Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin - spokojnie

nie po to tyle pracy włożyłeś, żeby to teraz zaprzepaścić

ale to nie musi być 2012

można mu wygrawerować 2013 jak z samochodami

jak będzie w grudniu, pozwoli ludziom uzbierać kasę - pod choinkę jak znalazł

po Tobie nikt nie pojedzie, że się nie wywiązałeś

i będzie idealnie na wakacje 2013

bo widzisz - musi wystąpić cud, żeby Steinhart się wyrobił (niby finiszuje)

a tak będzie marudzenie w typie: takie wakacyjne kolory a mamy już jesień

po co Ci to ?

dodatkowo skończą się zegarki z innych projektów na które ludzie się szarpneli

luzik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym wakacje to ciężki okres

w firmach personel na urlopach

a potencjalni klienci mają ważniejsze sprawy na głowie:

trzeba dzieciom i żonie kupić loda i gofra a nie na wskazówki wydać tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym wakacje to ciężki okres

w firmach personel na urlopach

a potencjalni klienci mają ważniejsze sprawy na głowie:

trzeba dzieciom i żonie kupić loda i gofra a nie na wskazówki wydać tongue.gif

Napiszę do Darka z pomyslem mailingu do wszystkich forumowiczow KMZIZ których przecież mamy tysiące :D a aktywnych jest kilkunastu. Celem tego jest wciągniecie wiekszej ilosci ludzi do współtworzenia tego zegarka...więcej pomysłów...itd. Dużo ludzi w ogóle nie zagląda do zakładki zegarek klubowy...a potem jak już projekt jest przyklepany...to się dopytują co jak i gdzie :D Dziwię się, że taki mailing nie jest w KZMZ praktykowany....praktykuje to większość znanych mi for miłośników czegokolwiek :)

Napisalem do tej ciekawej rodzinnej firmy w sprawie klubasa....zobaczymy co Oni mogą nam dać...ale tanio nie będzie..chodź na pewno zegarki są oryginalne :) i bardzo ciekawe... mają w ofercie chrono , szkieletory i klasyki...Diverów niet! :D ...zegarki to połączenie klasyki z nowoczesnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie czy szkielo bedzie szafir z AR czy bez?

Nawet jesli bedzie zwykly szafir to fajnie jak by za doplata byla opcja wymiany szkielka na to z AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam świadomość tego co napisałeś jednak zauważ że już teraz jesteśmy blisko 3k w projekcie na divera więc projekt poza inna baza robi się bliźniaczy z glicyne. dlatego napisałem o tej zmianie koloru bo uważam że to nie wystarczy i zbierzemy tylko tych którym ten właśnie kolor podpisuje + paru którzy wezmą każdego klubasa. dlatego poszukajmy jeszcze innych opcji które porwą większą ilość ludzi? może pomyślmy o czymś w stylu kemmner tonau lub stowa marine . a jeżeli będzie za drogo... zróbmy coś u gerlachow ... np projekt vcore.

sorry ale gerlachy sobie darujmy jeśli to ma być zegarek klubowy. Szanujmy się troszkę.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji na ostatnim WZC KMZiZ zapadła decyzja o USYSTEMATYZOWANIU spraw związanych z

- zegarkami forumowymi ( np podforum rosyjskie)

- zegarkami "klubowymi" - własne inicjatywy , że tak się wyrażę , oddolne , bez użycia logo KMZiZ

- edycjami KMZiZ z użyciem logo

- innymi działaniami komercyjnymi typu Gerlach , ktore muszą być uzgadniane WCZESNIEJ przed ich wrzuceniem na forum KMZiZ

po najbliższym spotkaniu zarządu wystosujemy oficjalny komunikat w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji na ostatnim WZC KMZiZ zapadła decyzja o USYSTEMATYZOWANIU spraw związanych z

- zegarkami forumowymi ( np podforum rosyjskie)

- zegarkami "klubowymi" - własne inicjatywy , że tak się wyrażę , oddolne , bez użycia logo KMZiZ

- edycjami KMZiZ z użyciem logo

- innymi działaniami komercyjnymi typu Gerlach , ktore muszą być uzgadniane WCZESNIEJ przed ich wrzuceniem na forum KMZiZ

po najbliższym spotkaniu zarządu wystosujemy oficjalny komunikat w tej sprawie

Dobrze , że Zarząd się nad tymi sprawami pochylił...bo zaczęła się robić wolna amerykanka. Sporo ludzi już nie wie co jest zegarkiem klubowym czy Gerlachowe 303 czy ich Foka czy Steinhardt...czy Glycine.

Odpowiesz mi Darku na wiadomosc PW?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno zakazać kolegom wspólnego zamawiania limitowanych edycji. To jest fajne, ale jeśli uczestniczy w tym dealer, sprzedawca, czy ktoś zbiera kasę na dany projekt to już ingerencja Zarzadu jest konieczna. Tak jak jak KONIECZNA jest przy zegarku klubowym z uzyciem logo.

Potrzebny jest odpowiedni dział na takie inicjatywy, a nie jak to było ze Stenkiem i innymi na Forum Głównym lub w Z. szwajcarskich i niemieckich.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale gerlachy sobie darujmy jeśli to ma być zegarek klubowy. Szanujmy się troszkę.

Kolejny post z negatywem na Gerlacha zupelnie bez uzasadnienia. O co dokladnie Wam chodzi? Nie uwazam sie za osobe ktora sie nie szanuje. Po prostu pokazuje kolejne opcje. A Gerlach to obecnie chyba jedyna firma ktora jest w stanie wyprodukowac zegarek na ktory bedzie stac wieksza ilosc userow.

P.s. Z schaumburga znalazlem flightmatica. mysle ze nasi forumowi magicy mogliby stworzyc na tej bazie cos fajnego. Tylko pytanie- dasz rade zalatwic na to jakis fajny rabat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV-zobaczymy co wyjdzie z tej rodzinnej firmy :) ten Squale jest fajny.kady to widzi.ale sa tez ludzie co chcielby cos lepszego i drozszego.jak juz powiedzialem zobaczymy co wyjdzie.aha w Squale bedzie szafir z AR? jest na to szansa?i nie martw sie Marcinie bo wszyscy Cie tu popieraja. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV-zobaczymy co wyjdzie z tej rodzinnej firmy :) ten Squale jest fajny.kady to widzi.ale sa tez ludzie co chcielby cos lepszego i drozszego.jak juz powiedzialem zobaczymy co wyjdzie.aha w Squale bedzie szafir z AR? jest na to szansa?i nie martw sie Marcinie bo wszyscy Cie tu popieraja. :)

Co do tej marki rodzinnej podpowiem tylko że jej historia sięga roku 1901...ale przez ''parę'' lat wyleciała z obiegu.

Jak dostanę chodźby wstepne konkrety...to napiszę na forum. Bede musial zdobyc tez jakies lepsze zdjecia modeli...bo mają tylko rendery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, panowie.

Cena ceną, ale czy jesteście pewni, że to właśnie ona była jedynym odrzucającym elementem forumowej limitki Glycine?

Z tego co pamiętam, to po bardzo zachowawczej Stowie apetyty forumowiczów zostały rozbudzone.

Pierwsze strony tematu sprzed roku prawią o "szalonym" diverze, przy którym puścimy wodze fantazji.

Sam ze swojej strony proponowałem Steinharta, który dawał możliwość stworzenia customowego bezela, tarczy, wskazówek, itd.

Następnie pojawiły się głosy, że ta firma to za niskie progi, że trzeba dać to komuś lepszemu.

Padło na Glycine i z góry pojawiły się obostrzenia - tego zmienić nie wolno, z tamtym zaszaleć producent nie pozwoli.

Z miejsca się wycofałem i przeglądałem temat tylko z ciekawości.

Jak u H.Forda - w dowolnym kolorze byleby był czarny.

Miała być Chiquita, a wyszedł zwykły banan.

Naturalnie, zegarek estetyczny, porządnie wykonany, ale nie taki był podstawowy zamysł i wiele osób się wycofało z tej zabawy.

Na domiar "złego", paru śmiałków powiedziało "nie, to nie, zrobimy własnego szalonego divera".

No i dzieje się Aquarius.

Nie wziąłem w tym udziału, gdyż baza jest zbyt duża dla mojego mikrego nadgarstka, ale wciąż kibicuję projektowi.

Coś czuję, że obecny projekt już zaczyna iść w stronę zeszłorocznej porażki.

"Zróbmy coś niesamowitego, zmieniając kolor tarczy".

A tak z innej beczki.

Dowiadywał się ktoś czy Timefactors nie chcieliby zrobić wyjątkowej wersji Precisty PRS-3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiadywał się ktoś czy Timefactors nie chcieliby zrobić wyjątkowej wersji Precisty PRS-3?

Pytałem w tamtym roku...Timefactors jest pośrednikiem...zegarki wykonują dla nich inni...i Timefactors bazuje na minimalnej nie negocjowalnej marży...nie są zainteresowani produkcją limitowanych klubowców...

ja chciałem wlasnie naszego vintage divera zrobic w szalonej kolorystyce...( najbardziej wciaz mi sie widzi szara tarcza, pomaranczowe napisy i bezel bialo pomaranczowy....ale ludzie znów rzeczywiscie przychylają się do bardzo grzecznej i zachowawczej wersji biala tarcza/granatowy bezel. Nic na to nie poradzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno skoro już wszystko precyzujemy

chciałbym się dowiedzieć co kombinuje @vcore, żeby znowu dwie zacne inicjatywy nie weszły sobie w drogę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno skoro już wszystko precyzujemy

chciałbym się dowiedzieć co kombinuje @vcore, żeby znowu dwie zacne inicjatywy nie weszły sobie w drogę

A cos kombinuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, panowie.

Cena ceną, ale czy jesteście pewni, że to właśnie ona była jedynym odrzucającym elementem forumowej limitki Glycine?

Z tego co pamiętam, to po bardzo zachowawczej Stowie apetyty forumowiczów zostały rozbudzone.

Pierwsze strony tematu sprzed roku prawią o "szalonym" diverze, przy którym puścimy wodze fantazji.

Sam ze swojej strony proponowałem Steinharta, który dawał możliwość stworzenia customowego bezela, tarczy, wskazówek, itd.

Następnie pojawiły się głosy, że ta firma to za niskie progi, że trzeba dać to komuś lepszemu.

Padło na Glycine i z góry pojawiły się obostrzenia - tego zmienić nie wolno, z tamtym zaszaleć producent nie pozwoli.

Z miejsca się wycofałem i przeglądałem temat tylko z ciekawości.

Jak u H.Forda - w dowolnym kolorze byleby był czarny.

Miała być Chiquita, a wyszedł zwykły banan.

Naturalnie, zegarek estetyczny, porządnie wykonany, ale nie taki był podstawowy zamysł i wiele osób się wycofało z tej zabawy.

Na domiar "złego", paru śmiałków powiedziało "nie, to nie, zrobimy własnego szalonego divera".

No i dzieje się Aquarius.

Nie wziąłem w tym udziału, gdyż baza jest zbyt duża dla mojego mikrego nadgarstka, ale wciąż kibicuję projektowi.

Coś czuję, że obecny projekt już zaczyna iść w stronę zeszłorocznej porażki.

"Zróbmy coś niesamowitego, zmieniając kolor tarczy".

A tak z innej beczki.

Chcąc zrobić coś szałowego to trzeba by uderzyć na wschód, na co nikt chyba tutaj nie pozwoli, więc koło się zamyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chcąc zrobić coś szałowego to trzeba by uderzyć na wschód, na co nikt chyba tutaj nie pozwoli, więc koło się zamyka.

Temat nie jest łatwy do ugryzienia, ale chciałbym uczulić organizatorów, że balansujemy na krawędzi.

2 lata temu mocno zastanawiałem się nad zakupem Sinn'a 556, który w polskiej dystrybucji był dostępny za niespełna 2000zł.

Dzisiaj kosztuje niemal 3000zł, niestety.

Czas mija, zegarki drożeją, a przez recesję pensje nie rosną.

I tak jak 2 lata temu, tak i teraz suma 2000zł wyznacza granicę pomiędzy sensownym, a drogim zegarkiem.

Z jednej strony proponowana suma rzędu 2600zł i więcej, ogranicza zainteresowanie forumowiczów.

Z drugiej strony mała ilość modyfikacji też nie przyciąga.

To nie będzie łatwy projekt, więc proponuję nie napinać się na zakończenie go w 2012r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chciałem wlasnie naszego vintage divera zrobic w szalonej kolorystyce...( najbardziej wciaz mi sie widzi szara tarcza, pomaranczowe napisy i bezel bialo pomaranczowy....

Ja też , ja też ;-) . Bialo-niebieski będzie poprostu NUDNY ;-( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierownik....zgadzam się z Tobą w pełni...ale co poradzić...Staram sie znalesc maksymalnie jak najbardziej atrakcyjna oferte za swiss made. Za mniej po prostu "NIEDASIE" a Szwajcarów nic nie obchodzą nasze krajowe problemy. Ceny towarów luksusowych w czasie kryzysów podobnie jak złoto idą do góry...i w ostatnich 2-3 latach mieliśmy kilkanascie znaczących podwyżek. Pensje na zachodzie także rosną...

2 lata temu klubowa Stowa kosztowala ok 1300zl!! Dzis o takiej cenie możemy zapomnieć! Dziś za podobną kwotę możemy mieć chińczyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałeś jako firma? Może w CH dostałeś kwotę netto a w DE brutto?

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CH nie jest w UE, więc chyba będzie jeszcze cło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cło jest znikome. Jesli pytał jako firma to mógł dostać oferty netto tu i tu. Jeśli pytał prywatnie, Szwajcarzy mogli zrobić oferty na tax free a Niemcy brutto czyli z ich VATEm 19 proc bodajże.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no walsnie ja tez glosuje za wersja kolorowa :) zolty mi sie bardzo spodobal. :) i co z tym AR?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewno się da ale znowu cena idzie w górę.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.