sneer 147 #576 Napisano 23 Września 2014 (edytowane) Powariowali normalnie Edytowane 23 Września 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #577 Napisano 23 Września 2014 Chyba od tego morowego powietrza? Świr dopada!A może? To ten dzień... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #578 Napisano 24 Września 2014 No dobra, żeby nie było, że wam żałuję, specjalnie u zegarmistrza otwierałem, żeby zaklęcia nie pouciekałyPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #579 Napisano 24 Września 2014 Aaa to stad te ciemności egipskie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #580 Napisano 24 Września 2014 Wreszcie pasek widać 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #581 Napisano 24 Września 2014 Wizualnie w idealnym stanie. Chyba nie był za często otwierany. Może poprzednik też obawiała się o te "zaklęcia" i bardzo dobrze. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nim Odues 16 #582 Napisano 25 Września 2014 Strasznie dużo blaszek i kółek ktoś do środka powkładał ;-)Mechanizmy chrono są ciekawą odmianą do pooglądania po tych wszystkich "normalnych" zegarkach.Dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #583 Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Ja nabylem dzisiaj takiego LORENZA (zdjecia nie moje) i moze sie zdziwicie ale nie jestem do konca przekonany jaki to ma mechanizm.Prawdopodobnie ma zmodyfikowana ETA2824 ale reki nie dam sobie uciac,wertuje internet ale nic wyczerpujacego nie znalazlem.Moze ktos z kolegow sie z takim Lorenzem spotkal? Edytowane 28 Września 2014 przez sergius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #584 Napisano 29 Września 2014 Chyba sam sobie odpowiem:VALJOUX 50378. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #585 Napisano 29 Września 2014 Ten dział jest poświęcony chronografom vintage,a ten zegarek jest współczesny,.Nigdy nie spotkałem mechanizmu Valjoux z oznaczeniem 50378 i podejrzewam iż jest to numer seryjny,,,Jedyne mechanizmy automatyczne chrono z tego okresu o takim układzie subtarcz to Valjoux 7753 i ETA 2824 z modułem Dubois Depraz,,W pierwszym przypadku licznik minut powinien być na 3, a w drugim powinien być datownik i dodatkowy przycisk do szybkiej zmiany daty na 10.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #586 Napisano 29 Września 2014 Z tego co mi się wydaje po zdjęciach to koronka jest na innej wysokości niż przyciski chrono, co wskazuje na Eta+DD, co by się zgadzało z informacją tutaj: http://www.watchtime.com/watch-database/lorenz/theatro-chronograph-optique-or/yellow-gold przy innym Lorenzie, który ponoć ma właśnie etę z chrono w takim samym układzie i datą na 12. Najwyraźniej w tym modelu ukryli po prostu datę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #587 Napisano 29 Września 2014 Przepraszam za dzial ale nie bardzo wiedzialem gdzie wrzucic.Tez nie wiezylem ze istnieje taki VALJOUX i zapewniam ze nie jest to numer seryjny bo moj egzemplarz jest w wersji limitowanej 317/500.Poprostu znalazlem na necie bardzo podobnego Lorenza (z takim samym ukladem tarczek) i w opisie mechanizmu wyczytalem wlasnie Valjoux 50378.Bralem tez pod uwage ETE2824 ale zmylil mnie uklad tarcz w innym Lorenzie ktory ma wlasnie ta ETE.(FOTO) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #588 Napisano 29 Września 2014 Poszperaj!Bo takich limitacji może być fura!Miałem przypadek z ROTARY tym nowym,gdzie w necie znalazłem 5 tych samych numerów limitek.Ciekawe, że po tym jak kupiłem raptem zaczęto im zamalowywaćkolejny (ten sam) numer.Wyłgałem się skutecznie przesłaną fotką tejże limitki,faciowi który chciał mnie nabić w butelkę. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #589 Napisano 29 Września 2014 Przepraszam za dzial ale nie bardzo wiedzialem gdzie wrzucic.Tez nie wiezylem ze istnieje taki VALJOUX i zapewniam ze nie jest to numer seryjny bo moj egzemplarz jest w wersji limitowanej 317/500.Poprostu znalazlem na necie bardzo podobnego Lorenza (z takim samym ukladem tarczek) i w opisie mechanizmu wyczytalem wlasnie Valjoux 50378.Bralem tez pod uwage ETE2824 ale zmylil mnie uklad tarcz w innym Lorenzie ktory ma wlasnie ta ETE.(FOTO)Pokazany przez ciebie zegarek nie jest chronografem. to zegarek z dolna sekundą, a u góry masz godziny. Centralna wskazówka pokazuje minuty. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #590 Napisano 30 Września 2014 Tak zgadza sie,ale to jest wlasnie ETA 2824. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #591 Napisano 30 Września 2014 Nie jestem specjalistą, ani znawcą mechanizmów, ale Eta 2824 kojarzy mi się z centralną sekundą. Chyba, że jest to jakaś daleko idąca modyfikacja. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #592 Napisano 30 Września 2014 Jeden mod tej ety na regulatora już widziałem, więc może to drugi, choć faktycznie przy cenach lorenza zaskakuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #593 Napisano 30 Września 2014 Dziwne ze nawet na stronie Lorenza nic nie mozna znalesc.Ale to nic,dojdzie, odkrecimy dekiel i bedziemy mieli pewnosc.Dziekuje kolegom za podpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #594 Napisano 30 Września 2014 Jak odkręcisz i zrobisz fotki, to rzeczywiście wklej, naprawdę ciekaw jestem co jest w środku. Mam nadzieję, że nie będziesz czekał do pierwszego przeglądu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #595 Napisano 1 Października 2014 Zegarek jest z 2000r,tak ze nalezy mu sie tez przeglad. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #596 Napisano 4 Października 2014 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #597 Napisano 5 Października 2014 Niezły Pejter a co w środku pochwal się sercem !!!!Widzę że koperta jak MINT...wygląda jak nowy !!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3834 #598 Napisano 5 Października 2014 Myślę, że Piotr się nie obrazi za to stare zdjęcie mechanizmu Time Roy'a zwłaszcza, że takiego NOS' a to żal otwierać.W środku vj 7734 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1466 #599 Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Jak odkręcisz i zrobisz fotki, to rzeczywiście wklej, naprawdę ciekaw jestem co jest w środku. Mam nadzieję, że nie będziesz czekał do pierwszego przeglądu. Noi dotarl.Co wy na to? Zdjecie jak zwykle do d..y ale da sie chyba. rozpoznac Edytowane 5 Października 2014 przez sergius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #600 Napisano 5 Października 2014 a gdzie ta focia?????? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach