Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie...przypominam że ten temat dotyczy zegarka klubowego chrono na valjoux do 5000zl a wy tutaj duskutujecie o combatach i innych i poradach na temat zakupów na ebay..zapominacie się troszkę...do takich ogólnych dyskusji słóżą inne działy. Nie mam jeszcze odpowiedzi od producenta. Zegarek klubowy - to nauka cierpliwości. Jeśli ktoś chce już teraz natychmiast to niech kupuje :)...kto chce poczekac na klubowy to poczeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy transikk i timekeeper- nie zaśmiecamy wątku; ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartin, niestety wiem co znaczy zrobienie czegoś autorskiego w jakiejkolwiek zagranicznej firmie.

Przeżywam to od jakiś 3ech tygodni. Zanim wogóle się zainteresują to trzeba napisać prawie list motywacyjny, żądają jakiś referencji. Czuję się jakby mi nikt nie ufał...

A prowadzę nie od wczoraj, niemałą firmę.

Po trzech tygodniach nadal mam obietnice rychłego przedstawienia oferty. A znajomy który współpracuje z kontrahentem od miesiąca, po jednym telefonie ma więcej szczegółów niż ja...

Ale licze na jakiekolwiek newsy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartin, niestety wiem co znaczy zrobienie czegoś autorskiego w jakiejkolwiek zagranicznej firmie.

Przeżywam to od jakiś 3ech tygodni. Zanim wogóle się zainteresują to trzeba napisać prawie list motywacyjny, żądają jakiś referencji. Czuję się jakby mi nikt nie ufał...

A prowadzę nie od wczoraj, niemałą firmę.

Po trzech tygodniach nadal mam obietnice rychłego przedstawienia oferty. A znajomy który współpracuje z kontrahentem od miesiąca, po jednym telefonie ma więcej szczegółów niż ja...

Ale licze na jakiekolwiek newsy :)

Dokładnie tak jest jak piszesz. Jestem na ich mailingu pewnie na ostatniej lub przed ostatniej pozycji...też dostałem obiecanki...dlatego nie podaję firmy aby niepotrzebnie nie rozbudzać dyskusji...skoro i tak mogło by nic z tego nie wyjść.

Jest początek roku...więc spokojnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jest jak piszesz. Jestem na ich mailingu pewnie na ostatniej lub przed ostatniej pozycji...też dostałem obiecanki...dlatego nie podaję firmy aby niepotrzebnie nie rozbudzać dyskusji...skoro i tak mogło by nic z tego nie wyjść.

Jest początek roku...więc spokojnie...

To może chociaż pierwsza literę :)

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie mam kolejne wieści. Jest możliwy zegarek kwarcowy. Koperta 44mm, chrono posadowione na nieśmiertelnym mechanizmie Miyota. Wodoszczelność 200m , koronki zakręcane, szkło szafirowe. Zamiast logo producenta na tarczy będzie logo zaprojektowane przez nas. Dekielek także z odpowiednią adnotacją lity. Natomiast grawer producenta ( marki) znajdzie się z boku koperty - Czyli zegarek będzie bardziej ''klubowy'' niż zazwyczaj.

Cena 1600 złotych. Pasek kauczuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie musisz wynegocjowac bransolete, a powaznie na chwile obecna nie wyobrazam sobie co uczyni go tak nietuzinkowego, zeby wyroznial sie z tlumu i wielu pragnelo go miec. Ale jak to bedzie cos przelomowego w typie CITIZEN ORKA-czemu nie, jak kolejna CERTINA, ze zmienionymi napisami...czarno widze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie mam kolejne wieści. Jest możliwy zegarek kwarcowy. Koperta 44mm, chrono posadowione na nieśmiertelnym mechanizmie Miyota. Wodoszczelność 200m , koronki zakręcane, szkło szafirowe. Zamiast logo producenta na tarczy będzie logo zaprojektowane przez nas. Dekielek także z odpowiednią adnotacją lity. Natomiast grawer producenta ( marki) znajdzie się z boku koperty - Czyli zegarek będzie bardziej ''klubowy'' niż zazwyczaj.

Cena 1600 złotych. Pasek kauczuk.

Z Vulkana za ponad 10k do kwarca "No Name" za 1,6k .

Panowie bądźmy poważni .

Przy takim rozrzucie cenowo jakościowym nigdy nie znajdzie się grupa docelowa dostatecznie duża aby przeforsować jakiś projekt .

Od początku tej dyskusji wydawało mi się że w klubowym 2012 ma być progres prestiżu w stosunku do lat ubiegłych , a widzę regres totalny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Vulkana za ponad 10k do kwarca "No Name" za 1,6k .

Panowie bądźmy poważni .

Przy takim rozrzucie cenowo jakościowym nigdy nie znajdzie się grupa docelowa dostatecznie duża aby przeforsować jakiś projekt .

Od początku tej dyskusji wydawało mi się że w klubowym 2012 ma być progres prestiżu w stosunku do lat ubiegłych , a widzę regres totalny .

Zbyszku obudziłeś się z letargu?? Widziałeś ankiety...na temat zegarka prestiżowego za 10k i ponad ?? Po wielostronicowej wymianie zdań wszyscy wiedzieliśmy, że nic z tego nie będzie...więc chcesz znowu wywoływać martwy temat ??

Na Vulcaina nie było nawet 10 osób chętnych....każdy z forumowiczów miał swój pogląd jak wydać te 10k i nie były one zbieżne....w dodatku nikt nie kwapił się do rozmów z proponowanymi producentami. Były tylko marzenia....domniemania i dywagacje...

Zegarek przezemnie proponowany naturalnie nie będzie wielkiej prestiżowej manufaktury...bo być nie może za taką kasę...ale będzie pierwszym chronografem...i to już jest jakiś krok :) w stronę inności.

Projekt kwarca jest sondowany...bo takie były namowy pewnje grupy forumowiczów i zapytania do mnie czy coś na ''przeciętną'' kieszeń także da się wykonać... Ja za kwarcem nie optuję !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns - w moim toku rozumowania nietuzinkowość będzie polegała na tym że to zegarek "klubowy" ;-)

Marcomartin - oczywiście ten kwarc jest opcjonalny ? Bo nie powiedziałeś nic na temat automatu... Dowiedziałeś się czy będzie możliwość wyboru bransoleta/pasek ?

Fajne że są jakieś newsy!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poważnie- producent jest moim zdaniem wyznacznikiem jakośći; zagłosowałem na "tak" ale gdy poznam nazwę producenta moge zmienić zdanie; marcomartin- mógłbyś podać nazwę producenta; przecież to nic nie zmieni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poważnie- producent jest moim zdaniem wyznacznikiem jakośći; zagłosowałem na "tak" ale gdy poznam nazwę producenta moge zmienić zdanie; marcomartin- mógłbyś podać nazwę producenta; przecież to nic nie zmieni?

Chętnie dowiem się kto jest producentem i zerknę w jego ofertę :) Jestem na tak ale przyznam, że tworzenie nowego logo na tarcze jakoś mi nie pasuje.

Ale tu pewnie jeszcze będzie masa dyskusji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dosłownie jeden mail do producenta...czekam na odpowiedź i ujawnię firmę. Zrozumcie, że nie chcę robić zamieszania przedwcześnie ! muszę miec najpierw dogadane pewne kwestie, także cenowe żeby potem zaskoczenia nie było...bo cięgi będę zbierał ja. Jeszcze jedną odpowiedź dostanę i wkleję wam wszystkie bazy, markę i zaczniemy dyskusję na poważnie :) ...wkleję wam także link do filmiku z zegarkiem limitowanym jaki firma wykonała...ja zbierałem koparkę jak go pierwszy raz zobaczyłem :D...zegarek ten pokazuje, że w małym drzemie wielkie miś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grawer z boku,robili limitację...hmmm.Czyżby Candino? (limitka dla hiszpanskiego forum)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grawer z boku,robili limitację...hmmm.Czyżby Candino? (limitka dla hiszpanskiego forum)

Nie, nie candino....firmy na tym forum prawdopodobnie nikt nie zna :D...sam ją wykopałem kiedyś w nocy...w poszukiwaniu cukiereczków na swój nadgarstek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj linka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio w którymś wątku chyba Carlita był ładny TAGo podobny Maurice z Chrono ...

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/70413-maurice-lacroix-pontos-s-diver/page__p__765592__fromsearch__1#entry765592

To jest ładne ! :D

Gdyby to był ten zegar to kupie dwa :D

Ale skoro martin napisał że firma nieznana na forum to raczej nie będzie to ML :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candino jest w Py@#e.Jak będzie Candino będę zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to był ten zegar to kupie dwa :D

Ale skoro martin napisał że firma nieznana na forum to raczej nie będzie to ML :)

Panowie wszyscy producenci podnoszą ostro ceny !! Ten ML ze zdjęć będzie pewnie w cenie ok 8tys złotych jak nie lepiej !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem :)

Dlatego kupię tylko jednego :D bo podoba mi się wyjątkowo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, a można wiedzieć za ile dokładnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wszyscy producenci podnoszą ostro ceny !! Ten ML ze zdjęć będzie pewnie w cenie ok 8tys złotych jak nie lepiej !!

skoro obecny chrono z metki kosztuje 12.500, a wersja valgranges prawie 20tys, to ten nowy myślę, że poniżej 15tys nie będzie kosztował (mówię o cenie z metki, a nie z allegro :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 700zł z gumą i bransoletą;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.