Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

22 minutes ago, Funky_Koval said:

Screenshot_20250411_150459_ChatGPT.jpg

Nie dramatyzujmy... Nie rezonuje ze mna jak pozostałę moje zegarki...

Ale tej daty to nie moge przezyc ... przy cenie, jaka sobie za niego zycza to jest to po prostu lanie na klienta. Granat i czarny maja w kolorze tarczy, reszta wersji ma miec brodawke na nosie. Bajka.

Dlatego jak wybierałem HC to ta wersja była jedyną słuszną. 6f837bd7309e07aa57433b96f0ae84aa.jpg

Wysłane z mojego SM-F731B przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
W dniu 10.04.2025 o 11:01, Dnlaie napisał(-a):

I co narobiliście?! Przez Was teraz się waham (oglądam pięknego Duszka w świetle dziennym i naprawdę robi robotę, może BB'36 będzie nudniejszy zegarkiem 🤔 tylko z 'ciekawszą' bransoletą i zakręcaną koronką 😜)

Akurat w przypadku tych dwóch zegarków, to zrobiłbym transfer w drugą stronę, z Tudora na Longinesa.

W dniu 10.04.2025 o 11:41, cordi7 napisał(-a):

Jako, ze to watek Longines'a to wracajac do tematu: jakby dali datownik w kolorze tarczy to zloty Conquest 38 bylby bardzo ciekawa opcja - zwlaszcza, ze dostepna jest guma do tego modelu:

Longines CONQUEST Automatic Stainless steel Watch - L3.720.4.62.6

Longines CONQUEST Automatic Stainless steel Watch - L3.720.4.02.9

Ale tej daty to nie moge przezyc ... przy cenie, jaka sobie za niego zycza to jest to po prostu lanie na klienta. Granat i czarny maja w kolorze tarczy, reszta wersji ma miec brodawke na nosie. Bajka.

W tych nowych Conquestach, to nie mogę zdzierżyć tych pypci przy indeksach, szczególnie, że przy 3 i 9 ich brakuje. Tak jakby to był półfabrykat do produkcji tarcz do Conquesta z chronografem.

Edited by Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

1 godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

a5c1d52d33676ee4c121013d4fb028f3.jpg

Tissot i tak lepszy 🙂

- ireo

Godzinę temu, papcio24 napisał(-a):

Update:  Sprawa załatwiona bardzo pozytywnie. Naprawiony zegarek w ramach gwarancji, dotarł do mnie miesiąc temu. Super obsługa, podejście do klienta i kontakt. Dziękuję Longines Polska. 
428d941307af1a3fe0b6d4496611ffe0.jpg

Wróciłem do tego grudnia żeby zobaczyć o co chodziło. Czyli wymienili szkło ??

Weź tylko nie krzywdź tego zegarka takimi zdjęciami.  A to mój z porysowanym lekko AR. Niestety nie da się tego uniknąć. 

Zdjęcie z dzisiaj było to jeszcze jedno z archiwum. 

CplhWzv.jpeg 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Wróciłem do tego grudnia żeby zobaczyć o co chodziło. Czyli wymienili szkło ??

Weź tylko nie krzywdź tego zegarka takimi zdjęciami.  A to mój z porysowanym lekko AR. Niestety nie da się tego uniknąć. 

Zdjęcie z dzisiaj było to jeszcze jedno z archiwum. 

CplhWzv.jpeg&key=b19f94945f21b52ac8efdad12adf164d8268c5de6a2f6695a8c96827c590aedf 

Tak wymienili szkło, koronkę, przyciski zmiany daty i chronografu oraz uszczelki plus mały serwis. Zdjęcie na szybko telefonem

Sent from my iPhone using Tapatalk

5 minut temu, papcio24 napisał(-a):

Tak wymienili szkło, koronkę, przyciski zmiany daty i chronografu oraz uszczelki plus mały serwis. Zdjęcie na szybko telefonem emoji6.png

No i gitara :) tylko weź go na jakiś ładny pasek bo ta bransa z prostymi endlinkami to jakaś abominacja

quartz bandit

No i gitara tylko weź go na jakiś ładny pasek bo ta bransa z prostymi endlinkami to jakaś abominacja

Tak zgadzam się co do bransy, okazało się że jestem uczulony na paski od Swatch group (sick!) I czekam na oryginalną bransoletę.

4 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

54453718106_598aa32ea9_o.jpg

54453907339_ee50bf843a_o.jpg

54453907344_3bd6bebe65_o.jpg

54453161192_1346fa1750_o.jpg

54453718021_7f0cfc613c_o.jpg

54454075305_173ef017be_o.jpg

54453966253_f561cc1392_o.jpg

Bardzo fajny. Widać, że póki co się lubicie 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Bardzo fajny. Widać, że póki co się lubicie
Kasujemy "póki co" i wszystko się zgadza