RTK-WGM 221 #4251 Napisano 9 Stycznia 2014 Ładny ten Tissot, czekoladka mniam mniam. Gratuluję. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4252 Napisano 9 Stycznia 2014 O, w końcu widzę Seastara w takiej kopercie jak mój . Gratulacje, fajny i szalenie wygodny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4253 Napisano 10 Stycznia 2014 A u mnie taki Tissot Seastar Data Auto w NOSie W "nosie" to są "kozy" albo "gile" a Ty masz fajny zegarek...l..Chyba że jesteś z "tych " co to mają w dieselu lub w benzynie...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bukszpan 8 #4254 Napisano 10 Stycznia 2014 @centralny przepiękny, szczerze gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4255 Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) W "nosie" to są "kozy" albo "gile" a Ty masz fajny zegarek...l..Chyba że jesteś z "tych " co to mają w dieselu lub w benzynie...... Miło, że prócz amoku zegarkowego, który mamy prawie wszyscy na tym forum, pozostało Ci trzeźwe i konserwatywne spojrzenie na sprawy językowe i wrażliwość by nie upadlać języka, bo przecież można normalnie, po ludzku napisać to, co chce się wyrazić. @centralnybardzo fajny Tissot . Edytowane 10 Stycznia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #4256 Napisano 10 Stycznia 2014 Centralny? U nas tylko miasto Ładny Tissocik, mam do nich słabość, zresztą do czego ja nie mam..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurand79 0 #4257 Napisano 10 Stycznia 2014 U mnie dziś takie coś na ręce: Romek zakupiony w pakiecie z innym, miał posłużyć jako dawca do odnawianego zegarka kolegi, a ten drugi (jak zrobię to też zaprezentuję) miał być do noszenia. Wyszło chwilowo na odwrót. Ten zegarek przyszedł bez koperty (w oryginale złocona więc poszła pewno w cholerę) ale tarcza była w tak dobrym stanie, że od razu wiedziałem, że będzie "akcja-reanimacja". Wyczyszczony, naoliwiony, wymieniona lumia we wskazówkach i na tarczy. Szczęśliwie pasowała do niego uszczelniana koperta, którą kiedyś zakupiłem (nówka z nierdzewki) - troszkę przysłania napis "SWISS MADE" ale nie wadzi mi to jakoś specjalnie. Pozostało dobrać wałek naciągu, który się złamał, ale już zakupiłem do niego pasek (oliwkowy - ładnie pasuje do koloru tarczy) i wylądował na ręce w celu przymiarki. No i cieszę się z niego jak murzyn z bateryjki! :oD Za jakiś czas (jak już będzie kompletny) wrzucę więcej foto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4258 Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) 36mm bez koronki -Omega 265.Po myciu i smarowaniu[bez regulacji] +9 s/24h Edytowane 12 Stycznia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4259 Napisano 12 Stycznia 2014 Fajna stalówka, tarcza z prawej strony dostała trochę więcej żółtego. Czy to lata pięćdziesiąte? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4260 Napisano 12 Stycznia 2014 Patyna jest równo na tarczy ,tylko zdjęcie "na szybko" robione Lata 45-50[numeru nie zapisałem przy konserwacji] ,a dekielek mocno siedzi,i w pracy nijak go otworzyć...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4261 Napisano 12 Stycznia 2014 Zdążysz jeszcze do niego pozaglądać . Zegarki z tamtego okresu ( myślę o latach pięćdziesiątych, choć jak piszesz to ta omega jest trochę starsza ) z dolną sekundą utrzymywane były w przewspaniałym klimacie minimalizmu użytkowego. Nie za dużo, nie za mało, ot tka w sam raz. Zdjęcia zegarków z białymi tarczami, bardzo często przekłamują i uwydatniają patynę w kolorze żółci. To samo mam z moim zenithem.Gratuluję. A i jeszcze jedno, życzę dobrej zabawy w doregulowaniu, sądzę, że da się zejść jeszcze sporo. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #4262 Napisano 12 Stycznia 2014 Piękne nabytki Panowie. Gratulacje. A ten wysyp Longinesów sprzed kilku tygodni mmm... 