Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

czarny szkieletor na przedostatnim zdjęciu całkiem fajny,

tylko co personalizować w szkieletorze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przeciez ja wam tego hebe na sile na nadgarstki nie wsadze :) zegarki fakt drogie ale to wynika z zastosowania drogich materialow i trudnych technik zdobniczych. zerknijciw na szkieletora.... to ich wlasny manufakturowy zmodyfikowany werk Ety.

Marco o czym Ty prawisz? Jakich technik zdobniczych...jakich materiałów? Wszystko to gotowce od ETA

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarny szkieletor na przedostatnim zdjęciu całkiem fajny,

tylko co personalizować w szkieletorze ;)

A zdziwiłbyś się. zajrzyj na stronę Hebe.

Można pozłocić lub pociągnąć PVD czarnym różne elementy mechanizmu, wskazówki, koperte. Konfiguracji może być sporo. Możemy wykozystac elementy różnych modeli do budowy jednego limitowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco o czym Ty prawisz? Jakich technik zdobniczych...jakich materiałów? Wszystko to gotowce od ETA

Gotowce od Eta to nie są....owszem modyfikacje to nie haute horlogerie ale jednak trochę pogrzebali pomalowali, pociagneli pvd....chociaż to należy docenić... w innym wypadku co powiedzieć o np. IWC Mark 15 czy 16 ....za 15tys ??

Takie są realia...

Szkieletory...pokaż mi takie na stronie ETY ?? Może ja nie oświecony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe to może jakby zrezygnować z tych karkołomnych modyfikacji i zamówić zwykły stalowy zegarek z unitasem to zeszli by do 1,5k :D

Choć te unitasy z tych fotek nie wyglądają na modyfikowane, chyba że tampodruk na kole jest modyfikacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe to może jakby zrezygnować z tych karkołomnych modyfikacji i zamówić zwykły stalowy zegarek z unitasem to zeszli by do 1,5k :D

Choć te unitasy z tych fotek nie wyglądają na modyfikowane, chyba że tampodruk na kole jest modyfikacją.

Te modele na unitasie nie kosztują 8 tys :lol: ...fakt to gotowce od ETY...akurat w tym modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zerknijciw na szkieletora.... to ich wlasny manufakturowy zmodyfikowany werk Ety.

To zwykły katalogowy Unitas, przynajmniej kilkanaście firm ma/miało identyczny.

Hebe bez loga daje nam zwyczajny zegarek no name za cenę średnika.

Pomysł ze Squele duzo ciekawszy i na pewno lepszy w relacji cena/jakość.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Dziwne posuniecie ze strony Hebe. Jezeli chca nam wyprodukowac zegarek bez loga czyli maja tylko byc montownia to dla mnie to slabe. I tak jak napisal TikTak zwykly zegarek w niezwyklej cenie. Mysle ze w takim przypadku zdecydowanie ciekawiej prezentuja sie np. projekty vcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie to Hebe kompletnie nie przemawia. A wywalenie logo manufaktury oznacza ni mniej ni wiecej jak tylko to, ze chca sobie zarobic pare groszy nie pokazujac "innym", ze sprzedaja sie tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Dziwne posuniecie ze strony Hebe. Jezeli chca nam wyprodukowac zegarek bez loga czyli maja tylko byc montownia to dla mnie to slabe. I tak jak napisal TikTak zwykly zegarek w niezwyklej cenie. Mysle ze w takim przypadku zdecydowanie ciekawiej prezentuja sie np. projekty vcore.

zdecydowanie się zgadzam, że projekty garniturowców vcore są po prostu lepsze,

to ja może zapytam: dlaczego nie idziecie tą drogą tworząc zegarek forumowy?

czy składanie zegarka z dostępnych "podzespołów" jest lepszym rozwiązaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To HEBE to jakaś pomyłka. Na tym forum jest co najmniej kilku zdolnych projektantów, którzy swoimi pomysłami na głowę przebijają HEBE i wiele innych firm. Też nie mogę pojąć, dlaczego nie zrobimy klubowego zegarka zaprojektowanego na wskroś przez któregoś z naszych szanownych Kolegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysly to akurat najmniejszy problem. jak bys sledzil dokladnie tematy powiazane z klubowcem to bys wiedzial w czym problem. bo nie raz to tlumaczylem.

do tematu hebe wracac nie bedziemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.a w tym Squale to nie dalo by jednak rady wsadzic cos wiecej niz 2824-2??moze cos z rezerwa chodu?albo GMT???bo tak szczerze to czegos mi tu brakuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.a w tym Squale to nie dalo by jednak rady wsadzic cos wiecej niz 2824-2??moze cos z rezerwa chodu?albo GMT???bo tak szczerze to czegos mi tu brakuje...

No nie żartuj....GMT by podniosło cenę, innej koperty ?? wyobrażasz sobie na tej purystycznej tarczy jeszcze wskaźnik rezerwy chodu ??? i może jeszcze kryształki swarowskiego na bezelu? :D Przerażasz mnie Łukasz :D Nie zapominaj że ten model to reedycja modelu który istniał w latach 70tych !! gdyby dodać jakąś komplikacje to byłby już zupełnie inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rezerwe wlasnie widze :) a dodatkowa wskazowka?tez super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam, czy jest możliwe zrezygnowanie z jednego napisu "squale" na tarczy. Obecnie są dwa - na górze i sygnowane na dole. Wg mnie to o jedno za dużo. Za to brak jednej z nazw też stanowiłby o wyjątkowości takiego sikora. Czy ktoś z Was również myśli podobnie do mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przeszłosci na zegarkach sauale byl tylko ten znaczek i napis na dole natomiast u góry zawsze byla nazwa modelu . np. Seastar itd

Poogladaj stare zdjecia ich zegarkow. my mozemy sobie tam dac cokolwiec co nie jest juz zarezerwowane. na poczatku wspolpracy ze squale wyslalem zapytanie czy mozemy tam wymyslic swoja nazwe i wstawic. moja propozycja to bylo Baltic okazalo sie ze jest juz zastrzezona....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... my mozemy sobie tam dac cokolwiec co nie jest juz zarezerwowane. na poczatku wspolpracy ze squale wyslalem zapytanie czy mozemy tam wymyslic swoja nazwe i wstawic...

I super, właśnie o to mi chodziło, mam nadzieję, że większość to poprze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was również myśli podobnie do mnie?

Mimo, że nie biorę udziału w zabawie, to popieram - od samego początku mnie to raziło.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reszta niewiem czy zauważyliście ale na renderach naszych i tak oznaczenia na dole tarczy są błędne :D ( są z innego modelu :) )

Wiec w produkcji i tak zostanie to zmienione. rekinek u dołu jest nie do ruszenia bo jest historyczny i byl w tym miejscu od zawsze. Natomiast napis squale u góry - albo możemy się go w ogole pozbyc z tego miejsca albo zastąpić czyms innym. Jak macie pomysły to śmiało...nazwa powinna byc jednak dość krótka tj. max 5-6 liter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o...nazwa powinna byc jednak dość krótka tj. max 5-6 liter...

Skoro "Baltic" nie przeszło, to może "Bałtyk". Tylko, czy dadzą radę z polską czcionką? Chciaż, był kiedyś już polski zegarek z tą nazwą, mimo to byłoby przyjemnie znów ją zobaczyć na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna nazwa dla tego modelu to Torpeda. Krótka i wpadająca w ucho.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Pirania (Piranha), jeśli przyjąć, że rekin to jednak bardziej pirania :)

Jak pomarańczowy to Pirania.

Atramentowy - Torpeda/Torpedo, żółty nie wiem, może Szkwał/Squall (to ciekawe bo Squale to ma być rekin po francusku)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem co Wam przeszkadza ten oryginalny napis :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.