Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

O mechanizm nie musisz się martwić, to kwarcowy wół roboczy Swatch'a na 6 kamieniach.

https://calibercorner.com/eta-caliber-255-111/

Inna sprawa, że za tą cenę widziałem niedawno w promocji - też na bransolecie - Conquest VHP z termokompensacją, którego mechanizm to już kwarcowe dzieło sztuki - ale to zupełnie inny charakter zegarka.

https://jubitom.com/zegarki/longines/conquest-v-h-p-/zegarek-longines/l37164766?search_query=conquest&results=205

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam zamiar kupić dużego taga za pare miesięcy a ten longines ma być na chwile w sumie . Podoba mi się bo jest bardzo smukły a udało mi się wychaczyc ten zegarek za 2200 na bransolecie a w tej cenie chyba nie znajdę nic innego z „duszą” a jak będę miał taga to zmienię na pasek i będzie zegareczek do garnituru . 
Taki mam plan 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HC 41mm wersja "no-nine" 😄😉 No powiedzcie sami, czy aż się o to nie prosi! Już ja bym im tam poprzerabiał te zegarki w tym Saint-Imier... Zanim by mnie zwolnili dyscyplinarnie, może zdążyłbym naprawić trochę tych ich szwajcarskich dziwactw. A tak, cóż, zostaje tylko Gimp 😂

HC41mm-9.thumb.jpg.edcd92b79281c432ab09a0749652cde0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest teraz świetny zegar! 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bijcie ale wolę oryginał, taki urok tego zegarka :)

Presence - fajny super konserwatywny garniturowiec ale... za ten lakierowany pasek ktoś powinien trafić do kryminału 😆

Mając cel zegarkowy w postaci TAGa zbierałby kasę a nie wydawałbym na nie najłatwiej zbywalny model - chyba, że zostanie u ciebie.

Wtedy Longines byłby do eleganckich strojow a TAG obskakiwał resztę, tyle że w takim układzie Presence potrzebuje paska nie kajdana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, evilym napisał:

No i to jest teraz świetny zegar! 

516618956_breakingnews.jpg.3357285eccf3a271ef56219996ddae61.jpg

"Kolejny dzień trwają intensywne czynności dochodzeniowo-śledcze, mające na celu ustalenie sprawców zuchwałych włamań do salonów jubilerskich i zegarmistrzowskich na terenie całego kraju. Jak podaje rzecznik Komendy Głównej Policji, na chwilę obecną motywy sprawców pozostają nieznane. Przypomnijmy, że tajemniczy włamywacze nie dopuszczają się kradzieży, a jedynie dokonują aktów wandalizmu na wyrobach jednej ze znanych szwajcarskich firm zegarkowych. Policja pytana o to, czy jest to skoordynowana akcja grupy przestępczej odmawia odpowiedzi, powołując się na dobro prowadzonego śledztwa. Udało nam się jednak dotrzeć do pracownicy jednego z napadniętych salonów, która z obawy o własne bezpieczeństwo zdecydowała się zachować anonimowość: "Otworzyłam salon jak co dzień, zapalam światła w gablotach, naglę patrzę i zastygam w bezruchu! Wszystkie Hydroconquesty mają oderwane dziewiątki, na Conquestach ktoś nałożył lumę na wskazówki. Patrzę dalej, a tam pozamieniane miejscami bransolety na zegarkach, tak, że teraz pasują do kopert. A najgorsze, że zwykłe Conquesty, na przykład te V.H.P. miały pozakładane zakręcane koronki, nie wiem, chyba po to, aby teraz można było w nich także pływać. Od razu wezwałam ochronę i zadzwoniłam na policję". Nie udało nam się skontaktować z przedstawicielami firmy zegarkowej, aby ustalić jakie straty poniosła marka w wyniku działalności złoczyńców. O nowych ustaleniach będziemy Państwa informować na bieżąco..."

Edytowane przez rads

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, cordi7 napisał:

To ja powiem tak - 9 w HC była jednym z głównym czynników dla których wybrałem Orisa :D

5 minut temu, rads napisał:

"Kolejny dzień trwają intensywne czynności dochodzeniowo-śledcze, mające na celu ustalenie sprawców zuchwałych włamań do salonów jubilerskich i zegarmistrzowskich na terenie całego kraju. Jak podaje rzecznik Komendy Głównej Policji, na chwilę obecną motywy sprawców pozostają nieznane. Przypomnijmy, że tajemniczy włamywacze nie dopuszczają się kradzieży, a jedynie dokonują aktów wandalizmu na wyrobach jednej ze znanych szwajcarskich firm zegarkowych. Policja pytana o to, czy jest to skoordynowana akcja grupy przestępczej odmawia odpowiedzi, powołując się na dobro prowadzonego śledztwa. Udało nam się jednak dotrzeć do pracownicy jednego z napadniętych salonów, która z obawy o własne bezpieczeństwo zdecydowała się zachować anonimowość: "Otworzyłam salon jak co dzień, zapalam światła w gablotach, naglę patrzę i zastygam w bezruchu! Wszystkie Hydroconquesty mają oderwane dziewiątki, na Conquestach ktoś nałożył lumę na wskazówki. Patrzę dalej, a tam pozamieniane miejscami bransolety na zegarkach, tak, że teraz pasują do kopert. A najgorsze, że zwykłe Conquesty, na przykład te V.H.P. miały pozakładane zakręcane koronki, nie wiem, chyba po to, aby teraz można było w nich także pływać. Od razu wezwałam ochronę i zadzwoniłam na policję". Nie udało nam się skontaktować z przedstawicielami firmy zegarkowej, aby ustalić jakie straty poniosła marka w wyniku działalności złoczyńców. O nowych ustaleniach będziemy Państwa informować na bieżąco..."

Przydałaby się taka grupa przestępcza :D

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, evilym napisał:

To ja powiem tak - 9 w HC była jednym z głównym czynników dla których wybrałem Orisa :D

A jakby w HC było tak jak w renderze kolegi @radsto być nie wybrał Oris'a?

Edytowane przez fanfar19

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłby bardzo mocnym kandydatem na divera do mojej skromnej kolekcji. 

Niestety czasomierze z 12, 6 i 9 średnio mi się podobają (i jeszcze tak mocno wyeksponowanymi). 

Taki z 12 i 6 (najlepiej jakby jeszcze nie miał daty, albo żeby była koło 6) byłby świetny :)

A tak to Oris w tym przedziale cenowym nie miał wielu konkurentów... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili...

"Jak udało nam się ustalić dzięki anonimowemu informatorowi zbliżonemu do organów śledczych, w jednym z napadniętych salonów bezwzględni wandale pozostawili tajemniczą wiadomość.

Zarówno cel, jak i adresat wiadomości pozostają nieznane. Firma zegarkowa, której wyroby uległy nieodwracalnej dewastacji nadal odmawia komentarza w tej sprawie..."

i-co.thumb.jpg.64db9f9ab681dc5f73464e5f32370c18.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rads napisał:

HC 41mm wersja "no-nine" 😄😉 No powiedzcie sami, czy aż się o to nie prosi! Już ja bym im tam poprzerabiał te zegarki w tym Saint-Imier... Zanim by mnie zwolnili dyscyplinarnie, może zdążyłbym naprawić trochę tych ich szwajcarskich dziwactw. A tak, cóż, zostaje tylko Gimp 😂

Wywal jeszcze 6 i 12 i będzie świetny.... Tungines. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał:

Wywal jeszcze 6 i 12 i będzie świetny.... Tungines. ;)

Hahah, dobre, dobre... Okej, może trochę się wyzłośliwiłem, ale nie może być za słodko, by nie zrobiło się mdło 😉

To jeszcze wymyślony na poczekaniu dowcip i obiecuję do końca roku być grzeczny:

Przychodzi gość do salonu.

- Chciałbym coś w sam raz na co dzień, z lumą na wskazówkach, dobrą wodoszczelnością, ładnym oknem daty i symetrycznymi indeksami...

- Biorąc pod uwagę pana wymagania, polecam Tissota lub Longinesa.

-Ile kosztuje Tissot?

-3 000.

-A Longines?

-30 000. 

-Ile??? Czy to nie lekka przesada?

-Ależ skąd, to wręcz okazja! Przecież kupuje pan aż 5 zegarków!

😛

Edytowane przez rads

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ skąd, zajrzyj chociażby tutaj: https://zegarkiclub.pl/forum/topic/192315-seiko-czy-wysoka-jakość-to-już-tylko-legenda/page/2/

U nas powstał co najwyżej podklub koneserów-detalistów - daj Boże każdej marce tylko takie powody do "niezadowolenia" 😉

Edytowane przez rads

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał:

Presence - fajny super konserwatywny garniturowiec ale... za ten lakierowany pasek ktoś powinien trafić do kryminału 😆

Mając cel zegarkowy w postaci TAGa zbierałby kasę a nie wydawałbym na nie najłatwiej zbywalny model - chyba, że zostanie u ciebie.

Wtedy Longines byłby do eleganckich strojow a TAG obskakiwał resztę, tyle że w takim układzie Presence potrzebuje paska nie kajdana.

Wleci pasek jak będzie już tag a czekam na urodziny swoje okrągłe żeby kupić sobie taga agua ( taki skromny prezent dla samego siebie ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu normalny pasek wskoczył :)

1609259209616.thumb.jpg.4be5e533040fada0bbe74eba90fe3eeb.jpg

Tylko kolor w rzeczywistości jest szaro-stalowy, jak tarcza. Kolor sraczkowaty zawdzięczamy moim niesamowitym zdolnościom fotograficznym 💩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Lincoln Six Echo napisał:

Summa summarum, na brak pokręteł nie narzekasz 😄

A Longines ostro drożeje. Śmiem twierdzić, że niedługo już żadnego z nas nie będzie stać nawet na zwykłe EDC 🥴

1407459148_Zrzutekranu2020-12-30o13_02_47.png.452b09e3eca0ae422152b214161b0429.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, rads napisał:

Summa summarum, na brak pokręteł nie narzekasz 😄

A Longines ostro drożeje. Śmiem twierdzić, że niedługo już żadnego z nas nie będzie stać nawet na zwykłe EDC 🥴

Kręci się, to prawda.  ;)

A cena? Jak cena. Za to wysyłka gratis! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał:

Za to wysyłka gratis! :D

😄😄 Patrz, nawet nie zauważyłem... ale kuszą klienta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rads napisał:

😄😄 Patrz, nawet nie zauważyłem... ale kuszą klienta!

Może Karkosik przygotował ofertę dla Polaków w Zimbabwe, tylko zapomnieli zmienić symbol waluty.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstawiam, póki jeszcze nie zzieleniał 1331493688bf95a5df5c9ab2bac46006.jpg

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, denver47 napisał:

Ale się jaram tym paskiem 🤩

Pasek fajny. Ale na Twoim zdjęciu ten zegarek wygląda świetnie.

W dziale Jaki zegarek jest wątek między innymi również o tym zegarku i tam tak dobrze nie wygląda :)

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi