Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Zbliża się piękny 2012 rok z kilku powodów wyjątkowy .Chciałbym rozpocząć wątek związany z realizacją KLUBOWEGO zegarka na ten rok. Podkreślam słowo KLUBOWY!!!. Założenia wstępne tego projektu zakładają ( po komentarzach i wnioskach z innego wątku!) , że marzeniem jest zegarek z wyższej niż dotychczas półki - budżet ok. 8-10 tysięcy ( tyle mniej więcej żądała firma VULCAIN w roku ubiegłym). Wiem , że to dużo ale marzy mi się realizacja wyjątkowego zegarka , luksusowego, ekskluzywnego może w mniejszej liczbie niż 50 szt. przez co jeszcze bardziej wyjątkowego. Jeśli uda się zebrać deklaracje powyżej 25 osób chętnych wydać dużo pieniędzy na niesprecyzowany projekt zegarka z logo KMZiZ 2012 będzie to duży sukces , który mam nadzieję przed spotkaniem klubu w 2012 zabłyśnie w pełnej krasie.

Proszę o głosy TYLKO w zainteresowanych takim zegarkiem.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos na tak, lecz obawiam się, że w 8000 PLN to się nie zmiesci.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, pora na coś z wyższej półki - zdecydowanie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, czas na coś droższego tylko Artur...nie wydaje mi się Twój budżet wystarczający na Vulcaina. Uważam, że będzie to projekt bardzo trudny do przeprowadzenia.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos na tak, lecz obawiam się, że w 8000 PLN to się nie zmiesci.

Zobaczymy. Piszcie proszę co myślicie o Vulcainie. Upieram się przy nim trochę ale widziałem ich zainteresowanie w ubiegłym roku . Sam nie mam zegarka tej marki - myślę , że nie najgorszej . Oczywiście jestem otwarty na inne marki ale musielibyśmy wspólnie się zająć wysyłaniem zapytań o szczegóły. Myślę, że niewątpliwym atutem będzie jednak LOGO Klubu tak dla prestiżu projektu jak i firmy , która to wykona. Klub jest znany cieszy się szacunkiem w świecie i u producentów. Warto podnieść jego wartość poprzez taką droższą limitację a może za kilka lat Panerai lub inna równie zacna manufactura sama nam coś zaproponuje.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vulcain jest ok. zwłaszcza model 50s President.

Co do innych producentów, to może niech każdy zainteresowany wymieni swoich trzech ulubionych (wskazany producent musi posiadać w ofercie zegarki w przedziale cenowym 8-12 tys zł), i wtedy się podzielimy obowiązkami kto gdzie mailuje/dzwoni z zapytaniem o możliwość zrobienia dla nas takiego zegarka.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że faktycznie przyszedła czas na coś konkretnego.

Jeżeli mi przypasuje z wyglądu to meże być Vulcain, chociaż walałbym coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz powiedzialem ze Vulcain to dobry pomysl tym bardziej ze jak pisze artur byli zainteresowani to warto do nich wrocic

no i maja swoj mechanizm Oczywiscie ze logo powinno byc po to sie to robi wkoncu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nieśmiało zaproponuje żebyśmy zwiększyli troche nasz budżet i zrobili naprawde fajny klubowy zegarek.

Tylko czy przy większej kwocie znajdziemy ok. 25-30 chętnych, z tym może być problem. Wszyscy pamiętamy temat z zeszłego roku, gdzie rozmawialiśmy o pomyśle zrobienia takiego zegarka...

Dla tych co zapomnieli, tutaj nakreślenie sytuacji, mniej więcej jaka panuje na forum, kiedy byśmy chcieli zrobić zegarek z wyższej półki :

http://zegarkiclub.p...377#entry557377

Oczywiście od tego momentu mineło już troche czasu, i nie można tej ankiety traktować na poważnie, ale pewien zarys to jednak już jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Fortis chrono 42mm, zbliżony do Stratolinerów

Z jakimś narodowym elementem i logo klubu.

Zależy mi by zegarek był możliwie duży, nie przepadam z maleństwami

Vulacin może być jak najbardziej też, ale Fortis to moja miłość prawdziwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nieśmiało zaproponuje żebyśmy zwiększyli troche nasz budżet i zrobili naprawde fajny klubowy zegarek.

Tylko czy przy większej kwocie znajdziemy ok. 25-30 chętnych, z tym może być problem. Wszyscy pamiętamy temat z zeszłego roku, gdzie rozmawialiśmy o pomyśle zrobienia takiego zegarka...

Dla tych co zapomnieli, tutaj nakreślenie sytuacji, mniej więcej jaka panuje na forum, kiedy byśmy chcieli zrobić zegarek z wyższej półki :

http://zegarkiclub.p...377#entry557377

Oczywiście od tego momentu mineło już troche czasu, i nie można tej ankiety traktować na poważnie, ale pewien zarys to jednak już jest.

Dlatego mam nadzieję , że nie będzie tu za dużo demokracji :) a uda się osiągnąć cel jakim jest zegarek KLUBOWY 2012. Że nie będziemy szukali miłości a pokochamy to co się tu urodzi. Mam wrażenie , że taki projekt tylko wtedy ma szanse powodzenia

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kto zaplaci ok 10 tys za zegarek "jaki się _rodzi". Ja zrezygnowalem z Glycine 2011 z powodu jednego malego szczegolu. Fortis to podobny poziom brandu co Glycine a ma być cos wyzej. Zreszta sprobujmy skorzystac z doswiadczen poprzednich edycji. Demokracji być nie moze - to pewne bo nic nie powstanie a bedzie już 10 glosowan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kto zaplaci ok 10 tys za zegarek "jaki się _rodzi". Ja zrezygnowalem z Glycine 2011 z powodu jednego malego szczegolu. Fortis to podobny poziom brandu co Glycine a ma być cos wyzej. Zreszta sprobujmy skorzystac z doswiadczen poprzednich edycji. Demokracji być nie moze - to pewne bo nic nie powstanie a bedzie już 10 glosowan

No właśnie takich tu zbieram- może to głupie a może nie.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę ilość członków Klubu, propozycja zegarka z wyższej półki skierowana do naprawdę małej garstki jest trochę niesprawiedliwa. Moim skromnym zdaniem zegarek klubowy (jak sama nazwa wskazuje) powinien być dostępny dla szerokiego grona klubowiczów. Jeśli chcemy zegarek z wyższej półki to porozmawiajmy np. z Vulcain'em o specjalnej limitce tak jak miało to miejsce w przypadku Aquariusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal 73 a co to znaczy ze limitka to nie klubowy zegarek i nie jest przeznaczony do wszystkich ? nie rozumiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy sikor miałby byc dostępny?

to pytanie na które nie ma odpowiedzi.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę ilość członków Klubu, propozycja zegarka z wyższej półki skierowana do naprawdę małej garstki jest trochę niesprawiedliwa. Moim skromnym zdaniem zegarek klubowy (jak sama nazwa wskazuje) powinien być dostępny dla szerokiego grona klubowiczów. Jeśli chcemy zegarek z wyższej półki to porozmawiajmy np. z Vulcain'em o specjalnej limitce tak jak miało to miejsce w przypadku Aquariusa.

Brawo, całkowicie się z Tobą zgadzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała limitacja wynika z zapewne małej liczby chętnych. Wszyscy chcieliby większą limitację ale obawy są że nie będzie tylu chętnych

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Vulcain to jestem na tak (ale president mi nie odpowiada)

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.