Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Wspomnienia

Rekomendowane odpowiedzi

te Relaxy przypomniały mi jeszcze o nieśmiertelnych SOFIXACH :)

Ja miałem takie

z7737038O.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze okulary lustrzanki, hot-dogi z grzybami (bo parówek nie było) i wczasy pracownicze w barakowozie.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się jeszcze nie przewinęło.

Pamiętacie słynne ''karteczki'' z królem lwem itad ....dzieciaki się wymieniały karteczkami....to były biznesy. Z dzisiejszej perspektywy patrząc kompletna głupota :)

No i kapsle......gra w kapsle z czipsów....rzutki itd hehhe

...Ci co są born in 80's będą pamiętać bo to były ogólno-masowe histerie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo szkolne mundurki i kiełbasy na trzepakach, nie wspominajac o bazach na drzewach czy kanciapach w piwnicach :) A chodzenie na grande? :) Fajnie było...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo szkolne mundurki i kiełbasy na trzepakach, nie wspominajac o bazach na drzewach czy kanciapach w piwnicach :) A chodzenie na grande? :) Fajnie było...

Baza musiała być! ...co to za facet bez bazy pfiii i grupki kompanów-wojaków podwórkowych

Z Bazy wyruszało się na chrystianizację piaskownic i placów zabaw ....czasami krucjaty na bazę konkurencyjnej mafii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto pamięta durna mode na "seiko", czyli głowa ogolona i tylko grzywa zostawiona :)

Przyznawać się kto tak chodził ! :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto pamięta durna mode na "seiko", czyli głowa ogolona i tylko grzywa zostawiona :)

Przyznawać się kto tak chodził ! :)

Pamiętam tą durnowatą fryzurkę tylko z głów szkolnych hooliganów .

Ja byłem grzeczny i nosiłem kodeksową zaczeskę :)

Była też ( ale to wczesne lata 80te) moda na fryzurę na enerdowskiego piłkarza ....czyli z przodu krótko z tyłu długo :) .....u nas się tak bardzo nie przyjęła ale w DE i Czechach to była fryzura narodowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów mi, że Cie nigdy rodzinka nie ogoliła od gara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów mi, że Cie nigdy rodzinka nie ogoliła od gara :)

Nie :) .,...mieli odrobinę poczucia estetyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A była u kogoś z Was moda na "vanyla ice" ? (pamietacie film milosc w rytmie rap?) i golenie sobie z tyłu głowy popularnych kosteczek :)

- miałem tak hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A była u kogoś z Was moda na "vanyla ice" ? (pamietacie film milosc w rytmie rap?) i golenie sobie z tyłu głowy popularnych kosteczek :)

- miałem tak hehe

Ty to chyba przeszedłeś przez wszystkie ''mody'' :) przetestowałeś na sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, łysej pały i do tego zostawiona grzywa nie miałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe chłopaki :) temat rewelacja!

Jak zjade do domu to od razu wpadam do piwnicy i odkopuje starocie, bo jeszcze się Wam nie chwaliłem, ale najbardziej wkurzająca moją małżonkę rzeczą jest magazynowanie przeze mnie wszystkiego co kiedys miałem :)

Także, relaxy, donaldy, gumy turbo, kosze z polsportu, katanka dekatyzowana z futerkiem, plakaty z przekroju, kasety vhs na wymianę, atari 800xe (nawet czasem odpalam jak z kolegami sie poczestujemy :) ) i wiele takich wciąz mam.

Może zaczniemy wklejać foty rzeczy, jakie nam z młodych czasów pozostały, co Wy na to? :)

ja na szybko znalazłem w kompie zdjęcie sprzed prawie 20 lat chyba 1 klasa LO - nie powiem, żebyśmy mieli łatwo w szkole :)

post-27930-0-91036100-1331846635.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foty jak najbardziej mile widziane :)

Który to Ty? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ostatnio widziałem Karola na żywca więc obstawiam pierwszego z lewej :)

Pomarańczowy Sub ładnie spasowałby Ci do tych gatek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który to Ty? :)

od zawsze mnie ciągneło w strone pomarańczy :)

nawet swój panczurski płaszcz oddałem do kaletnika i za półroczne kieszonkowe przeszyłem od nowa pomarańczowa nicią :)

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, chyba rok 89, wówczas zatwardziały Depesz (pierwszy z lewej), hyhyyyy:

(ale mam zajebi..te marmurkowe dżiny!)

post-35554-0-43418900-1307005202_thumb.jpg

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"A najlepsza fryzura, jeśli jeszcze nie wiecie- krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie" dla Kazika to też były dobre czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- zielony Sztandar z wydanie sobotnie z plakatami topowych zespołów muzycznych

- wyścig pokoju

- kanapki ze smalcem i z marmoladą na przemian

- polska coca cola w szklanych butelkach o,33

- pierwsze automaty do gier na monety 2 i 5 zł - takie z kulką stalową i łapkami - dwa razy pękła mi szyba ...

- gra w pikuty juz wymieniana

- za słone paluszki i ciastka dziewczyny pokazywały wszystko - miałem z 10 lat do dzisiaj to pamiętam

- malowanie kredą znaku "polska walcząca" raz jakiś facet kazał nam pokazać ręce czy nie umazane kredą ale był strach ...

- układanie kamieni na torach i obserwowanie co się stanie jak pociąg przejedzie - raz się zatrzymał i chyba dobrze bo ułożyliśmy ze dwa metry solidnych kamieni na każdym torze - nigdy tak szybko nie biegłem ...

- chodzenie na tak zwanego "bejca" dziesiątego wszyscy mieli wypłatę i pili po krzakach :D

- palenie śmieci w smietniku (raz śmietnika) , strzelanie z karbidu - to było super :)

- teleranki , "piątek z pankracym" , "wakacje z duchami" , "Sonda" - super była

- żeby zapalić pierwszego Carmena i Zefira rozpaliliśmy ognisko

- Kartki na papierosy, zamiana makulatury na papier toaletowy

- Arabella - super serial - wtedy tak mi się wydawało - sławny Rumburak

- stragany pod kościołem - pistolety na kapiszony i na "korki" super sprawa ;)

- zabawa w podchody

- wina z mety z rozcinanymi korkami :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrzynecka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za moich czasów to nawet Samanty Fox jeszcze nie było :D

- strzelanie z hacli - takie zgięte kawałki drutu - robiło się pistolety z drewna- największy problem był z gumą lotniczą , żeby ją zdobyć.

- kolejki TT , H0 , składnica Harcerska

- pamietam moje pierwsze radio samodzielnie zrobione ;)

- Adam Słodowy i zrób to sam - jak z kawałka kartki i taśmy klejącej zrobić samochód sterowany radiowo :)

- palenie Os w pudełkach po zapałkach

- gra w ping ponga na ulicy, robienie śmierdziuchów z piłek ping pongowych i saletry - strasznie się dymiły ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A Atari pamiętacie?

No jak nie jak tak :D. Na Atari kiedyś pisałem muzykę do gier. Pamiętam, że korzystałem z programu Janusza Pelca.

http://www.youtube.com/watch?v=dH-ScL1GhPI

Był też Future Composer, ale nie lubiłem tej aplikacji, bo ciężko się na tym pisało. W obsłudze potwornie upierdliwy. A później pojawił się Sound Tracker i można było korzystać z kanałów samplowanych :). Ech... to były piękne czasy i wiele godzin spędzonych na grze w jaskiniowca Freda itp.. A poza tym, nosiłem długie włosy i byłem zbuntowanym metalem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz to może pamiętasz Dziuplę na Ząbkowskiej - znali ją wszyscy ,metalowcy , pankowcy, skini, dyskomeni etc. czarno białe wkładki kaset kopiowanych , za moich póżniejszych czasów _ Slayer , Venom etc. kiedyś na miejscu gdzie teraz stoi osiedle Wilanowska i Światynia Opatrzności - rosła dzika trawka, ogólnie było tam dzikie pole baaardzo duże- na wagarach paliłem ją cały dzień i nic a oczy miałem czerwone jak jarzębina ale umysł trzeżwy ;) .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atari 65XE wymiatało! Miałem takie :D a poźniej było Atari ST i Amiga.

A do tego co wymienił Staruszek dodam kolarzówkę Sprint2 (ci co mieli Wigry2 strasznie zazdrościli), no a potem motorynkę (na nią to się dopiero rwało laski ;) ), a muzyki słuchało się na Radmorze, Altusach i Finezji - to był sprzęt marzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.