Piotr Ratyński 407 #326 Napisano 6 Września 2010 A to mój nowy, na niesamowitym kalibrze: TWINPOWER? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24399 #327 Napisano 7 Września 2010 Tak! 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #328 Napisano 7 Września 2010 Tak! Gratuluje, faktycznie bardzo ciekawy kaliber. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 #329 Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie Jestem tu nowy choc od pewnego czasu przegladam juz Wasze forum i bardzo mi sie tu podoba Chcialbym wam przedstawic moj nabytekCristal Watch33mm bez koronki,pozlacanyzloto troszke poprzecierane ale grubo galwanizowany.Zastanawiam sie czy odnawiac koperte a jesli tak to kto mi to porzadnie zrobi.tarcza jest oryginalna i ladna,moznaby ja jedynie podczyscic ale nie jest to bardzo konieczne.Obawiam sie tez zeby podczas mycia nie uszkodzono jej bo ma swoj charakter z ta lekka patynka.W zasadzie bardzo niewiele znalazlem na temat tej marki...prawie nic...moze ktos z Was bedzie sie orientowal w temacie..oto i zdjecia na mojej rece werk pracuje slicznie,trzyma czas Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2010 przez miron 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #330 Napisano 12 Września 2010 (edytowane) dłuuugo wyczekiwany i w końcu jest najpierw widziałem go na watchismo, ale gość przegiął z ceną, a dzisiaj od francuza leci do mnie kolejny LIP'ek w stali w super stanie (odbłyski od słońca paryskiego) Edytowane 12 Września 2010 przez Krzysiek_W 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #331 Napisano 12 Września 2010 Kolejny klimatyczny Lip, niech Ci słuzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #332 Napisano 12 Września 2010 Podobaja mi sie twoje Lipy. Szczegolnie ten z bordowa tarcza. Ten powyzej tez sliczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #333 Napisano 12 Września 2010 dzięki na tego polowałem długo aż w końcu się udało, zobaczymy tylko jak będzie szedł, bo francuzi mają w zwyczaju do zwykłych listów wrzucać jakby Cię interesował to na ebay 110581639172 jest nówka jak mój bordo tylko granatowy, minimalnie inny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #334 Napisano 13 Września 2010 Dzieki za namiary na Lipa z ebayu. Niestety nie ma "tego czegos" w porownaniu do twojego z wisniowo-bordowa tarcza. Po za tym Lipy zostawie Tobie. Moze oprocz jakiegos jednego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #335 Napisano 13 Września 2010 prawie jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #336 Napisano 15 Września 2010 Krzysiu - sliczny ten Lip Ja dzisiaj przepalcilem ale co tam - strasznie mi sie podoba to 44 mm 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #337 Napisano 15 Września 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #338 Napisano 15 Września 2010 Bardzo fajna Bulova (kojarzy mi się ze starą aparaturą pomiarową ). Delbana też klimatyczna (bardzo fajna tarcza). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #339 Napisano 15 Września 2010 (edytowane) Bulova wypaśna i bardzo sympatyczna a ta koronka! Edytowane 15 Września 2010 przez Krzysiek_W 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #340 Napisano 15 Września 2010 Bulova Patriotyczna - 70te model stars and stripes - juz sie nie moge doczekac chociaz przeplacilem swiadomie - zegarek rzadko sie pojawia a jeszcze rzadziej z orginalna branzoleta - widzialem juz kilkakrotnie i zawsze mi ktos zwinal z przed nosa coz tym razem idzie do mniekawal bydlaka bo 44mm srednicy Pozdrawiam Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #341 Napisano 15 Września 2010 ...coz tym razem idzie do mnie kawal bydlaka bo 44mm srednicy Rafal Swietny, wyjatkowy. Jak juz dojdzie daj zdjecie na rece. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #342 Napisano 16 Września 2010 Wczoraj przyjechalem z urlopu, a w skrzynce czekal:By ulan65 at 2010-09-16 Atlantic Florida, podwojny ruchomy benzel, mysle ze ciekawa (amerykanska?) sloneczna wersja. W srodku kompletna, troche zaniedbana, do przegladu ETA 2783 (1969-1982) 21600A/h z rezerwa 47h. Mikro regulacja dobrze wrozy. By ulan65 at 2010-09-16 Swietnie lezy na rece sr b/k 40mm w uszach 45mm. Na kopercie nie ma ubytkow chromu jedynie na gornej koronce. Tak zostaje.Tarcza w dobrym stanie, szkielko juz wypolerowane By ulan65 at 2010-09-16 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #343 Napisano 16 Września 2010 Świetny Atlantic! Szukam w podobnym stylu, ostatnio mi umknął, ale ten dokładnie model jest przekozacki, gratuluje! 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #344 Napisano 16 Września 2010 rewelacyjny - rozumiem ze to ten z zatoki !!! gratuluje:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #345 Napisano 16 Września 2010 ydowanierewelacyjny - rozumiem ze to ten z zatoki !!! gratuluje:)Ten, balem sie o koperte - na zdjeciu wygladalo ze sa ubytki a tu zdziwienie na +. Tylko ta stala koronka jest wytarta.Kolory benzla i tarczy sa niesamowite, benzel ze strefami czasowymi jest zupelnie nie ruszony przez czas . Na pewno nie jest malowany - to by sie starlo - wyglada to na oksydowanie ( nie wiem ?)Szkielko jest grube - dalo sie super wypolerowac.Bedzie wygladal wakacyjnie, na rece. Jasny/sloneczny brat blizniak tissota ktorego koncze renowacje i odtworzenie - pochwale sie jak bedzie gotowy. Czy to model na rynek USA? Ile tego moglo byc wyprodukowane? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #346 Napisano 16 Września 2010 Nie wiele z tego co wiem - byli krotko i to weszli przed samym kryzysem - wiekszosc atlantikow w usa to 70 te i to jakis 3-4 letni okres - bardzo malo ich bylo - sadze iz jest bardzo rzadki - w przeciagu ostatnich 5 lat widzialem tylko 3 jeszcze raz gratuluje nabytku:) pozdrRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #347 Napisano 16 Września 2010 Świetny ten Atlantic! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #348 Napisano 16 Września 2010 sympatyczny, daje po oczach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec26 0 #349 Napisano 18 Września 2010 Widowiskowy nabytek, nigdy takiego nie widziałem, nie w moim stylu ale naprawdę fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #350 Napisano 18 Września 2010 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach