Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

nie lubię

zbyt jarmarczny

Dlatego reszta bandy zegarkowej tak namiętnie małpuje submarinera?Pozostałe modele także..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie cierpię tandetnych bransolet....zapożyczonych od orientów za 400zl, zwężających się - nie cierpię tak samo jak zwężających się pasków.

To orient i inni zapożyczyli linię bransolet od rolka,tylko daleko im do oryginału...Nie bronię rolexa,ale uważam,że należy mu się szacunek choćby za historię,pozycję na rynku i jakość..To ,że nie produkują wynalazków, nie aplikują nikomu niepotrzebnych funkcji nie dyskwalifikuje firmy,wręcz przeciwnie.Broni się ona jakością,wspaniałym brendem i może pochwalić się zaufaniem jakiego nie ma wiele innych firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś nie lubiłem ale ostatnio coraz bardziej się przekonuję:P Rolki podobają mi się za to, że wszyscy próbują je naśladować ale nie wszystkim się udaje. Niby prosta forma ale jakże trudna do naśladowania. Ponadto są to fantastycznie wykonane czasomierze z dbałością o każdy szczegół. Natomiast dramatycznie nie podobają mi się złote Rolex'y oraz stalowo złote (koszmar).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex jest jedną z nielicznych firm (druga, ktora przychodzi mi na myśl to Panerai), którym udało się stworzyć tak ponadczasowy, ropoznawalny i wyrazisty design, który kojarzony jest nawet przez laika tylko z nim i za to mam do tej firmy wielki szacunek.

Tego designu nie da się "twórczo" ulepszyć, bo wtedy staje się karykaturą, można go co najwyżej próbować chamsko skopiować.

Tak samo żałośnie jak "niby rolexy" wyglądają wariacje na temat Pamów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wystarczyło przymierzenie Submarinera, porządne wymacanie go i obejrzenie go. Jestem w 100% pewien, że ROLEX jest jednym z moich must have.

http://zgryzlipiorekizegarki.blogspot.com/2011/10/submariner-zielona-legenda.html Ten opis powie Wam wszystko. Uważam, że jest to najlepszy zegarek jaki miałem z tej półki na ręku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie takim "must have" jest GMT Master II.

I jeśli nic się nie zmieni, to niebawem powinien zagościć na moim nadgarstku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam poza tym Submarinerem jeszcze 2 ROLEXy, które chcę mieć ;)

Złoty Submariner z czarnym bezelem i Yacht Master białe i różowe złoto :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zmieniam zdanie na TAK. Zresztą zgodnie z powiedzeniem, że tylko krowa nie zmienia zdania ;) Przy bliższym obcowaniu Rolex bardzo dużo zyskuje. Kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nIe do kazdego mozna sie przyzwyczaic , jestem wlasnie w trakcie zalatwiania tego cudaka ;) dla mojego znajomego .Az mnie korci zeby mu powiedziec co o tym zegarku mysle

GMT-IIGreendial.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łokropny ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten Rolek tylko,jako Submariner jest piękny :D Ale każdemu podoba się coś innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex jest jedną z nielicznych firm (druga, ktora przychodzi mi na myśl to Panerai), którym udało się stworzyć tak ponadczasowy, ropoznawalny i wyrazisty design, który kojarzony jest nawet przez laika tylko z nim i za to mam do tej firmy wielki szacunek.

Tego designu nie da się "twórczo" ulepszyć, bo wtedy staje się karykaturą, można go co najwyżej próbować chamsko skopiować.

Tak samo żałośnie jak "niby rolexy" wyglądają wariacje na temat Pamów.

;) czyli tylko Rolex bo Panerai to wytwór Rolexa o czym doskonale wiemy, nie pasowało mi jedynie to, że Rolex pracował dziesiątki lat na swoją pozycje i ocenę rynkową a Panerai to odnowiona marka ale faktycznie 100% zgody do powyższego stwierdzenia.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy czasem nie przesadzacie????

Ja rozumiem, ze diamenciki itp. rzeczy moga sie wydawac tandetne ale zloty zegarek (jesli ktos lubi) nie jest niczym dziwnym w tej branzy i zupelnie nie rozumiem dlaczego kazdego Rolka jak w zlocie, to od razu sie potepia.

Nie lubie zlotych zegarkow ale bez przesady - nawet ten pokazany nie jest brzydki czy juz na 100% odrazajacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia gustu, mnie się osobiście złote zegarki nie podobają, a zwłaszcza złote bransolety w zegarkach. Jak złoty zegarek, to tylko na pasku (np Radiomiry). W każdym razie odrażający to on rzeczywiście nie jest, po namyśle stwierdzam nawet, że ostatecznie mógłbym ponosić ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie must have to submariner ale nie ukrywam ze do rolexa musialem "dojrzeć"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie to ze lubie, nie smiem nawet lubic. Podziwiam, jestem wielbicielem...

JaK tylko provident zjawi sie u mnie na dzielni to...

Swoja droga, przepraszam ze w tym temacie.

Niechcacy zobaczylem ten material:

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10488775,Dwulatka_dwa_razy_przejechana_przez_samochod__Przechodnie.html

I od razu mysle, ze westia lubienia zegarka jest mocno poboczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy czasem nie przesadzacie????

Ja rozumiem, ze diamenciki itp. rzeczy moga sie wydawac tandetne ale zloty zegarek (jesli ktos lubi) nie jest niczym dziwnym w tej branzy i zupelnie nie rozumiem dlaczego kazdego Rolka jak w zlocie, to od razu sie potepia.

Nie lubie zlotych zegarkow ale bez przesady - nawet ten pokazany nie jest brzydki czy juz na 100% odrazajacy.

To nie oto chodzi ze on jest zloty , bo ja sam mialem okres w ktorym nie mialem ani jednego stalowego zegarka ale o to ze dla mnie te polaczenie zolte zloto czarny bezel I zielona tarcza jest nie do przyjecia . Wyglada dla mnie to tak jakby projektowal go niewidomy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza może owszem, zielona niepotrzebnie. Właśnie dlatego podoba mi się Sub, bo ma czarną. Ale złoty zegarek z czarnym bezelem mnie się osobiście podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To nie oto chodzi ze on jest zloty , bo ja sam mialem okres w ktorym nie mialem ani jednego stalowego zegarka ale o to ze dla mnie te polaczenie zolte zloto czarny bezel I zielona tarcza jest nie do przyjecia . Wyglada dla mnie to tak jakby projektowal go niewidomy

I tu (choc oczywiscie, to rzecz gustu) mysle, ze znowu troszke przesadzasz :D

Czarny ze zlotym komponuje sie bardzo ladnie :) Co do zielonego, to moglibysmy dyskutowac, choc zloty z zielenią rowniez pieknie graja ale rozumiem, ze jest to mniej atrakcyjne polaczenie patrzac na inne zlote zegarki, jednak pamietac musimy, ze to nie jest garniturowiec, tylko "wzbogacony" model sportowy. Dlatego (choc mi sie on nie podoba) uwazam, iz poddawanie takiego rozwiazania tak drastycznej krytyce jest tylko i wylacznie uprzedzeniem, badz jak chocby w Twoim przypadku - innym gustem. Nie wplywa to jednak na fakt, iz jest to TYLKO jedna z opcji, ktorej nie trzeba wybierac :) a calosc historii czy chocby wykonania nie powinna uprzedzac do calej marki tylko dlatego, ze jeden z modeli wydal sie komus... odpustowy :) No - ale do takiego podejscia trzeba dojrzec - mnie sie udalo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atme czytając m.in. Twoją wypowiedź powoli "czuję" że dorastam do Rolexów, tzn. na razie do tego by spoglądać na nie troszeczku inaczej, do kupienia jeszcze daleka droga raz, że jeszcze na tyle nie jestem przekonany a dwa cena...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej zgadzam się z Irkiem co do takiego połączenia. Dla mnie ten zegarek wygląda tragicznie. Artme proszę Cię, złoto i zielona tarcza? :D Tandeta nad tandetą ;)

Chyba trochę za dużo wypalili trawki projektując ten model, a zielona tarcza ma być hołdem dla tej rośliny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tylko tarcza. A na kolor tarczy ma wpływ nawet światło ;) Możesz w cieniu z nim stać:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej zgadzam się z Irkiem co do takiego połączenia. Dla mnie ten zegarek wygląda tragicznie. Artme proszę Cię, złoto i zielona tarcza? :D Tandeta nad tandetą ;)

Chyba trochę za dużo wypalili trawki projektując ten model, a zielona tarcza ma być hołdem dla tej rośliny :)

No tak - czego moglem sie spodziewac od zagorzalego fana Omegi jak nie ewidentnej krytyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme , ja nie jestem w zadnym wypadku uprzedxzony do Rolka . GMT Master , DeepSea , Daytona sa super rowniez podobaja mi sie niektore modele DateJust II . O czym ja mowie to ze akurat ten model GMTII uwazam za fatalny gownie z powodu polacznia kolorow . Ale na cale szczescie nie wszystkim podoba sie to samo , chociaz jak zadzwonilem do mojego dealera z zamowieniem to pytal sie mnie dwa razy czy napewno ten model ktos chce ;) . Zadnego jeszcze nie sprzedal i nie mial w stocku , musi sprowadzac ze Szwajcarii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś nie trawiłem Rolka, ale chyba pomału się zaczynam przełamywać- do wszystkiego trzeba dorosnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.