Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

11 hours ago, Edmund Exley said:

Co pewien czas piszemy w naszym temacie o katalogach zamieszczanych na Peter's Vintage Longines Watches. W ostatnich miesiącach doszło kilka nowych:

http://www.vintagelongines.com/#history

Takie obrazki w nich m.in.:

04cc.jpg.5c3d583cb84d064358a4ddfc1c675c29.jpg

03.thumb.jpg.9b5b4c93b8fcf46585c48d4751d9baf2.jpg

Jeszcze taki mi się pokazał:

https://www.strictlyvintagewatches.com/longines-75th-anniversary-catalog-1866-1941

image.thumb.png.e1fff67fabe4efcbffa3a589901fb377.png

Piękne kostki, jak w gshocki disiaj...

Wiele bym dał aby móc sie przenieśc w czasie i móc poprzymierzać i wybrać jeden zupełnie nowy do noszenia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, lort napisał(-a):

Tytan

20250121_085426.jpg

Dobry pasek. Mnie też się oryginalny nie podobał.

p.s.

A gdyby Cię goniła policja na sygnale, to miałbyś jeszcze dźwięk syreny. "Syreny z Tytana".

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim.

Mam pytanie odnośnie nowego wypustu Longines Conquest Heritage. Pewnie się wygłupię, ale ciekawi mnie to zwyczajnie. Trafiłem na oficjalną stronę Longines i w zakładce " koperta" jest informacja, że dekiel koperty posiada "18-karatowy złoty medalion z rybą" . 

Link do informacji https://www.longines.com/pl/p/watch-conquest-heritage-l1-649-4-72-2

Nigdzie indziej nie znalazłem takiej informacji. Faktycznie jest to możliwie, że dali tam domieszkę złota? Czy może to błąd w informacji? Ktoś coś może wie na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko czemu tam jest akurat ryba to ja nie mam pojęcia.

Chyba były dawniej rybki na deklach w Longinesach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Chyba były dawniej rybki na deklach w Longinesach.

Tak, Conquest stalowy miał rybę, złoty gwiaździste niebo. Teraz wrócili do historycznego stosowania medalionu, stąd nowe Conquesty Heritage mają rybę. 

9 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Chyba faktycznie jest zloty.

Tak. Flagship Heritage i Conquest Heritage. Wyjątkiem są limitki z serii "chiński rok", które pozbawiono medalionu.

8 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tylko czemu tam jest akurat ryba to ja nie mam pojęcia.

Ponieważ historycznie była ;). Ryba to woda, a Conquest to był porządny zegarek, mając go na nadgarstku można było odważnie myć ręce ;)

Dodam, iż najdroższy stalowy Conquest Heritage, czyli  wariant z centralną rezerwą chodu, nie ma medalionu, ma przeszklony dekiel...

Edytowane przez AK&AK
Uzupełnienie

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Tak, Conquest stalowy miał rybę, złoty gwiaździste niebo. Teraz wrócili do historycznego stosowania medalionu, stąd nowe Conquesty Heritage mają rybę. 

Tak. Flagship Heritage i Conquest Heritage. Wyjątkiem są limitki z serii "chiński rok", które pozbawiono medalionu.

Ponieważ historycznie była ;). Ryba to woda, a Conquest to był porządny zegarek, mając go na nadgarstku można było odważnie myć ręce ;)

Dodam, iż najdroższy stalowy Conquest Heritage, czyli  wariant z centralną rezerwą chodu, nie ma medalionu, ma przeszklony dekiel...

Temat słynnej zdziwionej rybki obrabialiśmy w tym wątku rok temu. Pisaliście wtedy, że to miała być płotka z wodorostem. Ale dlaczego akurat płotka, to nie wiem.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, ale na żywo to połączenie wygląda fenomenalnie:)

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Cały czas się zastanawiam czy już dorosłem do zegarków "two-tone"...

Longines_Spirit_Zulu_9.jpg

I ja nie wiem czy nie dorosłeś ale tak jak Filip napisał chociaż na żywo nie widziałem wygląda to świetnie to two tonę jeszcze z tym paskiem w komplecie :)

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minutes ago, eye_lip said:

Nie wiem, ale na żywo to połączenie wygląda fenomenalnie:)

Dzięki, też tak uważam, ale u mnie to chyba kwestia sezonowej garderoby. Wole styl smart casual lub sportowy,a tutaj złoto podbija poziom elegancji, w moim postrzeganiu użycia tego kruszca w tym zegarku. 

Nie ukrywam, że kupiłem go dla tego czekoladowego koloru :) 

3 minutes ago, kornel91 said:

I ja nie wiem ale tak jak Filip napisał chociaż na żywo nie widziałem wygląda to świetnie jeszcze z tym paskiem w komplecie :)

Napisałem, że nie dorosłem, bo czuję sie wiecznie młody mimo "zaszronionej" czupryny :D 

Fakt pasek siadł idealnie. Jak mnie znasz to custom, jedynie sprzaczki nie mogę znaleźć odpowiedniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi