Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Uwierz mi Tomek, nie jesteś dziwny.👍

Uff, ulżyło mi 😉

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne nikogo to nie interesuje ale zamierzam podjąć jeszcze jedną próbę z Hydro :D

Tym razem wezmę na meshu :D 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Zapewne nikogo to nie interesuje ale zamierzam podjąć jeszcze jedną próbę z Hydro :D

Tym razem wezmę na meshu :D 

Tam szpara między teleskopem bransolety a kopertą jest już jednoznaczna 🙂🙂🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, nav napisał(-a):

Tam szpara między teleskopem bransolety a kopertą jest już jednoznaczna 🙂🙂🙂

Ahhh, przejrzałeś mój sprytny plan ;) W sumiezacząłem patrzeć na Sericę, tam jest mesh. No to sptwierdziłem po co mi serica na meshu jak mogę mieć tego :P

No i szary bezel mi się od początku podobał 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze pisząc, zakładam - że wyższa cena za ten model na meshu, nie wzięła się znikąd (także wśród samych akcesoriów).

Przypuszczam, że sam producent zdaje sobie sprawę - że mesh jest lepszej jakości niż klasyczna bransoleta.

*mam takie właśnie odczucia, odnośnie poprzednich generacji (np. bransoleta z HC vs mesh od LLD)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

Szczerze pisząc, zakładam - że wyższa cena za ten model na meshu, nie wzięła się znikąd (także wśród samych akcesoriów).

Przypuszczam, że sam producent zdaje sobie sprawę - że mesh jest lepszej jakości niż klasyczna bransoleta.

*mam takie właśnie odczucia, odnośnie poprzednich generacji (np. bransoleta z HC vs mesh od LLD)

No jak to nie pyknie to nie wiem. Mesh jest na pin&collar. Małe ogniwka do usuwania, brak problemów ze spasowaniem endlinków. Trzymajcie kciuki :D

36 minut temu, nav napisał(-a):

Miałem okazję przymierzyć dziś nowego Hydroconquesta w wersji 39mm, kolor niebieski, moim zdaniem udany zegarek, ładnie wykonany, dość mocno bling bling, ale może to mieć swój urok. Na tle sylwetki wersja 39mm wygląda u mnie bardzo dobrze, ale wolę na nadgarstku jednak mniejsze zegarki. Tak czy inaczej myślę, że będzie się bardzo dobrze sprzedawał.

IMG_20260425_172030.jpg

A jakie Squale ładne tam też leży :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

A Bóg zapłać, lubię ten zegarek. Hydroconquest też fajny, popatrzyłem nawet specjalnie na bransoletę i muszę napisać, że była ładnie spasowana, przy kopercie nie było luzów, może kwestia serii. Ogólnie myślę, że będzie hit sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, nav napisał(-a):

A Bóg zapłać, lubię ten zegarek. Hydroconquest też fajny, popatrzyłem nawet specjalnie na bransoletę i muszę napisać, że była ładnie spasowana, przy kopercie nie było luzów, może kwestia serii. Ogólnie myślę, że będzie hit sprzedaży.

Bo ładnie to wygląda jak zegarek leży. Jak się porusza ogniwem to wyłazi szpara (wstawiałem zdjęcie wyżej). Wiem, normalny klient tego nie zauważy. Ale ja nie jestem normalny :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Bo ładnie to wygląda jak zegarek leży. Jak się porusza ogniwem to wyłazi szpara (wstawiałem zdjęcie wyżej). Wiem, normalny klient tego nie zauważy. Ale ja nie jestem normalny :P

Rozumiem, ja nie oceniam, przecież zegarki kupujemy dla przyjemności, nie żeby się frustrować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szumi napisał(-a):

Aktualna kolekcja, spirit zulu powinienem zmienić na wersje 39mm 😅.

IMG_2569.jpeg

Zbyszek tak powinieneś chodzić na codzień Trochę rękaw podniesiesz jest wyściowo. Jeszcze trochę i możesz robić nurkowanie na 300m a z podwiniętym patrzysz na w sumie 5 stref czasowych.

To jest horologia ostateczna :D 

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, nav napisał(-a):

Miałem okazję przymierzyć dziś nowego Hydroconquesta w wersji 39mm, kolor niebieski, moim zdaniem udany zegarek, ładnie wykonany, dość mocno bling bling, ale może to mieć swój urok. Na tle sylwetki wersja 39mm wygląda u mnie bardzo dobrze, ale wolę na nadgarstku jednak mniejsze zegarki. Tak czy inaczej myślę, że będzie się bardzo dobrze sprzedawał.

IMG_20260425_172030.jpg

Akurat to Squale to większe jest ;). 1521 ma rewelacyjnie zaprojektowaną kopertę, a ucha pięknie obejmują nadgarstek... A co do mniejszych, to jednak BB54?

19 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

A Ty wiesz, że mimo, że większe, to ma świetną kopertę. I bransoleta też ponoć ok...

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forach piszą, że od maja ceny HC do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szumi napisał(-a):

Aktualna kolekcja, spirit zulu powinienem zmienić na wersje 39mm 😅.

IMG_2569.jpeg

Świetna trójca 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Akurat to Squale to większe jest ;). 1521 ma rewelacyjnie zaprojektowaną kopertę, a ucha pięknie obejmują nadgarstek... A co do mniejszych, to jednak BB54?

A Ty wiesz, że mimo, że większe, to ma świetną kopertę. I bransoleta też ponoć ok...

Tak, zgadza się 1521 jest większe niż HC 39. Po prostu dawno nie nosiłem i wpadł na chwilę na nadgarstek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

A patrzyłem na Squale. Bardzo przyjemne. Na razie jednak szary hydro wygrał.

40 minut temu, szumi napisał(-a):

Na forach piszą, że od maja ceny HC do góry.

Ale, że Longines ma podnieść ceny?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, nav napisał(-a):

Tak, zgadza się 1521 jest większe niż HC 39. Po prostu dawno nie nosiłem i wpadł na chwilę na nadgarstek.

Bardzo lubię markę Longines (jesteśmy w klubie marki, więc wypada to podkreślić, u mnie jest to marka pierwszego wyboru) nie mniej 1521 moim zdaniem zasługuje na więcej chwil nadgarstkowych. Doskonały projekt koperty, także na mniejsze nadgarstki. Do tego niczego nie imituje (i nie jest to przytyk do nowego HC, tylko spostrzeżenie ogólne). Choć wiem, że u Ciebie bardzo duża konkurencja w kategorii: dobra czytelność (czarna tarcza rządzi) i dobry WR. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Bardzo lubię markę Longines (jesteśmy w klubie marki, więc wypada to podkreślić, u mnie jest to marka pierwszego wyboru) nie mniej 1521 moim zdaniem zasługuje na więcej chwil nadgarstkowych. Doskonały projekt koperty, także na mniejsze nadgarstki. Do tego niczego nie imituje (i nie jest to przytyk do nowego HC, tylko spostrzeżenie ogólne). Choć wiem, że u Ciebie bardzo duża konkurencja w kategorii: dobra czytelność (czarna tarcza rządzi) i dobry WR. 

Nie miałem jeszcze nigdy żadnego Longinesa, pewnie kiedyś to "naprawię".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do właścicieli Hydroconquesta na meshu. Tam jest ponoć pin&collar. Z tego co widzę na zdjeciu collar jest dość długi. Idzie to skrócić zwyklymi wybijakami do bransolet czy trzeba mieć jakiś długi?

@szumi

Screenshot_20260426_172325_YouTube.thumb.jpg.42f9d87f0218850764bda3d25ec33e05.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Pytanko do właścicieli Hydroconquesta na meshu. Tam jest ponoć pin&collar. Z tego co widzę na zdjeciu collar jest dość długi. Idzie to skrócić zwyklymi wybijakami do bransolet czy trzeba mieć jakiś długi?

@szumi

Screenshot_20260426_172325_YouTube.thumb.jpg.42f9d87f0218850764bda3d25ec33e05.jpg

da rade zwykłym wybijakiem, jak i przyrządem do wyciskania pinów. 

Edytowane przez szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi