Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Zenith z poprzedniej strony jest okay, ale datownik ma fatalny. Widziałem na żywo i wygląda to beznadziejnie. Jeżeli więc wybór miałby paść na tego Zenitha, to bez datownika - moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith OK, Vulcain odpada. Szkoda że nic nie wyszło z JLC.

What we do in life, echoes in eternity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zenith OK, Vulcain odpada. Szkoda że nic nie wyszło z JLC.

Podstawowym MC nie było zainteresowania, a Memovox za drogi. Trudno rozmawiać z producentem skoro sami zainteresowani nie wiedzą jaki chcą zegarek i ile kasy mogą na zegarek wyłożyć. Ja już sobie odpuszczam ten temat, bo stoimy w miejscu, a konkluzji brak. Podajemy różne typy, ale żaden nie może doczekać się finalizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również odpuszczam.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki temat do realizacji.

Większość z nas, którzy mogą przeznaczyć taką kwotę na zegarek klubowy, traktuje te pieniądze jako "poważniejszy" wydatek, a nie jakieś drobne.

Myślę że w takim przypadku, każdy ma inną zachciankę i inaczej wyobraża sobie zegarek za taką kwotę. Dlatego też wręcz niemożliwym jest dogodzić każdemu.

Ponadto pierwsi zapaleńcy pomysłu, gdy usłyszeli że ich plan nie wypali, schowali się w cieniu i niema chętnego żeby pociągnąć dalej temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może konsekwentnie małymi kroczkami? był zegarek za 3000zł, to może teraz za 5-6k? na pewno chętnych będzie więcej

dlaczego by nie pomyśleć o lubianej i chwalonej na forum kontiki, która kosztuje około 2000 franków w detalu, albo o zachwalanym nomosie za 1500 ojro?

myślę, że w miarę bogacenia społeczeństwa jak i rośnięcia apetytu forumowiczów na zegarki trzeba także stopniować ceny zegarków; nikt nie mówi, że za 2-3 lata nie przyjdzie pora na Vulcaina, a za 5 lat na JLC albo na AP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej perspektywy Nomos tak, choć to zależy który model.

Stylistycznie Nomos = Stowa. Stowy były zrealizowane w klubie w 2 projektach. Nie wiadomo ilu klubowiczów zdecydowało by się na "powtórkę".

Technicznie Nomos to znacznie ciekawsza propozycja. Nomos ma problemy ze sprzedaniem jednej sztuki klientowi z Polski, co będzie jak będą musieli sprzedać kilkanaście ... . Generalnie to może być trudne w realizacji.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś rozwinąć myśl "...Nomos ma problemy ze sprzedaniem jednej sztuki klientowi z Polski..." ?

Nie bardzo wiem jak to rozumieć, czy chodzi o możliwość wysyłki do Polski czy może jeszcze o cos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chodzi o wysyłkę do Polski. Gdzieś na forum temat się już przewinął.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten Zenith podoba. Chętnie bym się dołączył do projektu.

A może jednak Kontiki ? ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy, kiedy chcieliśmy złożyć grupowe zamówienie na Nomosa. Temat był w zegarkach szw. i niem. Kontaktowalem się z Nomosem ja, Marcin i jeszcze ktoś trzeci - nie są chętni na takie zabawy.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zenith_cs1.jpg

piękny...świetna propozycja - pytanie, czy realna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zenith ?, tak, ale bez datownika. Widziałem ten zegarek na żywo i mały jak mysia kupa datownik wszystko psuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o nomosie mysle ze mozecie zapomniec. firma zaczela sie bardziej cenic niz patek philippe... i nawet klientow z bundesrepubliki traktuje z góry. nadal podtrzymuje swoje zdecydowanie na zenith elite. zenith to tak naprawde jedyny zegarek ktory ma szanse wypalic w tym projekcie bo jest bardzo neutralny, ma swietny stosunekk cena jakosc i spokojny jestem. ze 25 osob sie na niego znajdzie.... ale wciaz nikt nie podjal die rozmow z damym zenithem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jeżeli mam być szczery to z takiego gdybania nic nie będzie. Napiszecie kolejne 20, 50, 100 stron, a i tak nic nie wyjdzie jeżeli tak będziecie podchodzić.

Musicie dać konkretny typ, jak np. ten Zenith i nie pytać wszystkich kto na jaki zegarek się deklaruje bo za chwilę będzie 100 typowań z czego nawet 10 osób nie będzie na jeden konkretny zegarek.

Macie Zenitha, jest piękny i skupcie się od razu na nim.

Po pierwsze, jeżeli będzie 100 osób od załatwiania i gdybania to nic nie wyjdzie - gdzie kucharek sześć...

Musi się znaleźć jedna osoba, która podejmie się prowadzenia projektu.

Musi założyć konkretną ankietę, czyli

"Czy jesteś chętny na zaproponowanego Zenitha z małą modyfikacją wizualną?"

daje jakiś przedział cenowy zaokrąglając go w górę od ceny wyjściowej o około 3-4k i jeżeli znajdzie się 25 chętnych to osoba odpowiedzialna za projekt wysyła wstępne zapytanie do Zenitha.

Zenith nie wyraża zgody dajecie kolejny konkretny typ itd.

Jeżeli wyraża cieszycie się zegarkiem i wątkiem na temat jak ma wyglądać ta mała modyfikacja.

Po prostu osoba kierująca projektem musi wrzucać kolejne konkretne propozycje i badać, czy znajdą się na nie chętni.

To tyle z mojej strony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w podobnej cenie rozważyć można też Zenith Ultra Thin

(ten ostatni dla chętnych w wyższej cenie)

post-34845-0-93340600-1321786096_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej jak by był zenith to w jednej wersji, nie widze powodu na tworzenie kilku projektów... bo to nie tylko koperta się różni, a i tarcza oraz pasek. Jeśli miała by być przez nas przeprojektowana lekko to mogło by do siebie nie pasować. Trzeba skokretyzować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie zegarek za 8-10k ,to może np.Polpora -co wy na to?

Cena zdecydowanie niższa,jakość niezła,mało ich na rynku no i wypadałoby mieć coś forumowego rodzimej produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja też chcę zegarek klubowy.

Piszę się na VC, IWC albo JLC.

Pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat niemrawy więc już sobie kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polpore?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no dajcie spokoj z Polporą, ta marka jest zdecydowanie za droga jak na to co prezentuje. Niestety gdyby zegarki opierały się na in house była by to duma i ciekawa pozycja na rynku, ale jest to kolejne marka robiąca koperty... Pozostańmy przy Vulcain oraz Zenith :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój post był skierowany do kolegi sleza, czy kupił sobie Polpore :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no dajcie spokoj z Polporą, ta marka jest zdecydowanie za droga jak na to co prezentuje. Niestety gdyby zegarki opierały się na in house była by to duma i ciekawa pozycja na rynku, ale jest to kolejne marka robiąca koperty...)

Nie wiem, czy nie jesteś dla nich zbyt łaskawy mówiąc o ich własnych kopertach :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.