 65 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jestes pewny ,ze Twoj motylek jest identyczny jak z Orisa 65 ?

Rzeczywiście może błędnie założyłem, że jeśli opisujesz pocieniowanie, które wchodzi w jedną część motylka to jest to identyczne rozwiązanie. W takim razie sorry.

Edit: Rzeczywiście poszukałem teraz i to trochę inne rozwiązanie. Przepraszam za dezinformację.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko luz...;)

Ja przed zakupem 65-ki troche wertowałem ten temat takze swiadomie kupowalem ten zestaw.I finalnie do tego kajmama bedzie dolozona klamra ze srebra tez od Filipa , takze moim zdaniem fajnie to bedzie grało.Dla mnie motylek byc nie musi.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chyba ma i to spore. I ta limitka raczej potwierdza, ze Robert będzie podstawowym kierowcą Williams w sezonie 2019 bo jeśli nie dostanie fotela wyścigowego to raczej na pewno nie zostanie w Williamsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowanie motylka z orisowego nato do paska skórzanego to bardzo kiepski pomysł. Grubość paska na poziomie 1,5mm ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z Filipem o takim rozwiązaniu. Powiedział, że nie ma problemu. Nawet sobie wymiary wziął od którego miejsca się cieniuje, ale w końcu nie robił bo kupiłem tego parciaka ze zdjęcia wyżej.

Jeśli chodzi o ori zapięcie motylkowe dedykowane paskowi nato to nawet nasz mistrz Filip miałby problem, bo okrutnie musiałbym wycienić skórę (źle by to wyglądało). ORIS ma zapięcia motylkowe do skórzanych pasków, oczywiście z innego modelu niż 65 (ten przy skórze ma zwykłą klanerkę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chyba ma i to spore. I ta limitka raczej potwierdza, ze Robert będzie podstawowym kierowcą Williams w sezonie 2019 bo jeśli nie dostanie fotela wyścigowego to raczej na pewno nie zostanie w Williamsie.

limitacja 250 szt, przecież 50 nawet nie sprzedadzą...

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, raczej że Oris docenia polski rynek zegarkowy. Tylu klientów znajdą.Żwirko, Żelazny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

limitacja 250 szt, przecież 50 nawet nie sprzedadzą...

Temat żarty żartami to chyba nie tu. Te 50 to zejdzie zanim przyjedzie ;) Na marginesie jeszcze dodam że na Polskę jest 150 z 250 sztuk tej limitacji.

Wysłano z Google Pixel 2

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat żarty żartami to chyba nie tu. Te 50 to zejdzie zanim przyjedzie ;) Na marginesie jeszcze dodam że na Polskę jest 150 z 250 sztuk tej limitacji.

Wysłano z Google Pixel 2

Można prosić nr 1?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można prosić nr 1? :)

Nr 1 dostał Bernie Ecclestone :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oris powinien zrezygnować ze współpracy z Williamsem .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oris powinien zrezygnować ze współpracy z Williamsem .

Po czym wnosisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym wnosisz?

Miejsce w Williamsie kosztuje 20milionów €. Już się nawet z tym nie kryją , że robią za dziwkę w F1. Bardzo lubię Orisa i wiele zegarków od nich chciałbym mieć . I uważam że Oris będzie tracił na łączeniu swojego wizerunku z takim zespołem jakim stał się Williams.

Nie widzę zegarka Oris L. Stroll ani Oris S.Sirotkin ale widzę Oris Robert Kubica. Sam ten fakt świadczy o tym że chyba w Orisie zaczynają dostrzegać problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejsce w Williamsie kosztuje 20milionów €. Już się nawet z tym nie kryją , że robią za dziwkę w F1. Bardzo lubię Orisa i wiele zegarków od nich chciałbym mieć . I uważam że Oris będzie tracił na łączeniu swojego wizerunku z takim zespołem jakim stał się Williams.

Nie widzę zegarka Oris L. Stroll ani Oris S.Sirotkin ale widzę Oris Robert Kubica. Sam ten fakt świadczy o tym że chyba w Orisie zaczynają dostrzegać problem.

Pewnie masz dużo racji w tym, co piszesz. ale nie jest to dorabianie filozofii do tematu?

Zastanawiam się czy kupić tą limitkę. Pod kilkoma względami zegarek mi nie pasuje (technicznie).

Gdyby to była limitka Strolla czy Sirotkina, to nie kupił bym na pewno, a tak może się skuszę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz dużo racji w tym, co piszesz. ale nie jest to dorabianie filozofii do tematu?

Zastanawiam się czy kupić tą limitkę. Pod kilkoma względami zegarek mi nie pasuje (technicznie).

Gdyby to była limitka Strolla czy Sirotkina, to nie kupił bym na pewno, a tak może się skuszę :).

Sponsor Williamsa wypuszcza produkt sygnowany nazwiskiem rezerwowego zawodnika. Czemu ? Inne zespoły F1 czapeczek nie sygnują swoimi rezerwami .

Myślę że Williams wpadł w pułapkę podobną do tej gdzie ludzie pożyczają pieniądze by spłacić długi ale przez to robią jeszcze większe długi . Jak tak dalej będą postępować to będziemy oglądali piękny cały biały bolid. I pewnie wtedy fotel będzie musiał kosztować 30mil€. Martini jest do końca roku. Inni pójdą ich śladem.

A wracając do Orisa RK to szkoda że nie ma wersji na bransolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jedna możliwość - na którą jako kibic Roberta szczerze liczę - w Orisie już wiedzą, że Robert wystąpi w tym bolidzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jedna możliwość - na którą jako kibic Roberta szczerze liczę - w Orisie już wiedzą, że Robert wystąpi w tym bolidzie :)

By twe słowa były prorocze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby świetne, ale smutno będzie oglądać RK w ogonie, bo tym bolidem nic nie zwojuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Robert potrafi jeździć na poziomie z lat 2007-2011 a mam nadzieję że tak jest, to nawet drezyną pokaże swój talent. Oby tylko dostał szansę pojechać kilka GP to może drzwi do lepszego teamu się otworzą

Z drugiej strony wieszanie psów na Williamsie jest mocno przesadzone. Popełnili kilka błędów i przy obsadzie i przy projektowaniu bolidu ale jednak jest to trzeci najbardziej utytułowany team w historii F1

Popatrzcie gdzie jest Mclaren? Gdyby nie Alonso to pewnie by "walczyli" o czerwoną latarnię w tym sezonie. I tak już od kilku lat.

Oris RK - hmmm, no chyba trzeba będzie zamówić :)

Edycja

Dla tych co odrobinę śledzą rynek transferowy F1 - fotel wyścigowy w Williamsie być może dziś potaniał o kilka milionów $ Artem Markelow, który był jednym z kandydatów w miejsce Sirotkina, być może nie będzie brał udziału w "castingu" Jego ojca dziś aresztowano

https://www.racefans.net/2018/10/02/renault-test-driver-markelovs-father-arrested-in-sochi/

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D1f3c985df4b706c2ea4ea8b6b07ebeb2.jpg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi