Michal93 1611 #13001 Napisano 6 Sierpnia 2020 Co do zasady Filip malowankami nie handluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13002 Napisano 6 Sierpnia 2020 Nie wiem, ja jeszcze nie widziałem czarnej tarczy w Titusie z tamtego okresu, a w innych zegarkach nie widziałem mory/skórki pomarańczowej na fakturze lakieru i zachodzącej farby na nakładane indeksy. Nie widziałem też "idealnej" tarczy i wskazówek, a sekundnika jak wyłowionego z kibla. Znaczy... widziałem tego wiele, ale to nie były zegarki w oryginalnym stanie. Wytłumacz mi, jak fabryka mogła wypuścić tarczę, w której najpierw nałożyła indeksy, a potem poleciała po tym po całości lakierem? Żeby nie było, tak powinien wyglądać ten zegarek, gdyby był we w miarę dobrym stanie: Nie chcę Cię martwić, ale to zegarek po kompleksowej "regeneracji" wizualnej zwanej przez niektórych "renowacją" Zrobione jest to nieudolnie i serce boli oglądać. Malowana tarcza, malowane tarczki daty i dnia tygodnia, polerowane wskazówki, napisy naniesione niezgodnie z oryginałem, w nieodpowiednich miejscach, nieodpowiednim krojem czcionki grubością i kolorem. Nie wiem, kto to jest Filip, ale tym razem chyba jednak się mylisz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9188 #13003 Napisano 6 Sierpnia 2020 J.F. Jacot LeLocle. Nie G.F. , a J.F. - wcześniejszy producent z LeLocle. Po wymianie koła sekundowego nawet działa 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal93 1611 #13004 Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) 22 godziny temu, renqien napisał: Nie wiem, ja jeszcze nie widziałem czarnej tarczy w Titusie z tamtego okresu, a w innych zegarkach nie widziałem mory/skórki pomarańczowej na fakturze lakieru i zachodzącej farby na nakładane indeksy. Nie widziałem też "idealnej" tarczy i wskazówek, a sekundnika jak wyłowionego z kibla. Znaczy... widziałem tego wiele, ale to nie były zegarki w oryginalnym stanie. Wytłumacz mi, jak fabryka mogła wypuścić tarczę, w której najpierw nałożyła indeksy, a potem poleciała po tym po całości lakierem? Żeby nie było, tak powinien wyglądać ten zegarek, gdyby był we w miarę dobrym stanie: Nie chcę Cię martwić, ale to zegarek po kompleksowej "regeneracji" wizualnej zwanej przez niektórych "renowacją" Zrobione jest to nieudolnie i serce boli oglądać. Malowana tarcza, malowane tarczki daty i dnia tygodnia, polerowane wskazówki, napisy naniesione niezgodnie z oryginałem, w nieodpowiednich miejscach, nieodpowiednim krojem czcionki grubością i kolorem. Nie wiem, kto to jest Filip, ale tym razem chyba jednak się mylisz Nie ja to kupiłem, więc mnie nie martwisz, bo co do zasady mnie ten zegarek w ogóle nie interesuje. Filip jest jednym z większych sprzedawców zegarków, więc już nie mi oceniać czy ktoś go zna czy nie. Wszystkie sztuki kupione przeze mnie od niego były idealne, ale wyłącznie kupowałem Omegi. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Michal93 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13005 Napisano 7 Sierpnia 2020 Jasne, jakoś nie załapałem, że ktoś inny pokazał zegarek, a ktoś inny odpowiedział Zmylił mnie ten Filip, bo skoro wiesz kto sprzedał to... mniejsza z tym, Filip tym razem zawiódł, kimkolwiek jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5754 #13006 Napisano 7 Sierpnia 2020 Tytusek malowanka jak nic - zresztą renqien wyczerpał temat - charakterystyczna cytryna i nadlewki na nakładanych indeksach W sprzedaży malowanych tarcz nie ma problemu oby tylko była o tym informacja 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9188 #13007 Napisano 7 Sierpnia 2020 Faktem jest, ze zegarek ładny... choć niestety tez nie lubię odnawianych tarcz, nie ważne jak dobrze by były odnowione 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13008 Napisano 7 Sierpnia 2020 Wiesz, jak ktoś zrobi malowanie zgodne z pierwowzorem i postara się zachować cechy oryginału... Sorry, ale malowanie tarczy razem z indeksami to jak malowanie karoserii samochodu razem z uszczelkami. Z resztą analogii do motoryzacji jest więcej, bo to jest poleciane jakimś czarnym sprayem. Gorzej to już tylko w Czechach widziałem, bo tam w ogóle kładą kalkomanię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #13009 Napisano 7 Sierpnia 2020 tak BTW to jeżeli maluja tarczę jak wykonywane sa np. takie napisy? W sumie małe, a precyzyjne idelikatne 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13010 Napisano 7 Sierpnia 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #13011 Napisano 7 Sierpnia 2020 OK OK ale tu mamy "przemysłowe" malunki. Stemple, szablony itp. No dobra widzę szablony - czyli inaczej się raczej nie da /// 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13012 Napisano 7 Sierpnia 2020 Jakie stemple? Zwykły tampodruk, każda firma zajmująca się "renowacją" albo ma tamponiarkę albo współpracuje z firmą robiącą tampodruk dla nich. Jest jeszcze bardziej chałupnicza metoda z drukowaniem drukarką na folii i przenoszenie tego na tarczę, ale to już bardziej pan Kazio w swojej kanciapie będzie się w to bawił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #13013 Napisano 7 Sierpnia 2020 Dzięki Nie wiedziałem , jak to sie nazywa Będę pamietał "tampodruk" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13014 Napisano 7 Sierpnia 2020 Zobacz jeszcze to, wyrywa z kapci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5754 #13015 Napisano 7 Sierpnia 2020 52 minuty temu, mkl1 napisał: Dzięki Nie wiedziałem , jak to sie nazywa Będę pamietał "tampodruk" "TAMPONDRUK" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3477 #13016 Napisano 7 Sierpnia 2020 36 minut temu, Paweł Bury. napisał: "TAMPONDRUK" Święte słowa, choć od zawsze spotykałem się z tampodrukiem i tak się już nauczyłem. Już u mojego ojca w zakładzie używali tampoduku w latach siedemdziesiątych, więc od dzieciaka przesiąkłem tą nazwą. Zauważ, że większość zakładów tym się trudniących również tak tę technikę nazywa. Może dlatego, że łatwiej wymówić. I tak oto, od nowego nabytku doszliśmy do poprawnej polszczyzny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 1888 #13017 Napisano 7 Sierpnia 2020 Ehhhhh Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 924 #13018 Napisano 22 Sierpnia 2020 A u mnie taki dzisiaj zagościł. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 26586 #13019 Napisano 22 Sierpnia 2020 Plasticzak w niezłym stanie. Gratuluję 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 924 #13020 Napisano 22 Sierpnia 2020 Dzięki.Stan jest bardzo dobry.Trochę jeszcze muszę go doczyścić,bo pozostało czarnej miękkiej uszczelki.Wygląda jakby to były przetarcia,ale to tylko brud . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 924 #13021 Napisano 23 Sierpnia 2020 U mnie obrodziło ostatnio w Tissoty 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6555 #13022 Napisano 23 Sierpnia 2020 Świetny zegarek! Mam taki sam, ale z czarną tarczą. Do mnie dotarła dla odmiany Certinka z 1962 roku 1 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5143 #13023 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Jak duża? 36 czy 38 Wysłane przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6555 #13024 Napisano 23 Sierpnia 2020 Około 34 mm 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5143 #13025 Napisano 23 Sierpnia 2020 Fajny maluszek, choć na tamte czasy to był normalny rozmiar. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach