Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

ahh widzisz nie skumałem :)

chyba rzeczywiście przesadziłem Marcin..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sleza nie kupić Polpora :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście preferuje JLC, ale i Zenith ostatecznie(chyba ze JLC go przegoni - JLC daje wysokie rabaty na zamowienia grupowe ;) ) może być bo ma ten dyskretny urok .

Vulcain jakoś do mnie nie "przemawia".

Jakieś szczegóły dotyczące graweru itp?

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o pomyśle chronografu na valżu jako zegarka klubowego ?? Mieliśmy garniturowce, mieliśmy divery, mieliśmy lotnika w podforum ruskich...ale sportowego chrono jeszcze nie było. Cena do 5000 PLN z modyfikacjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzmi nieźle :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę być złośliwy,(ponieważ ja na razie się nie piszę) ale może warto by pomyśleć o zegarku na 2013...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę być złośliwy,(ponieważ ja na razie się nie piszę) ale może warto by pomyśleć o zegarku na 2013...

Nie rozumiem ?? Jest Luty...przygotowanie zegarka ze sporymi modyfikacjami trwa...więc jeśli nie chcemy aby zrobił nam się z tego zegarek 2013 to zacząć trzeba już teraz :)...Mogę dać jednak moją gwarancję że nie będzie to trwało za długo i się przeciągało. Chodź na konkrety przyjdzie czas.

Jestem po rozmowach z pewną firmą która była by w stanie przygotować taki zegarek jak wspomniałem. Modyfikacje były by znacznie dalej idące niż w przypadku dotychczasowych projektów. To ma być zegarek dla was więc musi być wstępne wasze zainteresowanie. Cenę podałem, mechanizm także.

Więcej na razie zdradzić nie mogę.

Nikt nie chciał się podjąć ruszenia tematu zegarka 2012...więc zgłosiłem się na ochotnika :)

Plany zegarka drogiego, prestiżowego w cenie 10-20tys spaliły na panewce...i raczej nie zostaną reaktywowane...Prestiżowe firmy niezbyt chętnie patrzą na takie edycje, tym bardziej dla POLSKIEGO forum...a jeśli już jakaś się zgodzi to policzy wam za modyfikacje tak ze wszyscy z butów wylecą :)...inna sprawa że drogi zegarek musi spelniac w 100% wymagania wielu forumowiczow...to nie mała kasa i nikt nie wywali tyle pieniążków na coś co mu się podoba srednio. Zegarek za 5000 PLN wydaje się sensowniejszy...i tak jest to cenowy i oczywiście jakościowy progres do góry....krok po kroku może w roku 2020 dojrzejemy do klubowego o wartości samochodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępnie jestem zainteresowany.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcomartin - a coś bliżej? Ładne chrono mogło by być też, czemu nie. Ale nie bądź taki i uchyl rąbka tajemnicy - wzbudź w nas żądzę posiadania tej maszyny! :rolleyes:

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem również zainteresowany :rolleyes:

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe, proszę o więcej szczegółów.

LORT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę,że limit do 5000zl jest bardziej realny i dostepny dla więkrzej liczby ludzi.

czekam na pomysły jaki to zegarek miałby być

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również popieram ten pomysł i jestem zainteresowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Wolałbym bez chrono, ale jak projekt będzie ciekawy to wchodzę w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za .

Może warto zrobić ankietę o treści np : czy jesteś zainteresowany projektem "zegarek klubowy (sportowe chrono)do 5k ? " Która bez względu na to czy zyska poparcie większości czy nie pokazała by ilość osób głosujący na tak . Jeżeli było by ich 50 , no to działamy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin powodzenia w realizacji. Mam nadzieję, że Tobie się uda doprowadzić projekt do końca, bo to na prawdę ciężka sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam jeszcze na odpowiedzi an moje pytania od producenta...więc nie chcę chlapać na razie niepotrzebnie. Krok po kroczku będę zdradzał szczegóły...ale wiece że jestem marudny i nie będzie to byle co. Mam nadzieję wycisnąć ile się da dla nas.

są 3 bazy mozliwe na których może powstać ten nasz chrono. Myślę, też nad wersją kwarcową dla forumowiczów o mniej zasobnych portfelach. Zegarek byłby niemal identyczny ale na werku kwarcowym....co myślicie warto się tak rozdrabniać ?? Tworzyć 2 modele limitowane kwarca i mechanika?

Moge wam na razie opisać stylistykę. Stylistyka będzie oszczędna, techniczna bez dziwactw. Zegarek w pewnym sensie jest sztandarowym przykładem typowego chrono...wiec powinien się podobać większości a nie mniejszości :rolleyes: utrzymany w duchu Speedmastera...oczywiście zupełnie inny ale w tym duchu, że tak powiem :D

Chrono będzie zdecydowanie bardziej sportowe niż garniturowe !! Zegarek raczej codzienny a nie na wyjątkowe okazje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto 2 modele

a wręcz przełomowe

kwarc to bardzo dobre rozwiązanie dla zegarka codziennego

ale pewnie podniosą się słowa krytyki, że będzie ujmował prestiżu tym co wydali na mechanika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym uzyskać więcej informacji i konkretów... nie ukrywam, że mam pewien plan zakupowy na 2012, jak i limit pieniężny i ten pierwszy niestety już się zmodyfikował i powiększył, a ten drugi o kolejne 5tys nie naciągnę - co najwyżej, mogę zamienić jeden z "planowych" na klubasa - o ile będzie to coś, co naprawdę wpisze się w moje gusta, a nie ukrywam też, że fajne niszowe chrono z Valjoux chodzi mi po głowie, tylko ciężko znaleźć chrono niszowe do 5tys zł, a te ogólnie dostępne są oklepane albo nieładne (w moim odczuciu)

zegarek za 5tys zł dla 90% (albo i większej części) forumowiczów będzie jedynym i powinien być "idealny", ciężko coś takie uzyskać; jednak gusta są różne i większość przy takiej kwocie oczekuje, że kupi własnie "to coś"

również życzę powodzenia w realizacji, ale śmiem wątpić, czy projekt wypali... jak już, to staraj się o limitację 20-30 sztuk, bo robisz zegarek za 5tys zł, a rok temu bardzo fajna konstrukcja za 2600zł zeszła w nakładzie 20-kilku sztuk a pozostałe 30 są sprzedawane na forum i poza nim nie wiadomo tak naprawdę komu...

Życzę, żebyś nie miał takich przejść i nie bujał się z np. 10 zegarkami przez kolejny rok.

Reasumując - żeby można się zdecydować, to potrzeba podstawowych informacji - jaka firma, jaki rozmiar, jakie WR, jakie szkiełko, czy będzie bransoleta czy nie itd itp., chodzi o informacje czysto techniczne i jakościowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam jeszcze na odpowiedzi an moje pytania od producenta...więc nie chcę chlapać na razie niepotrzebnie. Krok po kroczku będę zdradzał szczegóły...ale wiece że jestem marudny i nie będzie to byle co. Mam nadzieję wycisnąć ile się da dla nas.

są 3 bazy mozliwe na których może powstać ten nasz chrono. Myślę, też nad wersją kwarcową dla forumowiczów o mniej zasobnych portfelach. Zegarek byłby niemal identyczny ale na werku kwarcowym....co myślicie warto się tak rozdrabniać ?? Tworzyć 2 modele limitowane kwarca i mechanika?

Moge wam na razie opisać stylistykę. Stylistyka będzie oszczędna, techniczna bez dziwactw. Zegarek w pewnym sensie jest sztandarowym przykładem typowego chrono...wiec powinien się podobać większości a nie mniejszości :rolleyes: utrzymany w duchu Speedmastera...oczywiście zupełnie inny ale w tym duchu, że tak powiem :D

Chrono będzie zdecydowanie bardziej sportowe niż garniturowe !! Zegarek raczej codzienny a nie na wyjątkowe okazje.

dwa modele, to dobry pomysł.im więcej razy użyjesz słów , techniczny, sportowy , nowoczesny tym lepiej.osobiscie nowoczesna stylistyka, dość agresywna podoba mi się.jak to ogarniesz,to na pewno będzie wielki twój sukces

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy pomysł z kwarcowym odpowiednikiem...

5 k pln w tym roku dla mnie to na pewno poza mój budżet

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.