Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem w co się rozwinie projekt. Na razie i tak mi się podoba !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem trytu i full lumy. To mało wintydżowe. Wszystkie 3 wersje mi się podobają. Nawet pomarańczowa.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może tak

4r86zl.jpg

albo tak

11mbxnc.jpg

czy nie mieszać już z czerwonym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tamtych głównie chodziło o bezel.

Tu przykładowa "kolorowanka", co do których zacząłem mieć wątpliwości, że nie pasują do tego rodzaju zegarka.

ssaIY.jpg

Rewelacyjnie to wyglada!

Do tego wspomniany przez kogos tryt oraz szafir AR i mamy kozacki zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

była już odpowiedź, że producent nie oferuje trytu, więc podniesie cenę bo będzie go musiał zakupić specjalnie dla nas

nie zakupi go nawet specjalnie dla nas, bo go nie stosuje.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjnie to wyglada!

Do tego wspomniany przez kogos tryt oraz szafir AR i mamy kozacki zegarek :)

Zgadzam się...pozwoliło by to także na pewną oszczędnosc...bo tarcza żółta jest w ofercie...wiec customizowany bylby tylko bezel i wskazowki :)

Co do trytu....zachwalają go najczęściej Ci którzy nigdy go nie posiadali :). np. Ja :P....dopóki nie miałem zegarka z trytem to wychwalałem...gdy już kopiłem Balla z trytem bylem lekko rozczarowany. Tryt świeci nie zależne od naświetlenia ale świeci bardzo slabo...aby zobaczyc ze w ogole swieci trzeba kompletnej ciemnosci! W przypadku Divera zdecydowanie praktyczniejszym rozwiązaniem jest zwykla luminova.....dlaczego ??? Bo divera używamy głownie do nurkowania i to raczej nie nocnego....wiec zegarek na lodzi....w słońcu sie naświetla....wskakujemy do wody....i pięknie nam to oddaje w półmroku panującym w toni morskiej.....:)

Pomijam kwestie ze wiekszosc uzytkownikow diverow...sciaga je nawet pod prysznicem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kolorach niebiesko żółtych kozak jest :D

Zaczyna mi sie coraz bardziej podobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trytu....zachwalają go najczęściej Ci którzy nigdy go nie posiadali :). np. Ja :P....dopóki nie miałem zegarka z trytem to wychwalałem...gdy już kopiłem Balla z trytem bylem lekko rozczarowany. Tryt świeci nie zależne od naświetlenia ale świeci bardzo slabo...aby zobaczyc ze w ogole swieci trzeba kompletnej ciemnosci!

Też mam Balla (Night Train) i IMO tryt jest rewelacyjny - ZAWSZE widzę jaka jest godzina. W kompletnej ciemności to robi poświatę na ścianie. Mocno naświetlona luma przez chwilę daje mocniejsze światło ale "długodystansowo" nie ma szans. Na marginesie tutaj i tak trytu nie będzie więc nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa trytu wyjasniona - niema i nie bedzie.

Ale szkielko szafirowe z AR nie powinno byc wielkim problemem nawet za extra doplata no i koniecznie mesh :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tamtych głównie chodziło o bezel.

Tu przykładowa "kolorowanka", co do których zacząłem mieć wątpliwości, że nie pasują do tego rodzaju zegarka.

ssaIY.jpg

Ta wersja jest super ;)

Czerwony bezel i czarne wskazówki też wyglądają fajnie

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiadacie ze ukrainskie barwy sie podobaja :D mi tez ta wersja bardzo podchodzi. zobaczymy pozniej w ankiecie kolorystycznej ile uzyska glosow. poniewaz mamy naprawde duzo pomyslow to zrobie chyba ankiete z wielowyborem. tzn bedzie mozna wskazac kilka podobajacych sie wersji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiadacie ze ukrainskie barwy sie podobaja :D

Jesli mam wybierać to zdecydowanie wole polskie . Jesli zostanie w jak to ująłeś w ukraińskich to odpadam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę aby wszystkie dyskusje związane z moją propozycją na zegarek klubowy 2012 Vintage Diver Squale prowadzić w temacie którego link podaję poniżej ( można w nim także głosować ):

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74695-zegarek-klubowy-2012-vintage-diver-squale-ankieta-glosujemy/

Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie ten temat można zamknąć. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi chciało coś innego...droższego , bardziej high...mua mua itd....wiec wyszperałem dla was markę HEBE jako alternatywę dla mojej innej propozycji na zegarek KLubowy 2012 czyli Divera Squale. .....marka HEBE została reaktywowana w 2011...ale posiada dosyć długą rodzinną historię ( możecie sobie przestudiować stronę internetową).

Obecnie marka posiada w swojej ofercie zegarki dosyć oryginalnie zaprojektowane i świetnie wykończone....i niestety w wysokich cenach....ale jakość musi kosztować

Proszę o wyrażanie opinii :). Prognozowana ilość sztuk to 20 - 30 zegarków mechanicznych.

Firma jest w stanie przygotować nam serię limitowaną sygnowaną KMZIZ wynoszącą 20-30 sztuk zegarków. Modyfikacje mogą być różne....to będzie uzgadniane w dalszej kolejności.

Na poniższej stronie możecie obejrzeć wszystkie modele firmy:

http://www.hebewatch.com/

Rozpiętość cenowa to od 8 tys PLN do 20 tys PLN. Takie są ceny katalogowe...co do rabatów jeszcze nie rozmawiałem.

Manager HEBE obiecał mi w niedługim czasie podesłać pare zdjec bardziej rzeczywistych...tzn po prostu z aparatu cyfrowego :)....które zawsze dają lepszy pogląd na jakość zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lap kilku srok za ogon. Skup sie na jednym projekcie, bo jest na prawde dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lap kilku srok za ogon. Skup sie na jednym projekcie, bo jest na prawde dobrze

Mądrze kolega prawi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zaden problem dla mnie. To nie musi byc propozycja na 2012 moze byc na 2013....ale chcialem poznać wasze opinie :)

A Squale idzie caly czas do przodu. W wycenie sa obecnie opcje szkla z AR i tarczy ze szlifem sloneczkowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czekam na Squale.i jak sie rozwinie.Hebe-totalnie nie moja bajka.(przynajmniej to co widze na ich stronie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem na tej ich stronie i niestety Marcin nie urzeka mnie tam żaden ich zegarek. Hebe z tego co widziałem wykorzystuje nawet mechanizmy Unitas do swoich zegarków - jezeli za Unitasa zadaja 15tys pln czy cos takiego to fiu..fiu - jak mawial Wrobelek Cwirek :blink:

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi chciało coś innego...droższego , bardziej high...mua mua itd....wiec wyszperałem dla was markę HEBE jako alternatywę dla mojej innej propozycji na zegarek KLubowy 2012 czyli Divera Squale. .....marka HEBE została reaktywowana w 2011...ale posiada dosyć długą rodzinną historię ( możecie sobie przestudiować stronę internetową).

Marco, skup się na tym co robisz, bo mam wrażenie, że nie zrozumiałeś istoty droższego zegarka. Chodzi o zegarek na ciekawym, najlepiej manufakturowym lub mocno zmodyfikowanym werku a nie o zegarek na 2824 za 8 tys. Takich firm jest masa...

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przeciez ja wam tego hebe na sile na nadgarstki nie wsadze :) zegarki fakt drogie ale to wynika z zastosowania drogich materialow i trudnych technik zdobniczych. zerknijciw na szkieletora.... to ich wlasny manufakturowy zmodyfikowany werk Ety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Hebe to jakieś nieporozumienie i to wielkie. Squale to zdecydowanie lepszy projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.