Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wolę już średnicę 38 mm, niż absurdalne moim zdaniem 47 czy 48 mm...

W kwestii Longinesa koperta, koronka i wskazówki IMHO piękne, natomiast tarcza zdecydowanie psuje efekt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baume & Mercier Capeland wyyyyyyyyyyyyyymiataaaaaaaaaaa!!! A Lonżin mnie zabił...miód z sacharozą to mało powiedziane ;)

A oto AUDEMARS PIGUET - Millenary hand-wound Minute repeater

post-25365-0-22684600-1331809842.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i Montblanc Villeret 1858 Vintage Pulsographe

post-25365-0-75173300-1331809843.jpg

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie przepadam za AP jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny tak ten jest fenomenalny !

Montblanc ładny ale nic wiecej, bez łał. Ostatnio bardzo w modzie te indeksy ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a ja tylko mam nadzieje, ze uda mi sie te wszystkie cuda, (ze wskazaniem na Portofino i nowe VC) zobaczyc na wlasne oczy w Bazylei.

Bilety juz kupione, hotel grzeje lozko ;)

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

....a ja tylko mam nadzieje, ze uda mi sie te wszystkie cuda, (ze wskazaniem na Portofino i nowe VC) zobaczyc na wlasne oczy w Bazylei.

Bilety juz kupione, hotel grzeje lozko :P

Pomieszał Ci się Baselworld z SIHH. IWC i VC będą do zobaczenia w Genewie. I na SIHH biletów raczej nie da się kupić. No chyba, że od tego roku zaszły jakieś zmiany o których nie wiem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dobry nowe PORTOFINO od IWC -dla mnie absolutnie miazga !!!!! Kaliber in-house 59210- manual, 8-dniowa rezerwa. Koperta 40mm.

RTEmagicC_11_0106_IWC_Portofino1_01.jpg.jpg

RTEmagicC_11_0106_IWC_Portofino2_01.jpg.jpg

W pierwszej chwili też pomyślałem, że piękność.

Potem przyjrzałem się bardziej krytycznie. Nie twierdzę, że brzydki, ale wg mnie:

- średnica 45mm przy wąskim bezelu sprawia, że wyglada jak patelnia

- uszy jakoś nieproporcjonalnie małe i cienkie w stosunku do średnicy

- koronka jakby za wysoka i za małej srednicy

- nakładane indeksy optycznie zbyt długie

- zestawienie stalowej koperty ze złotymi indeksami i wskazówkami chyba nie najszczęśliwsze

- pole subsekundy obwiedzione złotkiem, a datownik już nie - jakoś mi się kłóci, szczególnie, ze datownik umieszczony dokładnie na obwodzie złoconych indeksów

- wskaźnik rezerwy chodu - wycinek koła ok 90st na 8 dni - jaka precyzja takiego wskaźnika?

- napisy (zwłaszcza PORTOFINO) jakoś tak mi tandetnie wygladają...

Tak więc po dokładniejszych oględzinach jakoś nie dostrzegłem tej kosmiczności, fantastycznosci, miazgi ani boskości, którą Koledzy przypisują temu zegarkowi...

Za to werk pod przeszklonym deklem robi wrażenie! No i technicznie i jakościowo pewnie super, ale tych wszystkich "achów-ochów" nie podzielam, szczególnie jesli ma kosztować 10k$...

Ciekaw jestem bardzo widoku tego zegarka w realu - może zmienię zdanie. Póki co optymizm umiarkowany

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomieszał Ci się Baselworld z SIHH. IWC i VC będą do zobaczenia w Genewie. I na SIHH biletów raczej nie da się kupić. No chyba, że od tego roku zaszły jakieś zmiany o których nie wiem :P.

No święta racja.

ale i tak COS zobacze ;)

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to jest jeden z tych zegarków które nosi się deklem do góry ;) stare portofino też znacznie zyskuje na żywo w porównaniu do foto - oby było podobnie z tym modelem chociaż jak widzę rozmiar 45mm to raczej to jest niewykonalne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A co do Portofino to jeszcze dodam, że kształt wskazówek ma żywcem zerżnięty z jednego ze starszych modeli VC. Poza tym, ogólnie uważam, że IWC niepotrzebnie idzie w kierunku tak dużych średnic kopert. Stary Portofino miał mechanizm od zegarka kieszonkowego więc to niejako wymusiło na firmie zrobienie dużego zegarka. Skoro nowy model nie jest repliką, to mogliby sobie odpuścić te 45 mm.

PS. Ciekawe co IWC kombinuje. Na razie wyłączyli stronę internetową i jest zapowiedź zmian. Oby kierunek zmian był na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście mamy brak spójności stylistycznej, ale takim Portofino bym nie pogardził ;)

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAG Heuer Carrera Mikrograph: chronograf z centralną sekundą odmierzającą czas z dokładnością do 1/100. 43mm, różowe złoto. Limitacja 150 sztuk. Mechanizm z dwoma kołami balansowymi.

tag-heuer-carrera-mikograph-380x620.jpg

tag-heuer-carrera-mikograph-movement-620x433.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boski jest ten hałerek :)

Ciekawe jaka cena.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ta nazwa zobowiązuje, fajny...

micrograph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAG świetny. Choć za złotem nie przepadam.

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może głupie pytanie, ale czemu Heuer a nie TAG Heuer? To jakaś reedycja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie BOSKI - szczegolnie od dekla strony, ale pewnie i cena zaporowa bedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Heuer jest fantastyczny. Pierwszy zegarek, który w tym wątku mi sie podoba.

Nowy IWC jak dla mnie stylistycznie całkowita porażka. Uszy nie pasują do wielkosci koperty,

zastosowane komplikacje nie zgrywają się z wizeruknkiem stalowego (kolor) zegarka ze złotymi indeksami.

B&M - chrono -ruski stoper.

JLC- kiepsko odsmażony kotlet.

,.... ale ten Heuer... niesamowity.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle mi się nie podoba... cena :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie tragedia

Dla mnie tak naprawde też :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki zegarek trzeba zobaczyć na żywo... można szybko zmienić zdanie :mellow:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Breguet to klasa, klasa i jeszcze raz klasa. Bardzo mi się podobają zaprezentowane powyżej zegarki. Nie wiem co widzicie w nich takiego tragicznego ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.