Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał:

Ja raczej mam problem z wymyśleniem systemu zdobywania kasy na te, które już istnieją i chciałbym dorzucić do pudełka. A jest ich całkiem sporo... ;)

Longines Lindbergh Hour Angle Watch

8 godzin temu, Szyszkops napisał:

Mnie ostatnio w tym kierunku coś nosi...

IMG_8845.jpg

Obie wersje podobają mi się, nosiłbym :)

Edytowane przez arturzbsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał:

Ja raczej mam problem z wymyśleniem systemu zdobywania kasy na te, które już istnieją i chciałbym dorzucić do pudełka. A jest ich całkiem sporo... ;)

Longines Lindbergh Hour Angle Watch

Co to za model?

Sypnie ktoś linkiem, nazwą, etc.?

Z góry dziękuję. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo! Super. I jak odczucia na co dzień w porównaniu do LLD?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, PistolPete napisał:

Oooo! Super. I jak odczucia na co dzień w porównaniu do LLD?

Na razie jeszcze zbyt wiele nie mogę powiedzieć, ponieważ mam go zaledwie kilka dni. Codzienne użytkowanie zegarka również wygląda (przynajmniej u mnie) nieco inaczej niż zwykle, bo... wszystko wygląda nieco inaczej niż zwykle (pandemia). Jestem w takiej sytuacji, że zasadniczo pracuję od kilku miesięcy z domu, znacznie mniej czasu niż wcześniej spędzając poza domem, ale staram się przy każdym wyjściu zmieniać zegarek i trochę też nosić/przymierzać "na chacie". Mam takie subiektywne odczucie (czego może na poniższej fotce akurat nie widać), że LLD jest ogólnie rzecz biorąc bardziej "masywny".

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ zestaw... Longinesowe trio Rijkaard-Gullit-Van Basten. I nawet fajnie to zdjęcie wyszło w takim monochromatycznym odcieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie skromniej, ale mniej monochromatycznie

IMG_8863.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Edmund Exley napisał:

Ależ zestaw... Longinesowe trio Rijkaard-Gullit-Van Basten. I nawet fajnie to zdjęcie wyszło w takim monochromatycznym odcieniu.

Filtr, który kliknąłem w Huawei po zrobieniu tej fotki, nosi niezwykle wieloznaczną ;) nazwę "NIEBIESKI". Na "MONOCHROMATYCZNY" jest oddzielny "klik".  :) 

Za porównanie do tria Legend AC MILAN masz u mnie, jako u fana Klubu od lat z górą 37 , Edmundzie, +1000 punktów. :)

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktoś z Wasz szukał paska do LLD lub innego modelu o szerokości 22mm to wystawiłem swój na bazarku. Może nie wszyscy zaglądają 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.06.2020 o 08:57, Szyszkops napisał:

U mnie skromniej, ale mniej monochromatycznie emoji846.png

Swietny jest, ja choruje przez L6E i Zeno na wersje z fazami księżyca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał:

Tę?

Aha :)

40 mm byłoby lepsze niż 42 ale diamencików nie zdzierżę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, cordi7 napisał:

Aha :)

40 mm byłoby lepsze niż 42 ale diamencików nie zdzierżę ;)

Wersja 40mm wygląda dokładnie tak samo, jak 42mm powyżej (lub na bransie). Diamenciki, owszem, są, ale w jeszcze odrębnym wariancie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio? Bo to co dokopałem się to było 42 jak zaprezentowane wcześniej a 40 z diamencikami tylko? Dobrze wiedzieć.

EDIT:

Znalazlem! L2.909.4.92.6

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz chyba ponad 19 cm w nadgarstku wiec obie podejdą, ja z moimi 18 cm nadgarstka wolę wariant 40 mm.

Co nie zmienia faktu, że w każdej wersji (poza diamencikami! totalnie nie moja bajka) to PRZEPIĘKNY zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam już, czy opisywałem tutaj dokładniej moje wrażenia z przymiarki tego modelu, ale najwyżej się powtórzę. Najpierw wrzuciłem wersję z niebieską tarczą na bransie 42mm. Potem 40mm, też na bransie. Na pasku w sklepie, w którym mierzyłem, nie mieli. Jakoś lepiej pasowała mi 40-tka - zegarek jest raczej delikatny w swoim ogólnym charakterze.

Ale potem przymierzyłem jeszcze ten wariant, w 40mm (dokładnie w takiej opcji, jak na focie poniżej):

longines_h1.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=jpg&q=55&auto=format&usm=12

i... zgłupiałem!  Jechałem do sklepu właściwie na pewniaka - że niby biorę niebieską tarczę na bransie i raczej 40mm. Rozmiarowo się upewniłem, ale na nadgarstku tak mi się spodobała jasna tarcza, że.... ostatecznie nie kupiłem żadnej, bo nie mogłem się zdecydować.  :lol:

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podzielenie się wrażeniami!

Biały dla mnie jest zbyt klasyczny i grzeczny, czarny ma bodajże tylko rzymskie indeksy, pozostaje niebieski. 

Gadałem już z żona, tez jej się podoba wiec największy problem z głowy 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się - czarny ma tylko rzymskie indeksy. Ostatecznie, po nieprawdopodobnych męczarniach estetycznych, również wybrałbym chyba niebieskiego 40mm na bransie. Nie ubieram się aż tak często na tyle klasycznie (tu się z Tobą zgadzam, co do białego), żeby naprawdę się cieszyć tą jasną tarczą w miarę często w realu. Natomiast niebieski (i na bransie) jest jednak lekko bardziej casualowy, przez co też bardziej uniwersalny.

No, jeśli żonie się podoba, to pozostaje działać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując dziś chyba też brałbym 40 a nie 42, ale cóż

IMG_8867.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał:

Nie pamiętam już, czy opisywałem tutaj dokładniej moje wrażenia z przymiarki tego modelu, ale najwyżej się powtórzę. Najpierw wrzuciłem wersję z niebieską tarczą na bransie 42mm. Potem 40mm, też na bransie. Na pasku w sklepie, w którym mierzyłem, nie mieli. Jakoś lepiej pasowała mi 40-tka - zegarek jest raczej delikatny w swoim ogólnym charakterze.

Ale potem przymierzyłem jeszcze ten wariant, w 40mm (dokładnie w takiej opcji, jak na focie poniżej):

longines_h1.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=jpg&q=55&auto=format&usm=12

i... zgłupiałem!  Jechałem do sklepu właściwie na pewniaka - że niby biorę niebieską tarczę na bransie i raczej 40mm. Rozmiarowo się upewniłem, ale na nadgarstku tak mi się spodobała jasna tarcza, że.... ostatecznie nie kupiłem żadnej, bo nie mogłem się zdecydować.  :lol:

Niestety ten na zdjęciu to 42 mm.  Wersja 40 mm biała z fazami księżyca ma uciętą 6-tkę :(

I czar, przynajmniej dla mnie pryska.

Mierzyłem też daty-datę w rozmiarze 39 bodajże, też biała tarcza. Indeksy pełne ale chemii nie było, może przez bransoletę, moim zdaniem Master na pasku wygląda ciekawiej.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi