Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Domingo66i6 napisał(-a):

a7260b709811157551b0d42e5dd093e8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Strasznie grymasisz 😉😀

Nah, jak już tyle wydaję na divera na bransie to chce na bransie :) ale na tym pasku też ładnie

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Nah, jak już tyle wydaję na divera na bransie to chce na bransie :) 

Właśnie bransolety, były głównym powodem mojej 'eksmisji' z klubu miłośników Longinesa.

*a zaczęło się właśnie od...HC (& Conquest'39), ponieważ tam - krawędzie były bardzo ostre (zjawisko praktycznie niewyczuwalne w codziennym użytkowaniu - aczkolwiek spotęgowane dłuższym noszeniem, przy 'spuchniętym' nadgarstku)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Właśnie bransolety, były głównym powodem mojej 'eksmisji' z klubu miłośników Longinesa (...)

...trzymam kciuki, abyś meshem Longinesa do klubu powrócił ;)

49 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Nah, jak już tyle wydaję na divera na bransie to chce na bransie :) ale na tym pasku też ładnie

To wydawaj na wersję na gumie i będzie po problemie ;)

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

Właśnie bransolety, były głównym powodem mojej 'eksmisji' z klubu miłośników Longinesa.

*a zaczęło się właśnie od...HC (& Conquest'39), ponieważ tam - krawędzie były bardzo ostre (zjawisko praktycznie niewyczuwalne w codziennym użytkowaniu - aczkolwiek spotęgowane dłuższym noszeniem, przy 'spuchniętym' nadgarstku)

To są tego typu rzeczy,  że jak raz się je zauważy to koniec :D bransy w tudorach są dobrze wykonane ale ta fałszywe nity po bokach jezu kto to wymyślił :D

1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

To wydawaj na wersję na gumie i będzie po problemie ;)

Na razie nie ma nowych hydro na gumce :P poza tym chciałbym jednak bransę

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Na razie nie ma nowych hydro na gumce :P poza tym chciałbym jednak bransę

Limitka ma gumę. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Limitka ma gumę. 

Jej nie można jeszcze kupić z tego co wiem :) poza tym wygląda jakby projektant miał biegunkę w trakcie pracy :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

To są tego typu rzeczy,  że jak raz się je zauważy to koniec :D bransy w tudorach dobrze wykonana ale ta fałszywe nity po bokach jezu kto to wymyślił :D

Na szczęście jest jeszcze Rolex ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

Na szczęście jest jeszcze Rolex ; )

bo Tudor tez może zaskoczyć / fotka z reddita, nie wiem na ile prawdziwa / 

Zrzut ekranu 2026-04-22 072642.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Nie wiem i ja, ja miałem 3 Tudory i w żadnym nie było lipy...

*Ale doświadczenie uczy, że wszędzie zdarzają się 'buraki'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Fajna :) i chyba ma stałe teleskopy

24 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Tak z boku jak jeat szparka to zniosę ale jak odstaje na górze od koperty to nie... tak to w moim wyglądało. Z obu stron.  Te oglądane w galerii miały podobnie. Wystarczyło lekko naprężyć bransę:

Screenshot_20260423_152440_Photos.thumb.jpg.31f90701896433c193fa1937c53d128b.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Fajna :) i chyba ma stałe teleskopy

Zgadza się 🙂

, może kliknę jeśli nie przegapię😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Butik szybko zrealizował zamówienie na bransoletę 
IMG_2550.thumb.jpeg.b606de7350d3a80fe675e460dc786c2e.jpeg
IMG_2549.thumb.jpeg.8228d5526dabd4aef6c3dbb29c944c2a.jpeg
Teraz jest idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto z instagramaScreenshot_20260423_162912_Instagram.jpg

Edytowane przez meeehau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

Tych zegarków, w sensie poprzednich HC, nie da się nosić na bransolecie dłużej niż godzinę, szczegolnie w lecie. W sporo tańszych zegarkach są lepsze bransolety. Do tego to tragiczne zapięcie, już dwa razy mi się rozleciało. Dobrze, że w nowym je zmienili.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ehhh byłem przed chwilą w galerii pomacać inne hydro 39mm i co? I nowa wersja, każdy jeden ma luźne endlinki. Dla porównania stara wersja każda sztuka miała sztywne. Jak dla mnie hard pass, ale ja wyjątkowo grymaszę :P

Byłem dzisiaj pooglądać na żywo i przymierzyć.

W granatowym endlinki spasowane  na sztywno i bez szpar, jak w Rolo, w czarnym i czarno-granatowym tylko mesh był, więc nie miałem jak skonfrontować :D

Na ręce mesh i dziura między nim a kopertą wygląda tak średnio, chyba nie lubię.

3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

To są tego typu rzeczy,  że jak raz się je zauważy to koniec :D bransy w tudorach są dobrze wykonane ale ta fałszywe nity po bokach jezu kto to wymyślił :D

Jeżu kolczasty, co Wy wszyscy macie z tymi nitami, kompletnie ich nie zauważałem w BB58 i nic a nic mi nie przeszkadzały w noszeniu, a przerobiłem ich chyba 3 czy 4 sztuki, czy to może ja jakiś dziwny jestem?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Jogi napisał(-a):

Tych zegarków, w sensie poprzednich HC, nie da się nosić na bransolecie dłużej niż godzinę, szczegolnie w lecie. W sporo tańszych zegarkach są lepsze bransolety. Do tego to tragiczne zapięcie, już dwa razy mi się rozleciało. Dobrze, że w nowym je zmienili.

Ja nie miałem takich złych doświadczeń. Może mam mniejsze wymagania (całkiem możliwe), ale spokojnie całymi dniami nosiłem dwie poprzednie wersje HC na bransie w lecie.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szumi napisał(-a):

Butik szybko zrealizował zamówienie na bransoletę 

IMG_2550.jpeg

IMG_2549.jpeg

Chyba taka opcja najbardziej by mi pasowała 👍 Piknie Panie piknie 🤩

2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tak z boku jak jeat szparka to zniosę ale jak odstaje na górze od koperty to nie... tak to w moim wyglądało. Z obu stron.  Te oglądane w galerii miały podobnie. Wystarczyło lekko naprężyć bransę:

Screenshot_20260423_152440_Photos.thumb.jpg.31f90701896433c193fa1937c53d128b.jpg

To to jeszcze nic, w Orisie 65 to dopiero były schody i kaskady między kopertą a endlinkami.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ja nie miałem takich złych doświadczeń. Może mam mniejsze wymagania (całkiem możliwe), ale spokojnie całymi dniami nosiłem dwie poprzednie wersje HC na bransie w lecie.  :) 

Ja też nosiłem (w sumie na zmianę) i mi nie przeszkadzały, ale...spać się w nich nie dało heh

*I właśnie 'testu nocy' nie przeszły (w żadnych innych - poza HC & C'39 tego nie miałem).

Budziłem się ze strasznym dyskomfortem (i uznałem, że przy dłuższym użytkowaniu - efekt byłby podobny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Gdy ją kupowałem, kilka lat temu, to mi tak nie przeszkadzała, może też miałem wtedy mniejsze wymagania. Ale zmieniło mi się z czasem i z kolejnymi, wygodniejszymi zegarkami. Kiedyś też częściej zmieniałem zegarki, a teraz noszę jeden przez kilka, czasem kilkanaście tygodni, więc wygoda stała się kluczowa.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, tommly napisał(-a):

Jeżu kolczasty, co Wy wszyscy macie z tymi nitami, kompletnie ich nie zauważałem w BB58 i nic a nic mi nie przeszkadzały w noszeniu, a przerobiłem ich chyba 3 czy 4 sztuki, czy to może ja jakiś dziwny jestem?

Uwierz mi Tomek, nie jesteś dziwny.👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi