Edmund Exley 6315 #3526 Napisano 1 Października 2013 Heuer Regatta Yacht Timer 3 Atu 202.515 z motorkiem od Lemanii Pierwsze zdjęcie fenomenalne! Mamy podobny gust, tylko... ja nie mam takich zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3527 Napisano 1 Października 2013 Heuer Regatta Yacht Timer 3 Atu 202.515 z motorkiem od Lemanii Jedna kwestia jeszcze mi się nasunęła...mianowicie Yacht Timer jest to de facto wyłącznie stoper... Po modelu, który zaprezentowałem w moim poście powyżej...powstały 2 modele Regatta produkcji Heuer'a, które miały łączyły funkcje zegarka i stopera oraz właśnie taki stoper jaki zaprezentował Primabaleron...jest to bardzo ładna maszyna, jednakże niezbyt funkcjonalna na co dzień, jeśli nie bierze się akurat udziału w regatach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #3528 Napisano 1 Października 2013 Nie jestem pewien daty produkcji. Nie wiem więc czy to vintage. Ale dzisiaj przyszedł.Prosto z koperty: 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wenceslas 46 #3529 Napisano 1 Października 2013 Co prawda nie tak całkiem nowy, ale "niepublikowany". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3530 Napisano 1 Października 2013 Jedna kwestia jeszcze mi się nasunęła...mianowicie Yacht Timer jest to de facto wyłącznie stoper... Po modelu, który zaprezentowałem w moim poście powyżej...powstały 2 modele Regatta produkcji Heuer'a, które miały łączyły funkcje zegarka i stopera oraz właśnie taki stoper jaki zaprezentował Primabaleron...jest to bardzo ładna maszyna, jednakże niezbyt funkcjonalna na co dzień, jeśli nie bierze się akurat udziału w regatach Bardzo przydatny do gotowania jajek ;pA na poważnie, to chodzi raczej o pamiątkę designu i funkcjonalności "tamtych lat". BTW średnica 51mm ! Czy ktoś wie jaki kaliber Lemanii go napędza? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3531 Napisano 1 Października 2013 Cal.Lemania 1345? Bo w Monza to-: Heuer 15 Chronomatic (Buren 1281) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3532 Napisano 1 Października 2013 Nie jestem pewien daty produkcji. Nie wiem więc czy to vintage. Ale dzisiaj przyszedł.Prosto z koperty: Fajny nabytek...z alledrogo jeśli się nie mylę...też się nad nim zastanawiałem...zawsze podobały mi się Conquistador'y zapewne prędzej czy później sobie jednego sprawię niech się nosi! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3533 Napisano 1 Października 2013 Bardzo przydatny do gotowania jajek ;pA na poważnie, to chodzi raczej o pamiątkę designu i funkcjonalności "tamtych lat". BTW średnica 51mm ! Fantastyczna pamiątka, w super stanie...doskonale oddaje dbałość o detale i solidność wykonania lat 70'-80' 51mm...to już całkiem sporo...ale czytelność, prostota i wygoda obsługi wymagała sporych rozmiarów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3534 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Dawno tu nie zaglądałem, przyszły do mnie głównie Rusy, chociaż czekam też na paru Czechów, a oprócz tego... 1) Hami 917, lata '40 lub okolice Z przodu czarna rozpacz, ale to na szczęście popularna tarcza... ...ale z tyłu bardzo dobrze. 2) Ośmiodniowy Hebdomas, okolice roku 1912, bicolor (srebro ze złoceniami), na niezłym chodzie, ale po 100 latach nie należy się już po nim spodziewać ośmiu dni Najbardziej epicki bęben sprężyny ever: pozdrawiamNarfas Edytowane 1 Października 2013 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #3535 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Caliber 89, dzięki. Też bardzo lubię ten design.A zegarek, tak jest z Allegro. I przyznam, że nie spodziewałem się, że wygram tą aukcję. Moje minimum za ten zegarek w zupełności wystarczyło. Widać po raz kolejny miałem szczęście... Najlepszy traf to jednak Omega, Cook wie która . Spodziewałem się, nawet pomimo braku bransolety, ceny zdecydowanie wyższej.Zegarek już się nosi, nie miałem paska 20 mm w stylu tarczy to zmasakrowałem 22 mm. Wieczorek wypoleruję kopertę i szkło, w czwartek postaram się pokazać go zegarmistrzowi. PSKieszonki Narfasa zamiatają mnie pod dywan. Super. Edytowane 1 Października 2013 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3536 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) 1) Hami 917, lata '40 lub okolice Z przodu czarna rozpacz, ale to na szczęście popularna tarcza... Wiem że popularna bo mam taki werk z tarczą ,wskazówkami....w stanie,hm,prawie NOS .. Najlepszy traf to jednak Omega, Cook wie która . To prawda Edytowane 1 Października 2013 przez chronofil 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3537 Napisano 1 Października 2013 2) Ośmiodniowy Hebdomas, okolice roku 1912, bicolor (srebro ze złoceniami), na niezłym chodzie, ale po 100 latach nie należy się już po nim spodziewać ośmiu dni Najbardziej epicki bęben sprężyny ever: Piękny ten Hebdomas - gratuluję!Od dawna poluję na coś takiego. Pozornie to dość popularne zegarki, ale trafić w naprawdę ładnym stanie i dobrej kondycji to wcale łatwo nie jest.A 8 dni powinien przecykać, jeśli wszystko z nim ok 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3538 Napisano 1 Października 2013 Narfas, a ten Technos, którym się chwaliłeś na CW to pies? Bo imho wyjątkowo klimatyczny zegareczek.Btw. on na allegro leżał, czy mi się wydaje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3539 Napisano 1 Października 2013 Ano leżał. Ostatnio nie mam czasu na łażenie po bazarkach, więc zaglądam chociaż na Alle i eBaya.Tutaj też go pokazywałem.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95633-technos/Kurde, coraz więcej zegarków które wymagają troski, a czasu tak mało...Mam parę pomysłów jak się za niego zabrać, ale wymaga to zakupu bardzo specjalistycznych chemikaliów i wielu testów na starych niepotrzebnych tarczach. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3540 Napisano 1 Października 2013 Mam parę pomysłów jak się za niego zabrać, ale wymaga to zakupu bardzo specjalistycznych chemikaliów i wielu testów na starych niepotrzebnych tarczach. Tylko pamiętaj, że z tarczami, jak z kobietami - to co z jedną świetnie wychodzi, to z inną już niekoniecznie, a czasem całkiem katastrofa 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3541 Napisano 1 Października 2013 @Narfas Ja z kolei nie bardzo mam ostatnio czas na "forumowanie", więc zaglądam tylko do kilku wątków. Fajniutki ten zegarek, muszę przyznać po raz wtóry. Powodzenia w przywracaniu go do życia!I, choroba jasna, zazdroszczę umiejętności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3542 Napisano 2 Października 2013 Nabytek nie nowy, zdecydowanie vintage...za to pasek zupełnie nowy...więc zasługuje na prezentację 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3543 Napisano 2 Października 2013 bardzo fajny, czekam az dojdzie podobna bulova do mnie.. 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3544 Napisano 2 Października 2013 Świetna tarcza w tym Edoxie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3545 Napisano 2 Października 2013 Zawsze podobaja mi sie pomaranczowe wskazowki a ze chrono to tym bardziej Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3546 Napisano 2 Października 2013 Edox fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3547 Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Edoxik - moje klimaty. Gratulacje Z wczoraj.... Jak to jest. Nie mój klimat, a podoba się Edytowane 2 Października 2013 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3548 Napisano 3 Października 2013 Jak to jest. Nie mój klimat, a podoba się Można oglądać i się nie nudzi Gratulacje, bardzo przyjemny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #3549 Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Stary tissot z bazarku- nic szczególnego ale cieszy. Edytowane 3 Października 2013 przez ph7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3550 Napisano 3 Października 2013 Tissot piękny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach