Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

Witam. Prezentuje mojego L  Classique. Dwa słowa o zegarku. Cienki jak papier lekki jak piorko, pasek ze skory aligatora cienki delikatny tak jak mowil Pan z yt  2 strony wcześniej co miało być wada, ale przez to idealnie dopasowuje sie i lezy na nadgarstku, a skora sie nie poci. Wszytkie inne paski wydaja sie byc teraz grubo ciosane a na nagarsku mam wrażenie ze ukladaja sie w kształcie trójkąta . Razem daje to niesamowite uczucie nieporównywalne z zadnym innym zegarkiem który miałem lub przymierzałem do tej pory. Dwa słowa dygresji poniewaz jest to moj pierwszy post. Jestem osoba w miarę młodą zawsze podobały mi sie zegarki klasyczne...jestem w szoku bo przeglądając posty mam wrażenie ze szczytem elegancji tu na forum jest posiadanie busoli przeznaczonej dla nurkow z mocna lumia zeby widzec ja w glebi oceanu, cóż  taki trend dziwie się porostu ze dominuje tu na forum a brak klasycznych zegarków.

20160918 122340

20160918 114315

Jestem osoba w miarę młodą zawsze podobały mi sie zegarki klasyczne...jestem w szoku bo przeglądając posty mam wrażenie ze szczytem elegancji tu na forum jest posiadanie busoli przeznaczonej dla nurkow z mocna lumia zeby widzec ja w glebi oceanu, cóż  taki trend dziwie się porostu ze dominuje tu na forum a brak klasycznych zegarków.

Po pierwsze - popracuj nad interpunkcją...

Po drugie - fajny Longines :)

Po trzecie - klasyczne zegarki są na forum, ale dla jednych liczy się wygoda, dla innych marka, a jeszcze inni po prostu lubią sportowe zegarki. Nie widzę w tym nic szokującego.

Właśnie na forum, można spotkać i zwolenników i posiadaczy klasycznych (coby pod tym pojęciem nie chciał ukryć) zegarków.  To Ci "Pozostali" noszą modowe zegarki. :D  :D

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Bede pewnie niedlugo LLD sprzedawal. Najpierw wrzucam info tutaj. Dajcie znac, gdyby ktos byl zainteresowany

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Fajne, ale ta pasowka słaba.

Instagram.com/horlobby.watches

Wow STARUSZKU ale fajna gromadka! Super są Longinesy vintage nie to co te współczesne! :)

@eye_lip nie ma tam żadnej pasowki!!! Wszystko Orginalne! :)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Wow STARUSZKU ale fajna gromadka! Super są Longinesy vintage nie to co te współczesne! :)

@eye_lip nie ma tam żadnej pasowki!!! Wszystko Orginalne! :)

Filip podpuszcza :)

Myliłem się tylko w jednej kwestii, wypełnienie wskazówek oryginalne, nie przypuszczałem ze kiedykolwiek zobaczę ten najwiekszy, najrzadszy smieciowo/odpadowy model.

Ma dodatkowo krzywo przewiercone ucho do osadzenia gietego pręta.

Niepolerowany, nieszlifowany full tak jak fabryka wypuściła i czas nadszarpnął. Miał 3 przeglądy nie licząc mojego. Ostatni w 65 roku...

Edited by STARUSZEK

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.