Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem kolejne paski gumowe „submariner”, ale tym razem szerokość przy zapięciu jest 18 mm, w obecnym jest 16 mm. Także jeszcze klamerkę longines trzeba kupić.

Tanie były, za 3 sztuki niecałe 40 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, szumi napisał(-a):

Zamówiłem kolejne paski gumowe „submariner”, ale tym razem szerokość przy zapięciu jest 18 mm, w obecnym jest 16 mm. Także jeszcze klamerkę longines trzeba kupić.

Tanie były, za 3 sztuki niecałe 40 zł. 

Ja podobnie, tylko cena 8 zł wyższa. Będzie na grubo ... 🤣👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie jestem wielkim znawcą San Martin, czy Steinhart, ale te dosyć "buńczuczne" komentarze o ich wyższości, wydają mi się "nieco kontrowersyjne"... 😁🙃😉

To jest fajny wątek tylko wymaga uporządkowania, bo trudno się połapać.

Powinna być lista kolejnych, klarownych tematów: "Longines lepszy niż Rolex", "Steinhart lepszy niż Longines", "San Martin lepszy niż Steinhart", itd.

I w każdym temacie odpowiednia naparzanka.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, ireo napisał(-a):

Powinna być lista kolejnych, klarownych tematów: "Longines lepszy niż Rolex", "Steinhart lepszy niż Longines", "San Martin lepszy niż Steinhart", itd.

Longines ma stabilniejszą sektę wyznawców. Ci od Rolexa szybciej się nakręcają w krzyżowym ogniu krytyki i biją na oślep. 😜

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój poleciał na zwrot. Niestety. endlinki źle spasowane z kopertą. Były szpary jak w seiko a tego nie przeżyję.

W sumie szkoda bo fajny ale mój egzemplarz najwyraźniej wadliwy.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mój poleciał na zwrot. Niestety. endlinki źle spasowane z kopertą. Były szpary jak w seiko a tego nie przeżyję.

Szybko odleciał to szybko przyleci z powrotem … głowa do góry. Będzie cieszył 2x bardziej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

może to był powód, że nie musiałeś czekać do wcześniej zapowiadanego maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąć byłem zdziwiony. I ponoć inne egzemplarze również były kiepskawo spasowane. Ale przynajmniej ochłonąłem :D i tak mam za dużo zegarów

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A więc mamy (nieco sensacyjny?) zwrot akcji: @Funky_Koval za niewygórowaną kwotę 9900 zł dołącza do Team San Martin! :D  ;) 

A weź przestań :P wkurw bo sie napaliłem

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ale będziesz brać innego, czy całkiem odpuszczasz?

Odpuszczam. Odpisali mi, że każda sztuka była taka więc spisuję na straty hydro. No chyba, że san martin :P

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, ireo napisał(-a):

Dodałbym jeszcze, że parę stów w kieszeni lepsze niż San Martin i jestem gotów się o to bić 👊

14 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

W poprzednim życiu byłeś chyba aptekarzem 😉

12 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Szczerze mówiąć byłem zdziwiony. I ponoć inne egzemplarze również były kiepskawo spasowane. 

Do spasowania w moim nie mam uwag. W zielonych jest ok.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Dodałbym jeszcze, że parę stów w kieszeni lepsze niż San Martin i jestem gotów się o to bić 👊

W poprzednim życiu byłeś chyba aptekarzem 😉

Do spasowania w moim nie mam uwag. W zielonych jest ok.

No to się ciesz bo zegarek jest fajny. Ale ja nie mam ochoty brać udziału w loterii kontroli jakości :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Mirosuawie, nie wiem czy to wpływ porto, czy niemieckiego zegarka, ale ostatnio stałeś się jakby bardziej skłonny do konfliktu. Liczę na ten nowy Hydroconquest w uspokajającym kolorze.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

W Seiko szpary widzisz po wyjęciu z pudełka, tu skróciłeś bransoletę, nosiłeś i dopiero dostrzegłeś, więc nie jest tak źle. Po prostu nurki na bransolecie nie są już dla Ciebie...

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, AK&AK napisał(-a):

W Seiko szpary widzisz po wyjęciu z pudełka, tu skróciłeś bransoletę, nosiłeś i dopiero dostrzegłeś, więc nie jest tak źle. Po prostu nurki na bransolecie nie są już dla Ciebie...

I HC za duży był na Niego, niech zobaczy 54 (siądzie na pewno / nie wiem jak w mieście portowym - ale w stolicy są do przymierzenia od ręki).

*stąd nie spisywałbym u @Funky_Kovalnurów przy stali na straty (i zupełne R.I.P. 4 all life)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Może rzeczywiście czas nurkowań mam za sobą. Tak, wyjąłem z pudełka i raz miałem na ręku. W weekend leżał w opakowaniu i zastanawiałem się czy go nie oddać. W poniedziałek rano już wiedziałem 😥

@Dnlaie

Ja na razie chyba sobie podaruję zakupy. Jeszcze legend diver mi się podoba ale cena robi się tudorowa...

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Może rzeczywiście czas nurkowań mam za sobą. Tak, wyjąłem z pudełka i raz miałem na ręku. W weekend leżał w opakowaniu i zastanawiałem się czy go nie oddać. W poniedziałek rano już wiedziałem 😥

@Dnlaie

Ja na razie chyba sobie podaruję zakupy. Jeszcze legend diver mi się podoba ale cena robi się tudorowa...

Sam chętnie spróbowałbym LLD (ale w rozmiarze 36 ; )

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1f97459792be724699c48c2f7699fc7d.jpg&key=89d874896a52a2fa485cc9f360f758d2e5e6393570c00cef7a9a67416562f8fd

Ale szczujecie tymi HC, widziałem jak na razie tylko na wystawie, ale chyba w końcu muszę się przełamać i przymierzyć.
Boję się, bo miałem już nic więcej nie kupować 

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi