Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, szumi napisał(-a):

Nurek pełną  gębą 😉

IMG_2506.jpeg

IMG_2505.jpeg

Lookin good. Namiary na gume?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, szumi napisał(-a):

Nurek pełną  gębą 😉

Wygląda ok, ale dla mnie to właśnie mesh jest tu opcją nie do pobicia - wyróżnia tę generację na tle poprzednich, zawadiacko łączy użytkowość i komfort z nutą elegancji. I wydaje mi się - po krótkiej przymiarce - chyba bardzo wygodny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, szumi napisał(-a):

To guma do  Rolex submariner, chińszczyzna 

https://czasownia.pl/pl/p/Pasek-do-zegarka-Rolex%2C-Profilowany%2C-Silikonowy%2C-20mm/7191

Sprzączka też się znalazła 

IMG_2511.jpeg

Wygląda spoko 👌

Nie było problemu z wpięciem paska w ucha? Jak oceniasz spasowanie? Ja miałem taką gumę po moim BB58 i nie pykło ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Wygląda ok, ale dla mnie to właśnie mesh jest tu opcją nie do pobicia - wyróżnia tę generację na tle poprzednich, zawadiacko łączy użytkowość i komfort z nutą elegancji. I wydaje mi się - po krótkiej przymiarce - chyba bardzo wygodny?

Mesh jest mega komfortowy. Ale zamówiłem bransoletkę H. 

11 minut temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Wygląda spoko 👌

Nie było problemu z wpięciem paska w ucha? Jak oceniasz spasowanie? Ja miałem taką gumę po moim BB58 i nie pykło ...

spasowanie wg mnie, ok

11 minut temu, Domingo66i6 napisał(-a):

IMG_2509.jpeg

IMG_2508.jpeg

IMG_2507.jpeg

Edytowane przez szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, szumi napisał(-a):

Mesh jest mega komfortowy. Ale zamówiłem bransoletkę H. 

spasowanie wg mnie, ok

IMG_2509.jpeg

IMG_2508.jpeg

IMG_2507.jpeg

Elegancko! Dzięki za info 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

:D :D :D

9837ca3e-9833-4fda-a7fc-c30b6813e3eb.thumb.png.673e0956078f0fae73eb0158a2a8bd38.png

To by było coś nad czym mógłbym się zastanowić. Choć te kropki zdecydowanie mi nie pasują jako oznaczenia głównych godzin i "regulator" symetryczności. Powinno być odwrotnie: kropki (mniejsze) w większości a słupki na 3, 6, 9. Ale już bez daty wygląda to lepiej i jest jakąś odmianą od ogólnego trendu w tej niszy modelowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Krathor napisał(-a):

To by było coś nad czym mógłbym się zastanowić. Choć te kropki zdecydowanie mi nie pasują jako oznaczenia głównych godzin i "regulator" symetryczności. Powinno być odwrotnie: kropki (mniejsze) w większości a słupki na 3, 6, 9. Ale już bez daty wygląda to lepiej i jest jakąś odmianą od ogólnego trendu w tej niszy modelowej.

Parafrazując Marię Konopnicką (mówię o gościu prowadzącym na YT kanał o metalu - nie o prawdziwej pisarce): "To byłby najlepszy zegarek na świecie!"  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krathor napisał(-a):

2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Parafrazując Marię Konopnicką (mówię o gościu prowadzącym na YT kanał o metalu - nie o prawdziwej pisarce): "To byłby najlepszy zegarek na świecie!"  ;)

to juz by był jak Rolex submariner no date.😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, szumi napisał(-a):

to juz by był jak Rolex submariner no date.😆

I o to chodzi. Byłby na tyle podobny do Rolka Suba no date, że sprawiłby, iżbym się poczuł dokładnie tak, jakbym miał tegoż Rolka (który uważam za dizajnerski ideał). Jednocześnie miałby na tyle dużo duperelowatych szczególików odróżniających go od rzeczonego Suba, że moje "homażo-sumienie" byłoby czyste i spokojne. A TOTALNĄ truskawką na torcie (copyright: T. Hajto) byłaby właśnie marka LONGINES - któż śmiałby (nie zostając wyśmianym) zarzucić tak szacownej manufakturze, że rżnie z Suba niczym, nie przymierzając, Steinhart..?  :D;) 

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłem praktycznie niemal nie zmienionego posta na parę grup na FB i "się zaczęło".  :D Jest tu na Forum mniejszość stenkowska i (chyba w sumie większość) sanmartińśka, więc... prawda to? ;) 

824286518_Screenshot2026-04-20at13-30-54MDWatches-ZegarkiSprzedaKupnoAukcjeWycenaNajnowszyLONGINESHCwwersjiktra..Facebook.thumb.png.d379fdcb4e56e1d1c2171b33cb182182.png

939578265_Screenshot2026-04-20at13-33-00Zegarkomania-ZegarkiIdentyfikacjaOgoszeniaWycenaKolekcjonerzyNajnowszyLONGINESHCwwersjiktra..Facebook.thumb.png.f80ae96e6ccb8c823a4efc48811e169f.png

242814946_Screenshot2026-04-20at13-34-13MDWatches-ZegarkiSprzedaKupnoAukcjeWycenaNajnowszyLONGINESHCwwersjiktra..Facebook.png.b7ed76bb5ee284e6c49850f6e71579f6.png

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pełnym szacunkiem, ale zacytuję tylko przysłowie "Psy szczekają, karawana jedzie dalej" ... ✌️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel  w HC chodzi idealnie moim zdaniem, żadnego luzu nie stwierdziłem, we wszyskich, które dotykałem. To jak zwykle jakieś pierdolamento zgorzkniałych ……………

1 godzinę temu, Domingo66i6 napisał(-a):

image.thumb.png.527cd7acbc997c140af9262c8bfe9c8d.png

czyli guma już jest do nowego HC. Ale akurat ta najmniej mi się podoba. 

Edytowane przez szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Miałem parę różnych HC i nigdy nie było żadnych problemów z bezelem. Stąd też moje "lekkie zdziwienie". 😉🥰

Wiesz jak jest ... jak ktoś, chce się do czegoś na siłę przyczepić, to zawsze coś wymyśli. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Domingo66i6 napisał(-a):

Wiesz jak jest ... jak ktoś, chce się do czegoś na siłę przyczepić, to zawsze coś wymyśli. 😉

Nie jestem wielkim znawcą San Martin, czy Steinhart, ale te dosyć "buńczuczne" komentarze o ich wyższości, wydają mi się "nieco kontrowersyjne"... 😁🙃😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, szumi napisał(-a):

Bezel  w HC chodzi idealnie moim zdaniem, żadnego luzu nie stwierdziłem, we wszyskich, które dotykałem. To jak zwykle jakieś pierdolamento zgorzkniałych ……………

czyli guma już jest do nowego HC. Ale akurat ta najmniej mi się podoba. 

W moim też bezel pracuje idealnie.

Guma, jak dla mnie jeszcze ujdzie, ale to zapięcie z kolei mi nie pasuje. Zobaczymy jak "na żywo" się prezentuje.😉

Edytowane przez Domingo66i6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Guma, jak dla mnie jeszcze ujdzie, ale to zapięcie z kolei mi nie pasuje. Zobaczymy jak "na żywo" się prezentuje.😉

zapięcie jest ok, ale do nurka chyba nie za bardzo pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, szumi napisał(-a):

zapięcie jest ok, ale do nurka chyba nie za bardzo pasuje.

Prawda. O to mi właśnie chodziło.👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi