szwed 1069 #2751 Napisano 14 Marca 2013 Moja Pani narazie nic nie mówi ale myśle ze zacznie jak zacznie się lepiej przyglądać. I prania będę jej dokladal 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2752 Napisano 14 Marca 2013 Piękny ten SINEX i wypasiony jak trzeba. Tylko pozazdrościć. Tu zaś jego uboższy krewny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2753 Napisano 14 Marca 2013 Super ten Sinex. Strasznie mi sie podobaj zegarki w tej konwencji. Juz jakis czas czeka na mnie Omega cosmic tipledate, ale musze jeszcze troche dozbierac:) Przy okazji pytanko czy miesiac trzba u Ciebie zmieniac recznie - rozumiem, ze raczej tak? Dzięki.Tak, miesiąc trzeba zmieniać przyciskiem i nawet myślałem, że coś z nim nie halo, ale tak to w Venusie działa 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2754 Napisano 14 Marca 2013 Tu zaś jego uboższy krewny.Też fajniutki 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2755 Napisano 15 Marca 2013 Już nie taki nowy, ale wreszcie złożony do kupy. Pasówka z czasów PRL, a w środku mechanizm BUREN z początków ubiegłego wieku, bzdetna blaszana tarcza została zastąpiona porcelanową tarczą z epoki. Zmieniona koronka. Zegarek teraz pięknie prezentuje się na ręku i co najważniejsze wspaniale cyka.Fotki przed i po metamorfozie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #2756 Napisano 15 Marca 2013 Fajny werk tylko łabędziowi chyba ktoś ukręcił główkę .Na zjebaju nieraz się trafiają , no i zmienił bym wskazówki na jakieśch cieniutkie minimalistyczne.Ładnie by chyba grały z tymi indeksami .( muszę sobie przywiązać bo mi się chyba )Tak smęcę bo też chodzi mi coś takiego po łepetynie.Fajna koncepcja ale warta jeszcze dopracowania.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2757 Napisano 15 Marca 2013 Pierwsze koty za płoty. Działałem na tym co udało się zdobyć okazyjnie lub za grosze. Wskazówki tak mi się podobają, że nie jest istotne czy pasują czy nie. Koronka była byle jaka i zapragnąłem mieć nową dużą świecąca. Co ważne i pożyteczne, to w słoneczne dni na cyferblacie będę mógł smażyć jajka sadzone ot taka podręczna patelnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #2758 Napisano 15 Marca 2013 Tez bym nie zmienial wskazowek. dodaja zegarkowi antycznego uroku. wogole fajny sikorek - kolejny ocalony od zapomnienia:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
retrowatch 7 #2759 Napisano 15 Marca 2013 Artur, Helvetia zacna, mam na tym samym kalibrze Helvetię Chronometer, (na deklu numer 353, mechanizm oczywiście z numeracją) więc mechanizm musi być porządny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #2760 Napisano 15 Marca 2013 No to pokażę jeszcze jeden taki efekt zamazania - tym razem sekundnika.Przy okazji pochwalę się niedawnym nabytkiem - też od Kolegi z Forum: Hmmmm... zarąbisty ten SINEX ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2761 Napisano 15 Marca 2013 Fajny werk tylko łabędziowi chyba ktoś ukręcił główkę . Najpierw też ktos tego łabędzia tam dołozył A zegarek fajny, ale rzeczywiscie warto jeszcze trochę nad nim popracować - koronkę i wskazówki bym zmienił Artur, Helvetia zacna, mam na tym samym kalibrze Helvetię Chronometer, (na deklu numer 353, mechanizm oczywiście z numeracją) więc mechanizm musi być porządny.Hmmmm... zarąbisty ten SINEX ... Dzięki, Panowie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2762 Napisano 16 Marca 2013 No i odebrany, wyczyszczony i w pełni sprawny Hamilton. Wydaje się, że jest bardzo dokładny, ale ciężko wyczuć, bo sekundnika nie ma.Ciężko było dobrać pasek, miał być czarny podobny do Corfamu, jak w oryginale, ale się nie dogadywali. Cygarowy brąz za to daje radę tłuściutki... Pozrdawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2763 Napisano 16 Marca 2013 Gratuluję, mój Hamiltonek, chociaż tylko na Ecie 2824-2 zachowuje też całkiem przyzwoita i bardzo stabilna dokładność chodu, Około +3 s. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2764 Napisano 17 Marca 2013 Ojj ładny ci on ten Hamilton! Gratuluje! Tez choruje na ten mechanizm tyle ze w kwadratowej oprawie może kiedyś będzie mi dane 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2765 Napisano 17 Marca 2013 Tomku jeszcze Ci chyba nie gratulowałem. Przepiękny jest ten zegar - masz na prawdę super gust i szczęście do "polowań" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2766 Napisano 17 Marca 2013 Już nie raz podziwiałem, już raz gratulowałem...ale gratulacji i dobrych wyborów nigdy za wiele Świetny czasomierz - Gratuluję ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #2767 Napisano 17 Marca 2013 ale grubas:)cóż taki wypasiony werk potrzebuje przestrzeni...gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2768 Napisano 17 Marca 2013 Świetny ten Hamilton! I jaki stan Gratulacje, Tomku 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2769 Napisano 17 Marca 2013 Dziękuję, spora frajda przynieść tu na podwórko jakiś fajny kawałek żelaza Stan jak na swoje lata faktycznie niezły - brud go pewnie zakonserwował. Jest kilka rysek, ale na razie zostawię jak jest. Mankiety potrafią zarysować, potrafią też wygładzić. Ten chyba dawno nie był noszony więc pieszczota mankietu zrobi mu dobrze Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weddies 0 #2770 Napisano 18 Marca 2013 Cześć, dzień dobry, dopiero niedawno zacząłem przygodę z zegarkami i od razu wiedziałem, że interesuje mnie tylko vintage.Zacząłem "budżetowo", ale zobaczymy, jak się to rozkręci... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #2771 Napisano 18 Marca 2013 Fajna ta Sicura 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #2772 Napisano 18 Marca 2013 No taką "sikurę" w nosie i na normalnym werku to też bym przygarnął.Zwykle w środku jest kupka siana a tu proszę.Napisz jeszcze jaka jest duża. Ładne początki - gratki i pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weddies 0 #2773 Napisano 19 Marca 2013 cieszę się, że się podoba. Oddałem ją do fachowca, żeby naprawił górną koronkę (do wewnętrznego pierścienia) i jeszcze doczyścił, więc nie mogę zmierzyć, ale na aukcji sprzedający podawał "42mm wide w/o crown x 43mm lug to lug". Muszę tylko jeszcze dobrać do niej grubszy pasek, bo ten Hirsch pomimo pasujących pomarańczowych przeszyć jest dla niej za cienki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2774 Napisano 19 Marca 2013 Dobór paska to bardzo indywidualna sprawa, ale może zerkniesz na paski "PATTINI". Mnie kręcą niesamowicie 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2775 Napisano 19 Marca 2013 Pattini to dobry wybór, mam w moim Lanco nurku pasek tej właśnie firmy, czarny z białym przeszyciem, zegarek jest dość masywny jak to przystało na nurka vintage i taki właśnie gruby, szeroki pasek ręcznie robiony bardzo fajnie dopełnia całość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach