Funky_Koval 24734 #12801 Posted May 30, 2024 36 minut temu, corse999 napisał(-a): Zadzwoń do Zegarki Zielona Góra. Powiedz, że Jubitom Ci daje 20% rabatu i zobaczysz o ile przebiją. Żeby Ci się opłacało zamawiać kurierem zegarek co jest jakimś tam ryzykiem, jeździć skracać bransoletę to na pewno przebiją te 20%. dzięki bransolety raczej skracam sobie sam. A po ostatnich "przygodach" to na pewno 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
corse999 29 #12802 Posted May 30, 2024 9 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): dzięki bransolety raczej skracam sobie sam. A po ostatnich "przygodach" to na pewno Daj znać ile udało się ugrać 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12803 Posted May 30, 2024 7 minut temu, corse999 napisał(-a): Daj znać ile udało się ugrać na razie tylko się orientuję czy wgl da rade 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
rads 5957 #12804 Posted May 30, 2024 2 godziny temu, mr.chilihead napisał(-a): Nie za luźna bransoleta? Nie, udało mi się idealnie dopasować. Tak wyszła na zdjęciu, ale jest lekko luźna, nie przechodząc przez nadgarstek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 61598 #12805 Posted May 30, 2024 17 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
mr.chilihead 363 #12807 Posted May 31, 2024 (edited) Na gumie wygląda super. Myślę, że 007 spokojnie mógłby go nosić pod warunkiem, że nie będzie agentką z nadgarstkiem dziecka. Niedoceniany zegarek, który na tematycznych kanałach zbierał bardzo pochlebne opinie. Edited May 31, 2024 by mr.chilihead 18 Share this post Link to post Share on other sites
mr.chilihead 363 #12808 Posted May 31, 2024 W dniu 24.05.2024 o 09:24, kornel91 napisał(-a): A 42 mm też jest ok 😀 Świetny jest. Wg mnie najlepszy w ofercie Longines’a. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93361 #12809 Posted May 31, 2024 Teraz, mr.chilihead napisał(-a): Świetny jest. Wg mnie najlepszy w ofercie Longines’a. A dziękuję bardzo. Nie wiem czy najlepszy ale dwa lata temu myśląc o zakupie w podobnej cenie był zulu ale wygrało chrono 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16576 #12810 Posted June 1, 2024 na razie tylko się orientuję czy wgl da rade Przymierz przed zakupem. Myślę, że będzie wygodny (bo 41mm jest), ale wizualnie nie będzie leżał tak samo fajnie jak Spirit. Więc przymierz, żebyś nie był zawiedziony 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 61598 #12811 Posted June 1, 2024 15 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Krathor 685 #12812 Posted June 1, 2024 Sezon wodny rozpoczęty :-)Wysłane z mojego SM-F731B przy użyciu Tapatalka 21 Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 3896 #12813 Posted June 1, 2024 (edited) . Edited June 1, 2024 by meeehau 21 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12814 Posted June 1, 2024 Godzinę temu, meeehau napisał(-a): . to fabryczny pasior? 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 3896 #12815 Posted June 1, 2024 12 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): to fabryczny pasior? Tak fabryczny titanium. Lekki sikor z tym paskiem:) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12816 Posted June 1, 2024 17 minut temu, meeehau napisał(-a): Tak fabryczny titanium. Lekki sikor z tym paskiem:) a pokazałbyś sprzaczkę? bardzo fajny spirit w tytanie - brak daty 👌 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16576 #12817 Posted June 1, 2024 . Gratulacje! Najlepsza wersja Spirita Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 3896 #12818 Posted June 1, 2024 1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): a pokazałbyś sprzaczkę? bardzo fajny spirit w tytanie - brak daty 👌 22mm przy średnicy 42mm 1 godzinę temu, rafi napisał(-a): Gratulacje! Najlepsza wersja Spirita Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki, dlugo się wahałem między niebieskim a tytanem. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 61598 #12819 Posted June 1, 2024 16 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12820 Posted June 2, 2024 Paczka inpost w weekend to fajna sprawa. Już wszystko poskracane. Turbo fajny rozmiar - jak większość z Was skręcilem w stronę mniejszych kopert. Divery były fajne ale wielkie. Ten field/pilot jest perfekto 👌 Średnica 37mm, ręka 16.5cm 24 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 73716 #12821 Posted June 2, 2024 4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Paczka inpost w weekend to fajna sprawa. Już wszystko poskracane. Turbo fajny rozmiar - jak większość z Was skręcilem w stronę mniejszych kopert. Divery były fajne ale wielkie. Ten field/pilot jest perfekto 👌 Średnica 37mm, ręka 16.5cm W końcu odpowiednio dobierasz zegarki za swą szczupłą łapkę. Tak trzymaj! 4 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12822 Posted June 2, 2024 (edited) 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): W końcu odpowiednio dobierasz zegarki za swą szczupłą łapkę. Tak trzymaj! tak, hamiltony tez mam 38mm i leżą fajnie. Dobrze mi poradziłeś Edited June 2, 2024 by Funky_Koval 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 74030 #12823 Posted June 2, 2024 [mention]Funky_Koval [/mention] bardzo fajny Spirit. Gratulacje. Wczoraj też miałem okazję przymierzyć w tym rozmiarze i w końcu poczułem, że Spirit może jednak wygodnie leżeć na nadgarstku .U mnie to wyglądało tak:A oprócz Spirita przymierzyłem jeszcze:To zdecydowanie mój styl. Gdybym nie miał już Flagshipa, to w tym kierunku biegłyby moje myśli. No i gdybym jeszcze chciał przeznaczyć na zegarek taką kwotę, jaką Longines sobie życzy za ten model. Na koniec poszedłem za rekomendacją ekspedientki i przymierzyłem jeszcze coś takiego:Specjalnie kilka zdjęć bo tutaj robotę robi tarcza. Kolor trudny do nazwania, ale intrygujący. Do tego mocny szlif. Dzięki temu pod każdym kątem tarcza wygląda inaczej i wydaje się mieć inny kolor. Fantastyczna. Pod innymi względami już nie tak świetnie. Koperta jest gruba, co przy tych komplikacjach nie dziwi. Natomiast mam wrażenie, że koperty w Longinesach mogłyby być przy okazji troszkę bardziej finezyjne, żeby chociaż spróbować zgubić wizualnie te milimetry grubości. Rzymskie cyfry też nie do końca mi tu pasują. No i wskazówki. Są eleganckie, ale nie pomagają odczytać godziny na tej mocno zatłoczonej tarczy. 14 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 24734 #12824 Posted June 2, 2024 4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): [mention]Funky_Koval [/mention] bardzo fajny Spirit. Gratulacje. Wczoraj też miałem okazję przymierzyć w tym rozmiarze i w końcu poczułem, że Spirit może jednak wygodnie leżeć na nadgarstku . U mnie to wyglądało tak: A oprócz Spirita przymierzyłem jeszcze: To zdecydowanie mój styl. Gdybym nie miał już Flagshipa, to w tym kierunku biegłyby moje myśli. No i gdybym jeszcze chciał przeznaczyć na zegarek taką kwotę, jaką Longines sobie życzy za ten model. Na koniec poszedłem za rekomendacją ekspedientki i przymierzyłem jeszcze coś takiego: Specjalnie kilka zdjęć bo tutaj robotę robi tarcza. Kolor trudny do nazwania, ale intrygujący. Do tego mocny szlif. Dzięki temu pod każdym kątem tarcza wygląda inaczej i wydaje się mieć inny kolor. Fantastyczna. Pod innymi względami już nie tak świetnie. Koperta jest gruba, co przy tych komplikacjach nie dziwi. Natomiast mam wrażenie, że koperty w Longinesach mogłyby być przy okazji troszkę bardziej finezyjne, żeby chociaż spróbować zgubić wizualnie te milimetry grubości. Rzymskie cyfry też nie do końca mi tu pasują. No i wskazówki. Są eleganckie, ale nie pomagają odczytać godziny na tej mocno zatłoczonej tarczy. spirit na pasku bardzo spoko dobrze Ci leży. a te na dole faktycznie zatłoczone tarcze, za dużo się tam dzieje 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9107 #12825 Posted June 3, 2024 Robiłem kiedyś podejście do tego chrono, cebula dość mocna. W sportowym zegarku by to może jeszcze przeszło, w stylizowanym na eleganta Longines - nie bardzo. I tak jak piszesz - GS często są grube ale dobrze potrafią to maskować, tu koperta jest wysoka, wygląda na wysoką i nosi się jak wysoka. 2 Share this post Link to post Share on other sites