zasadas 5084 #7626 Napisano 16 Marca 2015 Jeszcze raz dzięki Maciek 43 mm bez koronek mierzone linijką Super, stawiałem na 41, ale 43 to już kolos, szczególnie jak na czas powstania. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7627 Napisano 16 Marca 2015 Pięknie się prezentuje - dodam że Saljut okazał się być 100% oryginałem praktycznie z samego początku produkcji i jest już na myciu i smarowaniu Dzięki Marcin Ależ Wy mnie wkurzacie tymi ryneczkami... Ja żeby cokolwiek kupić zapłaciłem u siebie 100 zeta za zwłoki jakiegoś K-43, do zrobienia praktycznie wszystko... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7628 Napisano 16 Marca 2015 No co mam powiedzieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7629 Napisano 17 Marca 2015 Jeszcze ciepła... OMEGA Chronostop zdjęcia na szybko, sztuczne światło nie ukazuje całego piękna tego egzemplarza.....ale co tam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #7630 Napisano 17 Marca 2015 WOW, Gratulacje. Pierwszy raz widzę taką w bieli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7631 Napisano 17 Marca 2015 Ależ Wy mnie wkurzacie tymi ryneczkami... Ja żeby cokolwiek kupić zapłaciłem u siebie 100 zeta za zwłoki jakiegoś K-43, do zrobienia praktycznie wszystko... pozdrawiamNarfasAle tam, przecież ściemniają... płacą za te zegarki jak za zboże, a potem tylko sobie humor poprawiają... tu u nasz na tym forumie, Królu Złoty... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7632 Napisano 18 Marca 2015 WOW, Gratulacje. Pierwszy raz widzę taką w bieli Dzięki wielkie - muszę zrobić lepsze zdjęcia, ale poczekam do weekendu...pogoda coraz lepsza, to będą dobre warunki. To fakt, z białą tarczą trafiają się zdecydowane najrzadziej, większość ma ciemną kolorystykę tarcz... dodatkowo tarcza jest trójwymiarowa, załamuj się do środka...fajnie to wygląda na żywo. http://www.old-omegas.com/pics/chronostopdecat/p1011.jpg http://www.old-omegas.com/pics/chronostopdecat/p89.jpg Pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #7633 Napisano 18 Marca 2015 A u mnie od wczoraj Cricket 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7634 Napisano 18 Marca 2015 no panie Maćku ,ładna sztuka,gratuluje-luma uzupełniana?świetna koronka 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #7635 Napisano 18 Marca 2015 Nie oryginalna ,ale niestety podczas serwisu jegomość wykruszył spory kawałek w godzinowej więc teraz już będzie założona nowa ale z konieczności 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7636 Napisano 19 Marca 2015 Dobrze dopasowana kolorystycznie,fajny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #7637 Napisano 19 Marca 2015 Malinka z dzwonkiem,czy dzwonek malinka? Akuratny rankiem,by po bułeczki nie zaspaći punkta u ślubnej łapać! A ja szukam "wskazy" budzika do swego dzwonka. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #7638 Napisano 20 Marca 2015 Witam.Po wielkich mękach już na chodzie. Nie łatwo znaleźć dawców tego werka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7639 Napisano 20 Marca 2015 Przyjmij moje szczere gratulacje! Jest po prostu piękny, a w dodatku niespotykany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7640 Napisano 20 Marca 2015 Niezła sztuka. Chyba rzadkość, prawda? Nie widziałem takiego jeszcze. Abstrahując od tego, że jest ładny jak każda DG, to jeszcze ten patent z koronkami jako nóżkami szalenie mi się podoba. Napiszesz jakiej wielkości jest mniej więcej ten zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7641 Napisano 20 Marca 2015 Super rozwiązanie i rzadko spotykane, też jestem ciekawy jakich rozmiarów jest ten budzik. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Songo 1 #7642 Napisano 20 Marca 2015 Ta doxa jest tak brzydka że az mi sie podoba Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #7643 Napisano 20 Marca 2015 Stojący grafic .A dodatkowo zajefajne wskazówki.Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #7644 Napisano 20 Marca 2015 Witam.Po wielkich mękach już na chodzie. Nie łatwo znaleźć dawców tego werka Nawiązanie w nowym modelu:https://dolinski.pl/zegarki-doxa/zegarki-meskie/grafic-collection-pl/doxa-grafic-square-360.10.022.01.html 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7645 Napisano 20 Marca 2015 Świetna Doxa .Gratulacje.Werk Doxa 155 prawie identyczny jak cal 2612 Poljota..Zresztą obydwa pochodzą od tej samej konstrukcji czyli mechanizmu AS 1475 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #7646 Napisano 20 Marca 2015 Świetna Doxa .Gratulacje.Werk Doxa 155 prawie identyczny jak cal 2612 Poljota..Zresztą obydwa pochodzą od tej samej konstrukcji czyli mechanizmu AS 1475Może konstrukcja ta sama ale np. kotwica nie podchodzi z Poljota. Wymiary podam jak wrócę do domu.Wielkie dzięki za opinie. Jeszcze tylko muszę do niej znaleźć oryginalny pokrowiec w który oryginalnie były wyposażone te budziki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #7647 Napisano 20 Marca 2015 Niezła sztuka. Chyba rzadkość, prawda? Nie widziałem takiego jeszcze. Abstrahując od tego, że jest ładny jak każda DG, to jeszcze ten patent z koronkami jako nóżkami szalenie mi się podoba. Napiszesz jakiej wielkości jest mniej więcej ten zegarek?Tu jest podobna:http://www.ebay.com/itm/Doxa-Grafic-alarm-taschenuhr-selten-/321681201887?pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Taschenuhren&hash=item4ae5b19adf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #7648 Napisano 20 Marca 2015 A tu słychać jak dzwoni: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7649 Napisano 20 Marca 2015 Tu jest podobna:http://www.ebay.com/itm/Doxa-Grafic-alarm-taschenuhr-selten-/321681201887?pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Taschenuhren&hash=item4ae5b19adfFakt... Jakoś nigdy nie trafiałem na takie zegarki na aukcjach. Ale wersja zdecydowanie brzydsza od tej "tutejszej". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #7650 Napisano 20 Marca 2015 Super rozwiązanie i rzadko spotykane, też jestem ciekawy jakich rozmiarów jest ten budzik.Wielkość to prawie 34 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach