Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, tommly napisał(-a):

Ale szczujecie tymi HC, widziałem jak a razie tylko na wystawie, ale chyba w końcu muszę się przełamać i w końcu przymierzyć.

Boję się, bo miałem już nic więcej nie kupować 😂

Poczekaj aż paleta modelowa się poszerzy jeszcze.  :D;) 

de471ec4-ae87-4606-a3b8-9242506ac38b.thumb.png.0237698873ed705a0c40622056e67133.png

5024f74f-9a4e-4149-b08c-0ce9ec86f40f.thumb.png.394761835ea46267fb8a8fbae0b9771f.png

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Poczekaj aż paleta modelowa się poszerzy jeszcze.  :D;) 

de471ec4-ae87-4606-a3b8-9242506ac38b.thumb.png.0237698873ed705a0c40622056e67133.png

5024f74f-9a4e-4149-b08c-0ce9ec86f40f.thumb.png.394761835ea46267fb8a8fbae0b9771f.png

Jest to jakieś rozwiązanie ;)

Zielony jakoś nie widział mi się, ale to pewnie kwestia sztucznego światła w salonie, za to czarny i ten z niebieskim bezelem na meshu o dziwo były nawet.

Te bez daty fajne.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie, Panowie, naturalnie, dlaczego w ogóle HC ma to okienko daty..? I nie tylko HC..? Pomimo oczywistej oczywistości, że z punktu widzenia symetrii i estetyki dizajnu, ZNACZNIE lepiej wyglądałyby warianty NO DATE..?  :D  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ale wiecie, Panowie, naturalnie, dlaczego w ogóle HC ma to okienko daty..? I nie tylko HC..? Pomimo oczywistej oczywistości, że z punktu widzenia symetrii i estetyki dizajnu, ZNACZNIE lepiej wyglądałyby warianty NO DATE..?  :D  ;) 

No jak to po co. Żebym jak nurkuję za długo nie siedział pod wodą :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 hours ago, tommly said:

Ale szczujecie tymi HC, widziałem jak na razie tylko na wystawie, ale chyba w końcu muszę się przełamać i przymierzyć.
Boję się, bo miałem już nic więcej nie kupować emoji23.png

"...Liczy się jedynie droga. To ona trwa, a nie cel, który jest złudzeniem wędrownika..." / Antoine de Saint-Exupéry, Twierdza / 

Pomogłem? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Mam to samo. Dla mnie bez daty duuużo lepiej wyglądają zegarki. Point-date jest jeszcze akceptowalne.

Chociaż zapisałem się na SUBA i wziąłem z data 😕. To jeden z niewielu gdzie data i lupka mi odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

No jak to po co. Żebym jak nurkuję za długo nie siedział pod wodą :P

Pytanie nie brzmiało "po co?", tylko "dlaczego?" ;) Ano dlatego:

• Według analiz rynku luksusowych zegarków, Longines jest jedną z marek najbardziej uzależnionych od Chin – nawet ok. 69% globalnej sprzedaży ma pochodzić z tego rynku.
  • To oznacza, że Chiny są dla Longines najważniejszym pojedynczym rynkiem – dużo ważniejszym niż np. Europa czy USA.

A szanowni Chińczycy nie lubią zegarków bez okienka daty.  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

• Według analiz rynku luksusowych zegarków, Longines jest jedną z marek najbardziej uzależnionych od Chin – nawet ok. 69% globalnej sprzedaży ma pochodzić z tego rynku.
  • To oznacza, że Chiny są dla Longines najważniejszym pojedynczym rynkiem – dużo ważniejszym niż np. Europa czy USA.

Ale co stoi na przeszkodzie zrobić dwie wersje? Masz Spirita 39 bez daty, masz LLD bez daty. Tylko teraz tak myślę jaki by był rozmiar odpowiedni. Zegarki bez daty występują w innym rozmiarze u nich. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Picy napisał(-a):

Ale co stoi na przeszkodzie zrobić dwie wersje? Masz Spirita 39 bez daty, masz LLD bez daty. Tylko teraz tak myślę jaki by był rozmiar odpowiedni. Zegarki bez daty występują w innym rozmiarze u nich. 

Co im tam w Longines "stoi na przeszkodzie" to nie wiem. Możliwe, że za jakiś czas wypuszczą opcję bez daty. Poczekam trochę z nadzieją. ;) Ale zaczęli - niemal jak zawsze - od wersji jednak mającej okienko, bo to nie my jesteśmy dla nich klientami pierwszego rzutu. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tts napisał(-a):

"...Liczy się jedynie droga. To ona trwa, a nie cel, który jest złudzeniem wędrownika..." / Antoine de Saint-Exupéry, Twierdza / 

Pomogłem? ;) 

Tomasz, fest 🤣

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Co im tam w Longines "stoi na przeszkodzie" to nie wiem. Możliwe, że za jakiś czas wypuszczą opcję bez daty. Poczekam trochę z nadzieją. ;) Ale zaczęli - niemal jak zawsze - od wersji jednak mającej okienko, bo to nie my jesteśmy dla nich klientami pierwszego rzutu. :) 

W każdych badaniach rynku wychodzi, że wersje z datą sprzedają się lepiej, w Chinach czy nie w Chinach. 

"My" żadnymi "klientami pierwszego rzutu" nie jesteśmy i nie będziemy, chyba że dla takiej firmy jak Atlantic. 

Ale jeśli "klient pierwszego rzutu" to taki, którego rzuca się najpierw, to wtedy tak.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy LLD 42mm, wzorem wersji 39mm, też jest bez daty:

IMG_20260422_171113.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh byłem przed chwilą w galerii pomacać inne hydro 39mm i co? I nowa wersja, każdy jeden ma luźne endlinki. Dla porównania stara wersja każda sztuka miała sztywne. Jak dla mnie hard pass, ale ja wyjątkowo grymaszę :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również wracam z galerii, chciałem pomacać wymarzonego Flagshipa Classic, ale okazało się, że w Kruku nie mają ani jednego stacjonarnie. Można ściągnąć że Szwajcarii ale trzeba wpłacić zaliczkę... 

A te nowe HC na żywo zyskują, zwłaszcza w wersji 39 mm.

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Walter_87 napisał(-a):

(...)chciałem pomacać wymarzonego Flagshipa Classic, ale okazało się, że w Kruku nie mają ani jednego stacjonarnie. (...)

Podjedź do Butiku, powinien być.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Podjedź do Butiku, powinien być.

W Galerii Mokotów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

W Galerii Mokotów?

Tak.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Tak.

Oki, dzięki :) 
Zawiodłem się na salonie w Złotych Tarasach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rzec pozytywnie mnie zaskoczyła, nowy HC   jest mega dokładny, jak COSC 😉, gubi 1 sekundę na dwie doby. Mój zulu jest znacznie gorszy pod tym względem, 5 sekund na dobę przyspiesza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a7260b709811157551b0d42e5dd093e8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ehhh byłem przed chwilą w galerii pomacać inne hydro 39mm i co? I nowa wersja, każdy jeden ma luźne endlinki. Dla porównania stara wersja każda sztuka miała sztywne. Jak dla mnie hard pass, ale ja wyjątkowo grymaszę :P

Strasznie grymasisz 😉😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi