Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Eternę mam na oryginalnym pasku, ale chciałbym mieć coś na zmianę, niekoniecznie oryginalnego, ale na pewno dobrej jakości.

Gumy do tego modelu nie chcę, pozostaje tylko skóra.

Myślałem o 2 różnych wariantach - pasek stricte elegancki + drugi bardziej casualowy z jakimś fajnym przeszyciem?

Jeden na klasycznej klamrze, drugi na motylku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie myślałeś o nylonie? Nato, etc. ciekawie wygląda:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eternę mam na oryginalnym pasku, ale chciałbym mieć coś na zmianę, niekoniecznie oryginalnego, ale na pewno dobrej jakości.

Gumy do tego modelu nie chcę, pozostaje tylko skóra.

Myślałem o 2 różnych wariantach - pasek stricte elegancki + drugi bardziej casualowy z jakimś fajnym przeszyciem?

Jeden na klasycznej klamrze, drugi na motylku?

A jaki masz kolor tarczy? Może jakaś fotka poglądowa zegarka?

Jeśli to ten z avatara, to dobierz coś czarnego z białym szyciem i masz casuala. Z Hirscha to Carbon, Heavy Calf, bądź bardziej klasycznie Modena.

Edytowane przez seb71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to z Hirscha też możesz Grand Duke czarny z czarnym szyciem. Jak budżet większy, to można pokusić się o pasek z gadziny. Ja swojego FH noszę na czarnym Viscouncie.

6240367_GMG_0133.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje. A ja powiem tak. O ile poprzednia Kontiki Date i FH wydają mi sie ładniejsze i ciekawsze to nowa wersja Chrono bije starą na głowę.

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subiektywna ocena :-) O ile stara Date i FH zawsze mi sie podobała i ją posiadalem to nawet przez sekundę nie myślałem o Chrono. Moim zdaniem ten wzór tarczy po prostu w tym przypadku sie nie sprawdza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek82a2972dc7ecaf7737eec6b15cf4b6da.jpg

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie te nowe Super Kontiki

Co do pokazanej Super Kontiki 1973 limitki napiszę jeszcze tutaj bo to dość wazna informacja a takie sztuki pojawiają się na rynku chyba większość nowych taka została :

W tym pokazanym wyżej egzemplarzu Super Kontiki 1973 spierdolonyy jest napis Eterna -Matic oraz okno daty, klepali takie przez pewien okres, strasznie to wygląda miałem taką sztukę ,kiedy przyjechała i odpakowałem to mało z krzesła nie spadłem ,normalnie proporcje są inne o wiele lepsze zupełnie inny zegar .

Edytowane przez KRWISTY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jomashop byla promocja

Kurcze, śledzę Jomashop od ponad miesiąca, głownie właśnie Eterny i Orisy i ta mi umknęła :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda to wątek Eterny ale mój post jest poniekąd z ta firmą związany. Niedawno odkryłem, chociaz na forum może ktoś o nich już pisał, nową firmę ze Słowacji, Biatec. http://biatecwatches.com. Bardzo fajne modele, zarówno Majestic jak i Corsair. Wracając do Eterny to do obu modeli będą pakowane właśnie jej inhouse'owe mechanizmy 3901A. Fajnie widzieć, że wreszcie Eterna a zwłaszcza jej werki zdobywają szersze uznanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uczciwy na 100%, ale to grey market.

Czyli gwarancja obowiązuje tylko u nich, w Europie zegarki od nich naprawisz tylko odpłatnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie coś więcej napisać na temat jomashop? 

To sprawdzony, godny zaufania sklep?

pozdrawiam :)

Polecany przez TGV (the urban gentry na YT), ja również od nich kupiłem. Poza nielicznymi wyjątkami maja najniższe ceny w USA. Problemem jest ponoć obsługa klienta jak cos jest nie tak, choc w przypadku zwrotu kasy dla mnie zadziałali sprawnie (wystarczyło wspomnieć o chargeback ;) ).

Z gwarancja to będzie pewnie ból, no bo nawet samo odsyłanie w ta i z powrotem z Polski do USA to trwa i kosztuje. Z drugiej strony, nawet przy historycznie wysokim kursie USD maja ceny prawie o polowe niższe niż u nas, wiec cos za cos.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi