meXy 533 #2901 Posted March 28, 2018 Tudor wręcz wymyśla historyczne modele. Ale robi to cholernie dobrze. 0 Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3185 #2902 Posted March 28, 2018 (edited) Trudno, aby firma z tak bogatą historią oraz osiągnięciami, zupełnie odcięła się od swojej przeszłości i produkowała wyłącznie nowe modele. Nie rozumiem tego stanowiska. Nie pojmuję również określenia "marketingowy bełkot". Pamiętajmy, że jeden z flagowych produktów Omegi, czyli Speedmaster, także ma zbudowaną całą otoczkę, żeby nie powiedzieć - legendę, lotów kosmicznych, a mimo to, nikt nie sugeruje, iż to coś niewłaściwego. Normalne jest przecież, że producent pragnie stworzyć wartość dodaną dla klienta. Przy okazji, Polska to chyba jedyny kraj, w którym hasło: "marketing" nacechowane jest negatywnie. Umówmy się, określenie "chcą wyciągnąć kasę" nie ma nic wspólnego z marketingiem. Wracając na koniec do zegarków, od kilku lat jest bardzo silny trend na stare wzornictwo i modele "vintage". Powstaje wiele mikrobrandów. które mają w ofercie tylko takie czasomierze i cieszą się sporą popularnością. Nie inaczej postępują stare firmy, odświeżając egzemplarze sprzed lat. Jak zatem można grać wbrew rynkowi i panującym trendom? Edited March 28, 2018 by Istvan 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 83120 #2903 Posted March 28, 2018 Jednak mam słabą wolę, bo miałem tego nie pisać. Cóż, trudno. Zarzucanie jakiemukolwiek podmiotowi prowadzącemu działalność gospodarczą "komercji" to Latający Cyrk Monty Pythona. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
dawidowo 4 #2904 Posted March 28, 2018 (edited) Hej Panowie, Luba sobie upatrzyla Longines'a i chcialbym Was podptytac jaki model polecacie i czy moze jakies mamy znizki forumowe moje propozycje sa takowe dwie :1. https://www.longines.com/watches/presence/l7-490-6-12-0i 2. https://www.longines.com/watches/grande-classique/l4-908-1-91-2 co myslicie? dobre wybory ? jak cenowo mozna je zlapac? chodzi o nowe sztuki. Dzieki i pozdrawiam,Dawid p.s po krotkiej wymianie zdan, chyba pozycja jest taka: https://www.longines.com/watches/presence/l7-490-6-12-0 Edited March 28, 2018 by dawidowo 0 Share this post Link to post Share on other sites
meXy 533 #2905 Posted March 28, 2018 U mnie dziewczyny patrzyły sobie różne wersje DolceVita, ale furorę zrobił z jasną tarczą i srebrnymi indeksami w kształcie kropel. Na żywo jest przepiękny. 0 Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites
dawidowo 4 #2906 Posted March 29, 2018 dzieki:) a no i tez to zaproponowalem sam ale....jest preferencja na okragla koperte a nie prostokatna takze... tak:) 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 80 #2907 Posted March 29, 2018 Firmy sprzedają to co klienci chcą kupować albo to co jest odpowiedzią na wytworzoną potrzebę. Po to firmy są i ich celem są zyski, więc jaki cel ma biadolenie, szczególnie że nie zamierzasz kupować takich zegarków?wiesz to się często nazywa - wytworzeniem potrzeby 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2908 Posted March 29, 2018 wiesz to się często nazywa - wytworzeniem potrzebyPrzecież to właśnie napisałem. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 80 #2909 Posted March 29, 2018 Przecież to właśnie napisałem.miałem na myśli że to firmy kreują potrzebę ale jeśli piszemy o tym samym to spoko 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2910 Posted March 29, 2018 Kreują ale rozmawiamy o zegarkach mechanicznych za kilka k pln czyli dobrach luksusowych gdzie jest to całkowicie normalne, tutaj nie płaci się 30% więcej w danym modelu za 30% więcej funkcjonalności, wszystko jest oparte na wytworzonych potrzebach i emocjach. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 80 #2911 Posted March 29, 2018 Jednak mam słabą wolę, bo miałem tego nie pisać. Cóż, trudno. Zarzucanie jakiemukolwiek podmiotowi prowadzącemu działalność gospodarczą "komercji" to Latający Cyrk Monty Pythona. hmm.... kto co komu zarzucabynajmniej nie ja jakoś nigdzie nie mogę skojarzyć 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 83120 #2912 Posted March 29, 2018 Ty nie. Inny z Kolegów pisał wcześniej o "komercji" i "masowej produkcji" Longinesa. Zabawne, że prezes firmy w wywiadzie, który wkleiłem parę postów temu, właśnie m.in. sukcesami handlowymi się szczyci. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
DLC 4 #2913 Posted March 29, 2018 (edited) Jednak mam słabą wolę, bo miałem tego nie pisać. Cóż, trudno. Zarzucanie jakiemukolwiek podmiotowi prowadzącemu działalność gospodarczą "komercji" to Latający Cyrk Monty Pythona. zabawne to są wasze mądrości * zdanie składa się z wyrazów które to tworzą sens wypowiedzi- chyba każdy rozumie określenie 'komercja' - zwłaszcza w kontekście jaki został użytylecz widze ze tutaj czytanie ze zrozumieniem sprawia kłopoty i waszymi argumetami są - poprawna angielszczyzna i definicje wyrazów - LOL tak pan Walter się szczyci bo zarabia na masówce bo tylko to go obchodzi - gratuluje nie chce mi się prowadzić tak żenującej dyskusji pozdrawiam i powodzenia Edited March 29, 2018 by DLC 0 Share this post Link to post Share on other sites
DLC 4 #2914 Posted March 30, 2018 miałem to wstawić wcześniej ale jakoś nie było kiedy jedyna ciekawa propozycja Longinesa w tym rokuszkoda ze jak zwykle musieli zwiekszyć org. rozmiar i ulepszyć tarcze 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2915 Posted March 30, 2018 (edited) Skin diver bardzo fajny i dobrze że ma 40mm. Edited March 30, 2018 by eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
DLC 4 #2916 Posted March 30, 2018 org. miał 40mm a nowy ma chyba 42mm ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2917 Posted March 30, 2018 (edited) Racja 42. Masz rację 40mm byłby lepszy. Edited March 30, 2018 by eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Stosiek 40 #2918 Posted March 30, 2018 A jest wersja z datą? 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2919 Posted March 30, 2018 Całe szczęście nie. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #2920 Posted March 31, 2018 No fajny ten Military watch. A że fejkowa patyna - ważne że zegarek oryginalny. I pomysł też dość odważny. Co do fejkowej patyny substancji świecącej to myślę że najlepszym rozwiązaniem jest beżowa Luminova. Jakoś nie wyobrażam sobie że w nowym zegarku za kilka-naście- dziesiąt tysięcy po 4 latach indeksy przestają świecić bo się ładnie zestarzały. Jak ktoś chce oryginalnej i indywidualnej patyny polecam kopertę z brązu. W dodatku efekt jest odwracalny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomeks001 58 #2921 Posted April 1, 2018 (edited) Witam wszystkich forumowiczów, to dopiero mój 2 lub 3 post na forum chociaż czytam już od lat. Mój pierwszy "prawdziwy" zegarek kupiłem w 2011 r. (Epos 3397 "pilot" - mam i chwalę sobie do dziś), w czerwcu ub. roku kupiłem drugi - Longines Master Collection z chronografem (zawsze podobała mi się ta komplikacja) - link do strony producenta: https://www.longines.pl/zegarki/the-longines-master-collection/l2-859-4-78-3 Edited April 1, 2018 by tomeks001 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27113 #2922 Posted April 1, 2018 Tomek, temat dotyczy dyskusji o zegarkach Longines, a omijanie regulaminu sprzedażowego takimi postami jest słabe, więc proponuję go wyedytować. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
denver47 2532 #2923 Posted April 2, 2018 Dzisiaj sesyjka Longinesa podrzuconego przez kolegę @szyszkops 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #2924 Posted April 2, 2018 Fajny Longines i super zdjęcia! 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 80 #2925 Posted April 2, 2018 Jaki to mechanizm ? 0 Share this post Link to post Share on other sites