Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

Z inicjatywy szanownych Kolegów powstała idea zbiórki na utrzymanie forum.
Zachęcam do wzięcia udziału.

Więcej info w dziale:

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/185280-swoje-pięć-groszy-wpłaciłem-bo-to-nasze-forum/page/20/

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

8 godzin temu, Picy napisał(-a):

Ostatnio LLD sporo to i ja założyłem ☺️

Świetny jest ten mniejszy LLD. Tylko ta - dla mnie - zaporowa cena.

1 godzinę temu, PKS napisał(-a):

Świetny jest ten mniejszy LLD. Tylko ta - dla mnie - zaporowa cena.

Do obu części wypowiedzi się zgadzam. Serce jednak podpowiada coś innego. 

A tam za wysoka 2 miesiące na zupkach chinskich jeszcze nikogo nie zabiły :P

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

A tam za wysoka 2 miesiące na zupkach chinskich jeszcze nikogo nie zabiły :P

Pasztetowa to raz :) A dwa, że w tej cenie to jednak jest zbyt mocna konkurencja, przynajmniej z mojej perspektywy. Ale w pełni rozumiem tych, którym serca podpowiada coś innego. 

12 godzin temu, PKS napisał(-a):

Pasztetowa to raz :) A dwa, że w tej cenie to jednak jest zbyt mocna konkurencja, przynajmniej z mojej perspektywy. Ale w pełni rozumiem tych, którym serca podpowiada coś innego. 

Ja do LLD wróciłem. Moja przygoda z zegarkami zaczęła się od zakochania w X-Wind, LLD 42. Oba miałem, obu nie mam. LLD 42 pozbyłem się przez rozmiar. Bardzo źle mi się układał na nadgarstku i dziwnie przekręcał. Jak wyszła 39 nie było odwrotu i chyba jako jeden z pierwszych go kupiłem pomijając to że opóźnił mi zakup  Speedmastera (ale już też jest ze mną). 

X-Winda nie poprawili wiec powrotu nie ma na razie. 

Edited by Picy

3 godziny temu, Picy napisał(-a):

Ja do LLD wróciłem. Moja przygoda z zegarkami zaczęła się od zakochania w X-Wind, LLD 42. Oba miałem, obu nie mam. LLD 42 pozbyłem się przez rozmiar. Bardzo źle mi się układał na nadgarstku i dziwnie przekręcał. Jak wyszła 39 nie było odwrotu i chyba jako jeden z pierwszych go kupiłem pomijając to że opóźnił mi zakup  Speedmastera (ale już też jest ze mną). 

X-Winda nie poprawili wiec powrotu nie ma na razie. 

Powrót do X w jakim przypadku ?? Lepsze szkło czy jeszcze coś innego ??

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

9 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Powrót do X w jakim przypadku ?? Lepsze szkło czy jeszcze coś innego ??

Tylko szkło. 

W dniu 1.05.2024 o 18:01, ireo napisał(-a):

Ale gdzie jest ten "punkt"?

Bo nie wiem, czy Panu Donaldu Tusku chodziło o dawne przygody jego bliskiego kolegi, byłego Pana Ministra Sławomira "Lolo" Nowaka, czy może o późnejszą lecz jakże mrożącą krew w żyłach historię dorsza za 8 zł 30 gr.

Ten MON, to musi być ministerstwo z jakimiś wyjątkowymi procedurami antykorupcyjnymi i wzorowo prowadzoną księgowością, skoro w roli "Straszliwie Skandalicznej Afery" wystąpił schowany do kieszeni zegarek Longines za 6 tysięcy zł (dobrze, że nie Swatch albo Seiko z Myszką Miki, i dobrze że do kieszeni a nie w stylu "Pulp Fiction", chociaż w tej drugiej sprawie nie mamy pewności), podczas gdy sztuka amunicji do czołgu kosztuje 6 tysięcy ale Euro. Znaj proporcjum, mocium panie.

Super, wreszcie coś nowego do obejrzenia. Dobrze zgaduję, że to mechanizm hi-beat?

Zgadza się. Hi-beat