rafalmosty 156162 #6726 Posted September 22, 2020 16 minut temu, ArtiP napisał: Pasek pierwsza klasa , idealnie dopasowany do zegarka 👍 Dzięki. Mi się dużo bardziej podoba od oryginału. Filip rozwiązał też problem widocznych teleskopów, który niestety jest przy fabrycznym pasku. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #6727 Posted September 22, 2020 Czasami fabryka ma inną koncepcję, niekoniecznie słuszną i trzeba ich poprawić, jak widać w tym przypadku bardzo skutecznie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 72863 #6728 Posted September 22, 2020 3 godziny temu, jacekd napisał: Hydroconquest, nowa wersja z ceramiką Ja mógłbym się zastanowić nad rozstaniem z moim. Ale musiałbyś mnie przepeelenkonać. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6444 #6729 Posted September 22, 2020 Godzinę temu, rafalmosty napisał: Dzięki Filip - @eye_lip Świetna robota👏 Ciekawy efekt. Przy teleskopach super. Wyrazista pozioma faktura przy jednoczesnym braku przeszycia sprawia, że pasek wygląda jednak na dość szeroki, a na pewno szerszy niż ten firmowy. To celowy zabieg czy może tylko efekt na zdjęciach? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 156162 #6730 Posted September 22, 2020 (edited) 21 minut temu, Edmund Exley napisał: Ciekawy efekt. Przy teleskopach super. Wyrazista pozioma faktura przy jednoczesnym braku przeszycia sprawia, że pasek wygląda jednak na dość szeroki, a na pewno szerszy niż ten firmowy. To celowy zabieg czy może tylko efekt na zdjęciach? Optycznie tak, ale faktycznie szerokość jest identyczna w stosunku do oryginału, a rzekł bym nawet, że pasek od Filipa jest o ułamki mm węższy. Edited September 22, 2020 by rafalmosty Wstawienie zdjęcia 0 Share this post Link to post Share on other sites
clipsy 37 #6731 Posted September 22, 2020 Nowy nabytek melduje się w klubie 10 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 67004 #6732 Posted September 22, 2020 4 godziny temu, rafalmosty napisał: Dzięki Filip - @eye_lip Świetna robota👏 Nic nie ujmując paskowi, który jest pięknie wykonany, to ten zegarek jednak jakoś bardziej mi się podoba na oryginalnym pasku. Między jasną tarczą ze złotymi indeksami a ciemnym paskiem jest doskonały kontrast. Do tego jasne przeszycia trochę zmieniają kontur paska i przez to wydaje się on węższy oraz bardzo ładnie dopełnia design zegarka. Ciemny kolor też świetnie kontrastuje z kolorem skóry na ręce. Żeby było jasne, nowy pasek jest piękny i widać, że świetnie wykonany. Absolutnie nic mu nie brakuje i jest niepowtarzalny i wyjątkowy. Po prostu ten standardowy w moim odczuciu troszeczkę lepiej pasuje do tej konkretnej koperty, tarczy i stylu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 156162 #6733 Posted September 22, 2020 11 minut temu, Perpetuum Mobile napisał: Nic nie ujmując paskowi, który jest pięknie wykonany, to ten zegarek jednak jakoś bardziej mi się podoba na oryginalnym pasku. Między jasną tarczą ze złotymi indeksami a ciemnym paskiem jest doskonały kontrast. Do tego jasne przeszycia trochę zmieniają kontur paska i przez to wydaje się on węższy oraz bardzo ładnie dopełnia design zegarka. Ciemny kolor też świetnie kontrastuje z kolorem skóry na ręce. Żeby było jasne, nowy pasek jest piękny i widać, że świetnie wykonany. Absolutnie nic mu nie brakuje i jest niepowtarzalny i wyjątkowy. Po prostu ten standardowy w moim odczuciu troszeczkę lepiej pasuje do tej konkretnej koperty, tarczy i stylu. To oczywiście kwestia gustu, co się komu podoba😉 dla mnie w oryginale te odsłonięte teleskopy są nie do wybaczenia😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5610 #6734 Posted September 22, 2020 1 godzinę temu, clipsy napisał: Nowy nabytek melduje się w klubie Witaj, gratuluję świetnego zakupu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #6735 Posted September 22, 2020 1 godzinę temu, clipsy napisał: Nowy nabytek melduje się w klubie Witamy kolegę , fajny egzemplarz 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3940 #6736 Posted September 22, 2020 1 godzinę temu, rafalmosty napisał: To oczywiście kwestia gustu, co się komu podoba😉 dla mnie w oryginale te odsłonięte teleskopy są nie do wybaczenia😉 Kolor, kolorem ale następny zrób zwężany ( dokup węższą klamrę ) a poczujesz różnicę. Następny oczywiście też u Filipa ...wybór skór ilościowo na miarę damskich zakupów, „prawdziwych mężczyzn” może przytłoczyć 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
krajcarek 23 #6737 Posted September 22, 2020 (edited) 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał: Nic nie ujmując paskowi, który jest pięknie wykonany, to ten zegarek jednak jakoś bardziej mi się podoba na oryginalnym pasku. Między jasną tarczą ze złotymi indeksami a ciemnym paskiem jest doskonały kontrast. Do tego jasne przeszycia trochę zmieniają kontur paska i przez to wydaje się on węższy oraz bardzo ładnie dopełnia design zegarka. Ciemny kolor też świetnie kontrastuje z kolorem skóry na ręce. Żeby było jasne, nowy pasek jest piękny i widać, że świetnie wykonany. Absolutnie nic mu nie brakuje i jest niepowtarzalny i wyjątkowy. Po prostu ten standardowy w moim odczuciu troszeczkę lepiej pasuje do tej konkretnej koperty, tarczy i stylu. W zupełności się zgadzam. Pasek może się podobać, ale nie z tym zegarkiem. Edited September 22, 2020 by krajcarek 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #6738 Posted September 22, 2020 To właściciel ma być zadowolony i to jemu ma się podobać, każdy ma swój gust , a jak pisałem powyżej pasek jest w moim mniemaniu świetny. Niech się dobrze nosi i cieszy oko każdego dnia , bo to jest najważniejsze 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 156162 #6739 Posted September 22, 2020 6 minut temu, krajcarek napisał: W zupełności się zgadzam. Pasek może się podobać, ale nie z tym zegarkiem. Myślę, że najlepiej pasowałby do zodiac-a. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5610 #6740 Posted September 22, 2020 9 godzin temu, wkamil napisał: Napis był odnawiany, jak uważacie? Mi nie podobają się zwłaszcza linie proste w literach, tak niechlujnych jeszcze nie widziałem. Jeśli napis jest oryginalny, to chyba była dobra impreza dzień przed jego wykonaniem 😄 0 Share this post Link to post Share on other sites
wkamil 511 #6741 Posted September 22, 2020 No właśnie. Więc nie tylko ja mam podejrzenia... 0 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5610 #6742 Posted September 22, 2020 54 minuty temu, wkamil napisał: No właśnie. Więc nie tylko ja mam podejrzenia... To jakiś szczególny zegarek? Czy po prostu gdzieś wystawiony na aukcji? 0 Share this post Link to post Share on other sites
wkamil 511 #6743 Posted September 22, 2020 Żaden szczególny, vintage longinesa z fajną tarczą... 1 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5610 #6744 Posted September 22, 2020 Znalazłem taką tarczę (net), 1965, też szlif słoneczny. Zobacz jaka różnica jakości napisu: Zwróć też uwagę, jak niechlujne są linie krzyża w tym, który podrzuciłeś. Coś mi to nie wygląda na słynną szwajcarską jakość 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
wkamil 511 #6745 Posted September 22, 2020 No poprawiał ktoś jak nic... 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #6746 Posted September 22, 2020 Cytując klasyka .... " te linie to mu chyba dłutem Michał Anioł po tarczy haratał" 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5610 #6747 Posted September 22, 2020 43 minuty temu, ArtiP napisał: Cytując klasyka .... " te linie to mu chyba dłutem Michał Anioł po tarczy haratał" 😁 Nie zdziwiłoby mnie, gdyby to faktycznie robił jakiś Michał, ale jeśli Anioł, to chyba upadły 😉😂 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #6748 Posted September 22, 2020 3 minuty temu, rads napisał: Nie zdziwiłoby mnie, gdyby to faktycznie robił jakiś Michał, ale jeśli Anioł, to chyba upadły 😉😂 Jak impreza była dobra , to i zapewne upadły 😄 0 Share this post Link to post Share on other sites
wkamil 511 #6749 Posted September 23, 2020 Dajcie już spokój biedakowi Szukam jakiegoś Longinesowego wintydża w tym stylu i ten wydawał się fajny, niestety "szkiełko i oko" bywa czasem bezlitosne 0 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 67004 #6750 Posted September 23, 2020 Godzinę temu, wkamil napisał: Dajcie już spokój biedakowi Szukam jakiegoś Longinesowego wintydża w tym stylu i ten wydawał się fajny, niestety "szkiełko i oko" bywa czasem bezlitosne Zobacz taki sklep w Krakowie "Krakoskim Targiem" (nie, to nie literówka ma brakować "w"). Są na OLX i na FB. Mówię od razu - nie znam ich i nigdy u nich nie kupowałem więc nie mogę ani polecić ani odradzić. Po prostu widziałem, że mają sporą ofertę starych zegarków, w tym również Longines. https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/R5zd/ 0 Share this post Link to post Share on other sites