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4263 Napisano 12 Stycznia 2014 Lanco, chyba nieużywane, a rysy i ryski od leżakowania. Przyjemny i wygodny maluch.W środeczku sygnowany FHF 96. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4264 Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) @hrabio Fajny przyjemniaczek. Dorzucę na dokładkę i swego będzie im raźniej, bo w kupie siła! Choć żółtek to skośnych "oczek" nie ma a i prezenci się w miarę przyzwoicie. Fotki niestety poprzedniego właściciela, bo w moich rąsiach, to żadna stabilizacja obrazu nie daje rady. Myślę, iż gęby mi nie obije bowiem wstawione w słusznym zamiarze pozostawienia w historii zegara. Edytowane 13 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4265 Napisano 13 Stycznia 2014 Dorzucę na dokładkę i swego będzie im raźniej, bo w kupie siła! A przynajmniej kupy nikt nie ruszy Toś waść kołka zafasonował od Rondy 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4266 Napisano 13 Stycznia 2014 A przynajmniej kupy nikt nie ruszy Toś waść kołka zafasonował od Rondy wiadomo bo śmierdzi co do reszty tom zgłupł osobiście mówiąc a kołkiem w łeb przywalon po okolicznych Rondach i w dodatku turbinowych będę się kręcił. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4267 Napisano 13 Stycznia 2014 wiadomo bo śmierdzi co do reszty tom zgłupł osobiście mówiąc a kołkiem w łeb przywalon po okolicznych Rondach i w dodatku turbinowych będę się kręcił. Rano Ci linka wrzucę bo teraz z telefonu to droga przez mękę 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4268 Napisano 13 Stycznia 2014 Wyręczę, w takim razie, chyba się nie myląc: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Ronda_1213 A kołkowy to będzie głośno cykał ;] Ciekawe, czy to siedziało w tym zegarku od początku, czy ktoś podmienił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4269 Napisano 14 Stycznia 2014 Wyręczę, w takim razie, chyba się nie myląc: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Ronda_1213 A kołkowy to będzie głośno cykał ;] Ciekawe, czy to siedziało w tym zegarku od początku, czy ktoś podmienił. Tak, to ten.Nie sądzę, żeby był składak. Pchali fajans i już, byle na rynku funkcjonować. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4270 Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Patrzcie no a tak mu z facjaty dobrze patrzy. Tym czasem w środku chrabąszcz. Nic jeszcze jakieś się znajdąw kuferku,może z lepsiejszym rodowodem. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4271 Napisano 14 Stycznia 2014 Kołek, nie kołek, ważne że chodzi. W końcu takie werki to też część historii zegarmistrzostwa. Właśnie sobie przypomniałem, że chyba pora licytować jednego trupa na kołku i to bez kamieni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4272 Napisano 14 Stycznia 2014 Patrzcie no a tak mu z facjaty dobrze patrzy. Bo tym zegarkom miało właśnie dobrze z facjaty patrzeć Ale ten akurat ma 17 jewelsów, więc i tak nie jest zły. Poza tym te kołki potrafią całkiem fajnie cykać. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4273 Napisano 14 Stycznia 2014 Dobra! To jak się okaże, że i ten z fajansu ma zebrane trzewia, to tylko mi pozostaje pozbyć się tych jednak urokliwych zegarków. Chyba, że zwycięży ma słabość do nich. Tak więc rzucam do puli następny "okaz" a co mi tam. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4274 Napisano 14 Stycznia 2014 Ten to ma w ogóle inhałsa . Langendorf 1022. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4275 Napisano 15 Stycznia 2014 Dzisiaj sobie sprawiłem na rozpoczęcie roku.Raczej nie co dzień widywany LC z K830/CW w środku.Przy okazji pozdrawiam Piotrka 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach