Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

zenith wydaje się ciekawy, ta eterna też wygląda ładnie, ale...no właśnie jest ale.

czy nie lepiej zapolować na własny mechanizm?

jak rozumiem reverso i generalnie JLC wypadło?

LORT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obiema rekami podpisuje sie pod opcja Kontiki. Byłoby fenomenalnie.

A jak by była czteroręka, to od razu zapisuję się na ostatni numer.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie będzie in house to może rzeczywiście four hands.

srebrna tarcza, też się piszę :)

LORT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej! hetnie kupie zegarek klubowy 2012 i kwota 10tys nie bedzie problemem dla mnie ,ale tez sadze ze to troche nie sprawiedliwe dla tych co kochaja zegarki a nie sa w stanie wydawac co roku 8-10tys .To my wszyscy twozymy ten klub i zegarek powinien byc dostepny dla wszystkich kieszeni.Moja propozycja jest taka a moze by tak poszukac zegarka ktory bedzie wygladal zewnetrznie tak samo ale roznil sie werkami mam na mysli automat albo bateria wtedy i ceny beda rozne a przyjemnosc z posiadania klubowego zegarka bedzie miala wieksza ilosc kolegow.....Andrzej (Stockholm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoksund, piszesz, że zegarek klubowy powinien być dostępny dla wszystkich kieszeni, a co w takim razie z tymi, których nie stać na zegarek za nawet tysiąc zł? Zapewniam Cię, że tacy też by chcieli zegarek klubowy, i co, w związku z tym mamy się godzić na zegarek za tysiąc zł? Były ustalenia i nich powinniśmy się trzymać, choć i tak nic z tego nie będzie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoksund, piszesz, że zegarek klubowy powinien być dostępny dla wszystkich kieszeni, a co w takim razie z tymi, których nie stać na zegarek za nawet tysiąc zł? Zapewniam Cię, że tacy też by chcieli zegarek klubowy, i co, w związku z tym mamy się godzić na zegarek za tysiąc zł? Były ustalenia i nich powinniśmy się trzymać, choć i tak nic z tego nie będzie.

witam! to byla tylko jedna z licznych propozycji,zawsze bedzie tyle samo zwolenikow co i przeciwnikow ,dla tego istnieja fora tematyczne -)) rozumiem dokladnie co masz na mysli i w pewnym stopniu przyzznaje ci racje ale czy uwarzasz ze jestesmy lepsi od tych co nie maja kilkunastu tysiecy na zegarek klubowy ? uklon w twoja strone za krytyke mojej propozycji tak jest ciekawiej! Nie kupowalem nigdy zegarka klubowego i mam troche wiecej optimizmu niz ty i spodziewam sie ze pomysl przejdzie do realizacji i obydwoje bedziemy mieli na nocnej szawce zegarek klubowy 2012-))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale czy uwarzasz ze jestesmy lepsi od tych co nie maja kilkunastu tysiecy na zegarek klubowy ?

Broń Boże, ja nie z tych.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń Boże, ja nie z tych.

mialem na mysli w swoich odzielnych domach-)))) fe Carlito fe takie mysli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że ten temat umiera, o ile już nie umarł.

jak niektórzy zauważyli problem z większym budżetem może rodzić obawy że:

- ilu chętnych tyle opinii co do modelu i późniejszej personalizacji

- zamykanie drogi cześć forumowiczom, którzy nie będą dysponowali wystarczającym budżetem

- inne wcześniej wymienione i niewymienione jeszcze

padła propozycja m.in na markę Eterna, przywołane zostały modele przez Darka i Carlito i ostatnio również kontiki four hands

czy nie wydaje się wam że to może wypalić. model lubiany, bardzo klimatyczny, fakt iż nie in house, ale mechanizm OK i powinien być akceptowalny

moim zdaniem przy uzyskaniu dobrej ceny, fajnym deklu, chętnych powinno się znaleźć sporo

jeżeli ktoś widzi w tym jakiś większy sens i ma możliwości pogadać z Eterną to byłoby fajnie (wstępna zgoda marki na klubową limitację już była jeżeli dobrze pamiętam, nie chce mi się grzebać w tym wątku, jeżeli się mylę to na pewno ktoś mnie szybko poprawi).

jeżeli temat stracił już na ważności to lepiej go zamknąć i zapomnieć o całej sprawie.

Pzdr LORT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowy zegarek 2012 chyba być powinien ;)

Wierzę, że temat się odrodzi, osobiście nie dam XX 000 za klubówkę ale nie widzę problemu by taki wybór był w tym roku; ważne by była różnorodność raz "Glicerynka" raz "Roleksinka".

Można by pomyśleć, jeśli droga wersja upadnie (czego nikomu zainteresowanemu nie życzę) czy nie warto poszukać czegoś co się wyróżni co do idei - jak Flagship Mono od Copernicusa czy coś 24 godzinnego itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kompletnie nie rozumiem tej walki o cenę ...

Czy jest odgórnie powiedziane że może być tylko jeden zegarek na 2012 ? Chyba nie.

Skoro w 2011 była Glicyne i jakiś rusek, i Steinhart, więc ocb ? Jeden mi się nie podoba, na drugi nie mam kasy, więc biorę trzeci.

To chyba dobrze że jest wybór ?

Ja byłbym zainteresowany, tylko szkoda że temat trochę podupada na zdrowiu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steinhart nie jest zegarkiem klubowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Glicynka jest klubowa.reszta to zegarki limitowane stworzone przez forumowiczow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - wiem już ocb :D

Więc w czym problem ?

Robić zegarek za 8/10k UP jako zegar limitowany, a klubowy zrobić tańszy ?

Ale jak to kiedyś Pan w toalecie dworcowej mi powiedział "i tak wszystkich nie zadowolisz - nie jesteś papier toaletowy" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasz klub to przekrój osób o różnej zamożności. Do tej pory były tańsze zegarki (choć cena z roku na rok rośnie :P ).

Zeno, Stowa, Glycine. Bardziej zamożni klubowicze nie mieli nic jeszcze dla siebie. Myślę, że dobra pora na zegarek dla nich, ale szczerze...wątpię czy się to uda. Wątpię czy uda się ustalić wspólny projekt, jakiś consensus.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Zenith-a jestem zawsze chętny!

Zenith jak najbardziej :) Tylko cena :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w grę miałaby wchodzić Eterna Kontiki to ja jestem za i się piszę :P

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w grę miałaby wchodzić Vulcain Nautical to ja jestem za i się piszę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mnie to coraz bardziej sie przekonuje do Vulcaina Nauticala.

Niszowy zegarek z ciekawym werkiem za rozsadna cene.

vulcainnauticalp1040832.jpg

Vulcain-Nautical-P10600SML.jpg

Vulcain-Nautical-P1040845-SML.jpg

Vulcain-Nautical-P1060407SML.jpg

Jesli Vulcain ze wzgledu na specyficzny wyglad nie bylby zaakceptowany to nie mialbym nic przeciwko takiemu (lub podobnemu) zegarkowi:

zenith_cs1.jpg

zenith_cs5.jpg

zenith_cs6.jpg

zenith_cs7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba bardzo piękne i godne uwagi, niestety w tym temacie ilość namiętności i kontrowersji jest odwrotnie proporcjonalna do ilości konkretów. Nie bardzo ma ktokolwiek ochotę na odwalenie czarnej roboty a bez osoby ciągnącej wózek i moderującej temat nic się nie zrobi. Autor wątku był ale chyba został zniechęcony, poprzeczka wysoko więc wiadomo, że będzie trudno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może się zadeklarujmy kto na jaki zegarek w kwocie 8-10k,zobaczymy ilu jest chetnych i na jakie zegarki.

1.sleza -Zenith lub Vulcain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na Nauticala bym się pisał jeśli mi na ten czas fundusze dopiszą ;) lubię tą markę a klubowa wersja była by dopełnieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.sleza -Zenith lub Vulcain

2.Stawko - najchętniej Zenith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lort - Eterna Kontki four hands lub Vulcain (w odpowiedniej kolorystyce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.