Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrze- masz propozycję?:P ...może jakiś airman SST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja skłaniam się nawet nie do jakiegoś chrono.. tylko jakiś fajny airman w wersji purist ale z naszymi uwzgędnionymi "życzeniami":rolleyes: :rolleyes:; nowy airman fajny - ale te wskażniki AM i PM na cyferblacie to porażka :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak.

Hacher Uhren GMBH

chciałem wam przygotowac taką limitkę jak np. ta:

a ja w imieniu wszystkich "leni" forumowych chciałem podziękować za chęci wzięcia się do tematu- dziękujemy Ci :D ; a że producent d...pa...nic nie poradzisz takie życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Pawłem i gratuluję cierpliwości :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanosi się że 2012 nie wypali a już na pewno nie wypali w czasie...

Klubowy na rok 2011 byl dostarczony w przeciagu 4-5 miesiecy od zlozenia zamowienia wiec szanse na tegoroczny klubowy jakies sa..

Nie mialbym nic przeciwko reedycji glycine vintage o rozmiarze 38-42mm z data na 3 i werku 289x bazujacym na tym modelu:

Glycine_v1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uszy ma piękne...ale całość -dyskusyjna ( opinia dotyczy tylko wrażeń optycznych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł AM/PM to cecha charakterystyczna Airmana SST Purist Vintage, gdzie połowa tarczy była szara (AM) i odpowiadała dniu, a druga połowa czarna i odpowiadała nocy (PM).

Jeśli zbiorą się chętni na ponownie na Glycine to oczywiście zrobimy. Jednak musi być minimum 50 osób. Jak pokazuje zeszłoroczna edycja to nie takie proste. A im zegarek droższy tym pewno trudniej. Druga sprawa to termin realizacji. Szacunkowo jest to 6 miesięcy od zapłaty w fabryce. Tak było w zeszłym roku. W tym wiem, że niektóre nowości są już reglamentowane. Nie wyrabiają się, więc ten termin też może ulec wydłużeniu. No i zeszłoroczny model był na bazie koperty SUBa. Zorganizowanie kopert szczególnych jak na tym vintage może zająć znacznie więcej czasu.

Ja mimo złych doświadczeń zeszłorocznych mogę temat podjąć.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wiele większą szansę powodzenia widzę w przypadku Combata Chrono 07.

Nikt nie kupuje Airmana przypadkowo. To w 100 proc. świadomy wybór i obawiam się, że 50 osób się nie zbierze z racji niszowości tego modelu.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł AM/PM to cecha charakterystyczna Airmana SST Purist Vintage, gdzie połowa tarczy była szara (AM) i odpowiadała dniu, a druga połowa czarna i odpowiadała nocy (PM).

Jeśli zbiorą się chętni na ponownie na Glycine to oczywiście zrobimy. Jednak musi być minimum 50 osób. Jak pokazuje zeszłoroczna edycja to nie takie proste. A im zegarek droższy tym pewno trudniej. Druga sprawa to termin realizacji. Szacunkowo jest to 6 miesięcy od zapłaty w fabryce. Tak było w zeszłym roku. W tym wiem, że niektóre nowości są już reglamentowane. Nie wyrabiają się, więc ten termin też może ulec wydłużeniu. No i zeszłoroczny model był na bazie koperty SUBa. Zorganizowanie kopert szczególnych jak na tym vintage może zająć znacznie więcej czasu.

Ja mimo złych doświadczeń zeszłorocznych mogę temat podjąć.

Piotrze wiem chyba już prawie wszystko nt sst (żyję przyanjmniej w takim przeświadczeniu)- ale powiedz obiektywnie- czy nie lepiej wygląda cyferbalt bez oznaczeń "przed południem" i "po południu"? jakoś tak napisy te zakłócają harmonię tarczy?sst06 moim skromnym zdaniem zdaniem wyglądał zdecydowanie lepiej od 12.

Jeżeli chodzi o świadome wybory dotyczące SSt....jeżeli wypracujemy WSPÓLNIE fajny i przyjazny projekt sądzę że znajdziemy chętnych a czekać moge nawet dłużej niż na koledzy na stenka (bez ironii oczywiście)- jest to zegarek , który w 123% spełnia moje ( a mam nadzieję że nie tylko moje ) oczekiwania- kształt koperty POWALA I NISZCZY!!!

p.s, dziś "bawię" się w Twoim pięlnym mieście i mam widok z hotelu bezpośrednio na smoka...fajnie mieszkasz.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitowany Airman wyszedł by pewnie znacznie powyżej 5000zł. I uzbieranie 50 chętnych to raczej Sience fiction....nie dlatego że zegarek nieciekawy bo ciekawy...ale wiadomo w kasie obywateli RP ostatnio się nie przelewa...a tym którym się przelewa kupują złote Rolki :)

Poza tym jeszcze poprzednia Glycina forumowa się nie sprzedała... W tym czasie trwają inne prywatne projekty..Steinhardt i Gerlach...chyba za dużo tego...

Nie ma się co napinać panowie...kto powiedział że musi być co roku zegarek klubowy...i że termin ma się zakonczyc do konca roku...

Rozmawiam jeszcze z inną firmą...gdzie kontakt jest o niebiosa lepszy...a nawet okresliłbym go jako fantastyczny...ale tak jak pisałem był by to Diver z historią...na automatycznej ecie. swiss made. Szczegóły jak zwykle nie na teraz co by nie spalić na panewce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p.s, dziś "bawię" się w Twoim pięlnym mieście i mam widok z hotelu bezpośrednio na smoka...fajnie mieszkasz.....

Nie mieszkam w jamie :) :) :) :)

Mnie bardziej odpowiada 12 tka jednak.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitowany Airman wyszedł by pewnie znacznie powyżej 5000zł. I uzbieranie 50 chętnych to raczej Sience fiction....nie dlatego że zegarek nieciekawy bo ciekawy...ale wiadomo w kasie obywateli RP ostatnio się nie przelewa...a tym którym się przelewa kupują złote Rolki :)

Poza tym jeszcze poprzednia Glycina forumowa się nie sprzedała... W tym czasie trwają inne prywatne projekty..Steinhardt i Gerlach...chyba za dużo tego...

Nie ma się co napinać panowie...kto powiedział że musi być co roku zegarek klubowy...i że termin ma się zakonczyc do konca roku...

Rozmawiam jeszcze z inną firmą...gdzie kontakt jest o niebiosa lepszy...a nawet okresliłbym go jako fantastyczny...ale tak jak pisałem był by to Diver z historią...na automatycznej ecie. swiss made. Szczegóły jak zwykle nie na teraz co by nie spalić na panewce.

Zgadzam się w 100procentach. Obawiam się jednak, że z limitek jest przesyt diverów. Nie wiem czy to dobra droga. Z Airmanem to poza tym nie jestem pewien czy Glycine zgodzi się na zbytnią customalizację.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodze jeśli będzie na bransolecie i nie większy niż 42mm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodze jeśli będzie na bransolecie i nie większy niż 42mm .

Nie wydaje mi się żeby dublowanie idei z 2011 miało sens.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diver?no musialby byc przelomowy jak Stenek kolegow.moze wtedy by sie ludzie zebarali.ale tez watpie czy sie znajda chetni.pozyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diver?no musialby byc przelomowy jak Stenek kolegow.moze wtedy by sie ludzie zebarali.ale tez watpie czy sie znajda chetni.pozyjemy zobaczymy.

Byłby to zupelnie inny diver...z zupełnie innej "szkoły" niż Steinhardt czy Glycine. Raczej stylistycznie bliżej Doxy...

Mam dobry kontakt z firmą wiec szczegóły za ok tydzień.

Stenek to diver bez zakotwienia w historii...podobnie Glycine ( firma znzna z zegarków lotniczych a nie diverków). Ja zaproponuję reedycję opartą o diverka który istniał w latach 70tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to co innego.ale poczekamy :) ciekawi mnie tylko ta firma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłby to zupelnie inny diver...z zupełnie innej "szkoły" niż Steinhardt czy Glycine. Raczej stylistycznie bliżej Doxy...

Mam dobry kontakt z firmą wiec szczegóły za ok tydzień.

Stenek to diver bez zakotwienia w historii...podobnie Glycine ( firma znzna z zegarków lotniczych a nie diverków). Ja zaproponuję reedycję opartą o diverka który istniał w latach 70tych.

O Matko i tym wpisem zaczynasz kusić na kolejny zakup:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie-a przedzial cenowy?tak orientacyjnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę zę wersja pierwsza czyli do 2 tys znajdzie więcej nabywców . Czasy są coraz cięższe . Czekamy na info .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny budżetowy diver jako zegarek klubowy?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....powiedzmy nurkom dość!!! może pilot, military.....???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może czas na coś "z zupełnie innej beczki" :lol: ?

Jesteśmy ograniczeni. Albo - albo ... chyba że będzie hybryda - Diverowaty Pilot w cienkiej garniturowej kopercie z chronografem. :huh:

Zaczekajmy i zobaczymy co się pokaże na horyzoncie. Później będziemy marudzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.