Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AdamB

Odpowiednik kwarcowy - jestem za :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumując - żeby można się zdecydować, to potrzeba podstawowych informacji - jaka firma, jaki rozmiar, jakie WR, jakie szkiełko, czy będzie bransoleta czy nie itd itp., chodzi o informacje czysto techniczne i jakościowe

jw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że są problemy ze zbyciem Glycine...to był całkiem udany projekt...ale limitacja zbyt optymistyczna...jak się okazało. Zegarek który będę wam chciał zaproponować jakościowo będzie z szeregu Glycine...nie oczekujcie Patka za 5000zł :). Będzie po prostu o dobrym stosunku cena jakość. Nie ukrywam także i to mogę powiedzieć już teraz, że będę chciał przedpłat jakiegoś procentu ( 30% sumy) zegarka oczywiscie po zatwierdzeniu calego projektu aby:

1. Pomóc mi w finasowaniu tego...w innym wypadku musiałbym zaczerpnąć kredytu....to nie jest zegarek za 1000zl..nie skredytuję tylu zegarków.

2. Wykluczyć wycofywanie się rakiem z projektu i zostawienie mnie z połową zegarków samemu sobie. Nie mogę sobie na to pozwolić...mam nadzieję, że rozumiecie....Piotr to przeżył..on ma dobrze działająca firmę od kilku lat i sobie z tym poradził...ja bym został bankrutem :(.

3. Osoby które się zadeklarują, oczekuję że zrobią to z rozwagą i przemyślą to dziesięć razy....i potwierdzą swoje zdecydowanie wpłatą np 30% kwoty zegarka....w razie wycofania, jesli nikt inny by nie wskoczył na to miejsce ( powiedzmy w ciągu 2 tygodni) kwota przepada...mam nadzieję że takiej sytuacji by nie było...jesteśmy poważnymi ludźmi...ale chciałbym aby wszystko było dla was przejrzyste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do samego zegarka...konkrety już niedługo :(...na razie obserwuję ile osób jest w ogóle zainteresowanych chrono do 5000zl.

Będą do wyboru minimum 3 bazy zegarka....nie będziemy skazani na jedną kopertę. Ja wiem że zegarki wyglądają naprawdę nieźle...mam nadzieję że wam także się spodobają :D. Ktoś pytał o wymiary....42-44mm , oczywiscie szafir....no chyba nie myśleliście, że celuloidowe szkielka w tej cenie dostaniemy ? :) , wr od 50m do 100m w zależności od koperty. Postaram się aby była możliwość wyboru ( każdy indywidualnie) guma, pasek, bransoleta.

Być może zrobimy 20 mechaników i 20 kwarców...nie wiem..ale wkrótce się dowiem czy jest szansa na kwarca...wiem że firma kiedyś takie chrono kwarcowe już przygotowywała także limitowane ale obecnie nie ma go w ofercie...wiec musze powałkować ten temat....no i cena tego kwarca tez bedzie istotna...jesli mialby byc za 2500zl to bez sensu....musi być znacznie tańszy. prawdopodobnie bedzie posadowiony na niesmiertelnej i taniej japonskiej miyocie. nie ma sie co silić na szwajcarską etę która jest droższa a wcale nie lepsza B). Jak ja to mawiam kwarce zostawiamy Japończykom :)

Tyle na razie...piszcie wasze odczucia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak temat umieral tak teraz wstepnymi zalozeniami w wykonaniu @macromartin jestem naprawde podjarany. To jest to, super podejscie do sprawy. Obys nie spieprzyl. Bo jak czytam to co sie dzieje w temacie dywizjonu 303 to wola o pomste do nieba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie obserwuję ile osób jest w ogóle zainteresowanych chrono do 5000zl.

w takim razie możesz mnie liczyć jako WSTĘPNIE zainteresowanego (Valjoux).. na razie spełnia moje oczekiwania to co piszesz - niszowa marka, rozmiar 42-44, mechanizm Valjoux, szafir, wybór - pasek/bransoleta.

Zobaczymy co z tego się dalej wykluje. Życzę powodzenia w negocjacjach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak temat umieral tak teraz wstepnymi zalozeniami w wykonaniu @macromartin jestem naprawde podjarany. To jest to, super podejscie do sprawy. Obys nie spieprzyl. Bo jak czytam to co sie dzieje w temacie dywizjonu 303 to wola o pomste do nieba

Tak to jest jak ludziom da się za duży wybór...w efekcie nie powstaje nic....będzie się kotłowało miesiącami tak jak pomysł z zegarkiem za 20tys złotych... Z resztą to nie będzie zegarek Klubowy.

Projekty które ja przedstawię najpierw pojadą do akceptacji do Zarządu Stowarzyszenia...czy pozwolą na użycie logo KMZIZ.

ja także jestem podjarany...bo bazy zwyczajnie mi się podobają...w dodatku wszystkie! a to u mnie się rzadko zdarza. Nie podjął bym sie nigdy projektu który mi samemu by się nie podobał. Najpierw spodobały mi się zegarki a potem wpadł pomysł na zegarek klubowy na ich bazie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to działaj.

A w międzyczasie ja napisze czego bym oczekiwał.

-WR 100m, wiadomo wakacje, woda pływanie, 100 by się przydało.

-Szafir, może z AR?

-W tej cenie myslę kombinacja:pasek/guma,bransoleta/guma

-Rozmiar: 42.max 44.

-Mechanizm: dobra ETA w kwarcu Miyota będzie ok.

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas najwyższy przyznać się do porażki.W związku ze związkiem pierwsze pytanie ankiety zmodyfikowałem pod kątem nowego pomysłu - chronografu za 5K. 10 chętnych na Vulcaina się nie znalazło więc może znajdą się chętni na mniej sprecyzowany projekt. Powodzenia

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas najwyższy przyznać się do porażki.W związku ze związkiem pierwsze pytanie ankiety zmodyfikowałem pod kątem nowego pomysłu - chronografu za 5K. 10 chętnych na Vulcaina się nie znalazło więc może znajdą się chętni na mniej sprecyzowany projekt. Powodzenia

Arturze sam widziałeś jak było i jak jest. Nie zeszła jeszcze limitacja 50szt Glycine za ułamek kwoty a co dopiero tak drogi zegarek. Pomysł był dobry ale w naszej rzeczywistości nie do zrealizowania na chwilę obecną. A robienie limitacji 10 sztuk było by śmieszne :rolleyes:

Chrono nie było...jestem za tym aby stopniowo iść do góry.

Coś z tą ankietą jest nie tak...bo wynika z niej że już ponad 100 osób zagłosowało...a raczej napewno 100 osób od godziny nie zagłosowało :lol:

trzeba tą ankietę całą skasować i utworzyć nową bo modyfikowanie nie przynosi efektu.

Proszę Cię abyś to zrobił :P Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się że Glyciny nie zeszły bo są po prostu nudne - prócz tego że to limitacja to zegarek nie jest interesujący, a mówiłem żeby dodać czerwony sekundnik :rolleyes:

Do Vulcaina zacząłem się powoli przekonywać ale sądzę że jego uroda to rzecz dyskusyjna i koniec końców większość zainteresowanych go nie kupi. Natomiast Zenith Elite Captain z centralną sekundą jest kapitalny, to zegarek bardzo uniwersalny (na pograniczu casualowo-garniturowym) a do tego stylistycznie nie jest kontrowersyjny. Jeśli chodzi o zegarek klubowy to wspomniany Zenith jest według mnie kandydatem idealnym

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Glycine nie wypowiadam się...zegarek bardzo zachowawczy...ale przecież taki sobie klubowicze wybrali?!

Chrono mogę zagwarantować że będzie dużo żywsze :P..może nie taka choinka jak Diver od Steinharta ale będzie co oglądać.

Ja od początku widziałem Zenitha jako klubowy...ale nikt nie chciał się zająć sprawą...Ci co już klubowe prowadzili wiedzą że to mordęga :lol: Ja moge się zająć czymś tańszym i bardziej przyziemnym i to robię.

ja już po paru wymianach mailów widzę że czeka mnie Krzyż Pański :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mido Multifort Chronograph

404153d1300065798-eta-2894-2-valijoux-7750-m005.614.16.031.01-big.jpg

Poniżej 6.000 zł

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście wolałbym, zęby było na co popatrzeć.niech się trochę tam dzieje na tarczy.

Zenith Elite Captain dla mnie zupełnie odpada, nudny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

transikk takie patrzenie nudzi się zazwyczaj po paru dniach - potem zegarek wskazuje służy tylko do wskazywania godziny :rolleyes: Poza tym w przypadku Zenitha jest na co popatrzeć, tutaj podziwia się głównie perfekcję wykonania - choć i to po jakimś czasie się przyswaja i człowiek przestaje oglądać idealnie wyprofilowane krawędzie indeksów :lol:

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mido Multifort Chronograph

404153d1300065798-eta-2894-2-valijoux-7750-m005.614.16.031.01-big.jpg

Poniżej 6.000 zł

....i jeszcze "czarnuch" z pomarańczową lumą :rolleyes:

Mido jest oki... a coś od p. Sinn-a: GUINAND?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na odp. od producenta. zwykle wygląda to tak że pisze zapytanie 3 dni na odp. Nic nie przyspieszymy...

Mido jest ok ale przy modyfikacji cena dosięgnęła by 7000zl....a 7000zl to niedaleko 10 tys... :rolleyes: ZA DROGO!

Sinn....fantaści...ceny chrono zabijają. Trzymajmy się 5000zl...jestem pewien, że zegarki większości się spodobają :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

transikk takie patrzenie nudzi się zazwyczaj po paru dniach - potem zegarek wskazuje służy tylko do wskazywania godziny :rolleyes: Poza tym w przypadku Zenitha jest na co popatrzeć, tutaj podziwia się głównie perfekcję wykonania - choć i to po jakimś czasie się przyswaja i człowiek przestaje oglądać idealnie wyprofilowane krawędzie indeksów :lol:

oczywiście ja mowie tylko o swoich odczuciach.jeśli to ma być coś jak Zenith to nie dla mnie.Jeszcze nie ukończyłem 30-tki:D szukam czegoś bardziej sportowego,bardziej "przykuwającego oko"

Mido mi sie podoba, ale dokładnie jak kolega z postu wyżej zauważył wersja PVD z pomarańczowymi akcentami na tarczy i gumowym paskiem , myślę ze porządna skora na wymianę i naprawdę byłby całkiem ok.tylko ta cena...

midomultifortpvdchronog.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się dzisiaj MIDO właśnie przyśnił... wczoraj usilnie myślałem co to może być za zegarek jakości Glycine, niszowy, świetnie wykonany, z valjoux, w kopercie do wyboru 42-44mm i za 5tys zł i właśnie byłem prawie pewny, że to MIDO

zobaczymy co będzie, czekam siedząc na szpilkach :rolleyes:

moja prywatna prośba - NIE ZRÓBCIE Z TEGO WĄTKU BURDELU JAK W DYWIZJONIE 303; dajcie autorowi działać, zobaczymy co zaproponuje i jakie będą opcje do wyboru, bo na razie jeszcze nic nie wiadomo prócz ceny i mechanizmu, a już - "ja chcę mido" "ja chcę zenitha" "a glycyna była nudna" "a zróbmy czerwoną wskazówkę" "a nie bo pomarańczową lumę"

proponuję trochę spokoju i wstrzemięźliwości, bo projekt spali na panewce jak większość, albo chętnych zostanie 5 osób i to pewnie tych najmniej zabierających głos :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mido mi sie podoba, ale dokładnie jak kolega z postu wyżej zauważył wersja PVD z pomarańczowymi akcentami na tarczy i gumowym paskiem

nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś takowy nabył, albo postarał się o limitację dla forumowiczów i pociągnął taki projekt

mi osobiście pvd nie odpowiada i nie zabieram głosu co do zegarka póki nie poznam chociażby szczegółów dotyczących producenta i bazowego modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się dzisiaj MIDO właśnie przyśnił... wczoraj usilnie myślałem co to może być za zegarek jakości Glycine, niszowy, świetnie wykonany, z valjoux, w kopercie do wyboru 42-44mm i za 5tys zł i właśnie byłem prawie pewny, że to MIDO

zobaczymy co będzie, czekam siedząc na szpilkach :rolleyes:

moja prywatna prośba - NIE ZRÓBCIE Z TEGO WĄTKU BURDELU JAK W DYWIZJONIE 303; dajcie autorowi działać, zobaczymy co zaproponuje i jakie będą opcje do wyboru, bo na razie jeszcze nic nie wiadomo prócz ceny i mechanizmu, a już - "ja chcę mido" "ja chcę zenitha" "a glycyna była nudna" "a zróbmy czerwoną wskazówkę" "a nie bo pomarańczową lumę"

proponuję trochę spokoju i wstrzemięźliwości, bo projekt spali na panewce jak większość, albo chętnych zostanie 5 osób i to pewnie tych najmniej zabierających głos :lol:

oj coś czuje ze będzie ciężko :P my Polacy już tak mamy.każdy będzie chciał dodać swoje 3 grosze,wiec pewnie zaraz zrobi się bałagan.

generalnie jeśli o mnie chodzi, to mam w planach w tym roku jeszcze jeden zegarek, wiec jeśli to ma byc coś oryginalnego w mój gust, jestem zdecydowany.nie ukrywam jednak ze musi mi się podobać,5000tys to dużo pieniędzy.dlatego kwarc to świetny pomysł zawsze masz opcje, jak zegarek ci sie spodoba wizualnie na maxa, ale nie masz kasy żeby kupić automat, to kupujesz kwarc,

ale i tak wróżę dużó marudzenia dlatego takie projekty sa trudne do realizacji , zwłaszcza na polskie warunki tu nie wus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś takowy nabył, albo postarał się o limitację dla forumowiczów i pociągnął taki projekt

Nie ma takiej opcji :rolleyes:

osiwiałbym tu z Wami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycje i dyskusje uważam za wskazane, nikt tu nie narzuca jaki to ma być zegarek. Choć nie ukrywam że Zenith był dla mnie kandydatem idealnym - ale równie chętnie nabędę każdy inny zegarek, z dowolnego segmentu cenowego - jeśli tylko będzie mi się podobać. A Glycina wyszła nudna, bo koniec końców z mojego projektu niewiele zostało - choć z pewnością nie jest to zegarek brzydki, nazwa pasuje do oszczędnej stylistyki.

Dla przypomnienia, zegarek miał wyglądać tak

glycine23.jpg

A może Damasko? :rolleyes:

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci ze niektóre Damasko sa w py&@@E.ale widzę ze cenią nie niesamowicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gwarantuję wam że poprowadzę temat modyfikacji tak że chaosu nie będzie....będą pewne odgórne ograniczenia.

Powiem na razie, że zegarek z czarną tarczą i pomaranczowymi akcentami bedzie jak najbardziej możliwy :rolleyes:

Mido nie ma dystrybucji w PL. Zapomnijcie! Poza tym jest Swatch Group...było by bardzo ciężko o klubowy...

vcore cenię sobie Twoje umiejetnosci graficzne i napewno sie do Ciebie odezwę i przygotujesz w miarę chęci oczywiscie pare wersji bazy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.