Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.11.2025 o 11:59, Michal84 napisał(-a):

Czesc

Zamówiłem trochę w ciemno szampańskiego (nie wiedziałem go na żywo). Nie miałem wyboru rozmiaru bo on tylko jest w 38. Jaką masz szerokość nadgarstka i obwód ? Boję się tylko czy ten 38 nie będzie taki trochę damski rozmiarowo - najwyżej dam Żonie 😁

Gratuluje świetnego zegarka 👌

To rozmiar 41 ?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Michal84 napisał(-a):

Jeszcze nie u mnie, ale już mój - czekam na paczkę. „Złoty”, a skromny  😁

Kupiony u Strojnego - rewelacyjna obsługa 👍

IMG_0078.jpeg

IMG_0077.jpeg

zdjęcia są rewelacyjne a szampański conquest 38mm wygląda na nich przednio:) gratulacje!

Edytowane przez blue7
poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

20251114_142005.jpg

Mnóstwo komplikacji, a dalej idzie łatwo odczytać godzinę, bardzo podoba mi się również faktura tarczy, ładny zegarek. Z ciekawości ile czasu zajmuje ustawienie wszystkich komplikacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnóstwo komplikacji, a dalej idzie łatwo odczytać godzinę, bardzo podoba mi się również faktura tarczy, ładny zegarek. Z ciekawości ile czasu zajmuje ustawienie wszystkich komplikacji?
Wbrew pozorom - relatywnie szybko:
- z wciśniętą koronką - standardowe nakręcanie,
- w pierwszej pozycji koronki, obracając ją w jedną stronę - dzień miesiąca i miesiąc,
- kręcąc koronkę w drugą stronę (w tej samej pozycji) - fazę księżyca,
- natomiast dzień tygodnia - przyciskiem po lewej stronie,
- w drugiej pozycji koronki - standardowe "popychanie" wszystkiego razem.
Voilà

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Wbrew pozorom - relatywnie szybko:
- z wciśniętą koronką - standardowe nakręcanie,
- w pierwszej pozycji koronki, obracając ją w jedną stronę - dzień miesiąca i miesiąc,
- kręcąc koronkę w drugą stronę (w tej samej pozycji) - fazę księżyca,
- natomiast dzień tygodnia - przyciskiem po lewej stronie,
- w drugiej pozycji koronki - standardowe "popychanie" wszystkiego razem.
Voilà emoji854.pngemoji846.pngemoji854.png

Bardzo ciekawy model, dosłownie dzień przed Twoim wpisem o zakupie robiłem mały research w jego kierunku 😉 Widzę też, że właśnie Longines wypuścił wariant w złocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo ciekawy model, dosłownie dzień przed Twoim wpisem o zakupie robiłem mały research w jego kierunku Widzę też, że właśnie Longines wypuścił wariant w złocie.
No ale cena tego nowego złotego 42 mm jest chora - ponad sto tyś.
Wcześniej ukazała się, w złotej kopercie, jego wersja 40 mm i ją nową można znaleźć ponad trzy razy taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, tomaszek257 napisał(-a):

Witam.Też coś mam z Longinesa.

WhatsApp Image 2025-01-01 at 01.44.31.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-18 at 14.37.15.jpeg

be-yams-47c475b88045489eae2527404d3d3086-IMG_6039.JPG

WhatsApp Image 2023-06-20 at 22.08.42(1).jpeg

bardzo fajny zbiorek vinteage-owych longinesów:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo niezobowiązująco przyglądam się lld 36mm na stalowej bransolecie z czarnym cyferblatem https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/30574_Longines_Legend_Diver_Watch_Small_L33744506

generalnie uważam 36mm za idealny rozmiar męskiego zegarka, ale chętnie usłyszałbym co sądzą na  temat lld w rozmiarze 36mm posiadacze tudzież byli posiadacze lld (niekoniecznie tylko w rozmiarze 36mm) i inne osoby jeśli mają wyrobiony pogląd w tym temacie.

Edytowane przez blue7
poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, blue7 napisał(-a):

bardzo niezobowiązująco przyglądam się lld 36mm na stalowej bransolecie z czarnym cyferblatem https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/30574_Longines_Legend_Diver_Watch_Small_L33744506

generalnie uważam 36mm za idealny rozmiar męskiego zegarka, ale chętnie usłyszałbym co sądzą na  temat lld w rozmiarze 36mm posiadacze tudzież byli posiadacze lld i inne osoby jeśli mają wyrobiony pogląd w tym temacie.

36 to świetny rozmiar kopert, sam bardzo lubię. Jednak w przyoadku divera nie jestem pewny - tarcza ze względu na obrotowy bezel będzie się wydawać malutka. 39 by lepiej wyglądało, no i bransa solidniejsza... A jaki masz rozmiar nadgarstka?

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

36 to świetny rozmiar kopert, sam bardzo lubię. Jednak w przyoadku divera nie jestem pewny - tarcza ze względu na obrotowy bezel będzie się wydawać malutka. 39 by lepiej wyglądało, no i bransa solidniejsza... A jaki masz rozmiar nadgarstka?

prawie 18cm. też uważam  36mm za idealny rozmiar męskiego zegarka i również nie jestem pewien jak to jest w przypadku divera - stąd moje pytanie.  lld 39mm jest super zegarkiem z dużo lepszym mechanizmem, chyba faktycznie z lepszą bransoletą, ale: cena wyższa i nie ma daty, co dla mnie jest minusem, no i generalnie 36mm dla mnie to lepiej niż 39mm.

Edytowane przez blue7
poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi