Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Wracamy do Squale....jestem po wstepnej wycenie...i sprawa wyglada tak ze im wiecej bedzie chetnych na zegarek tym tanszy bedzie on mogl byc. 30 sztuk jakie zakładałem to mała limitacja...i niestety koszty zrobienia np bezela w innym kolorze rozkladaja sie na mniejsza ilosc zegarkow. bezel musi byc zrobiony na zamowienie, tarcza rowniez poniewaz ta z 1000m ma troszke inny wymiar. wskazowki...squale postara sie cos znalesc na wolnym rynku...co bedzie i rozmiarowo i wyglodowo nam pasowalo...jesli nie uda sie nic znalxc to beda musialy takze zostac wykonane na zamowienie to takze koszt dodatkowy.

Przy tych wizualkach ktore stworzylismy mozna juz napewno powiedziec ze 2000zl jest nierealne...tak zakladalem ale niestety.... nie za swiss made. jesli zmiescimy sie w 2600zl to bedzie bardzo dobrze !! Takze nalezy sie przygotowac na koszt nie mniejszy niz 2600zl. jesli cos uda sie taniej to bedzie niespodzianka...ale na razie tak to wyglada.

trzeba pamietac jednak ze mimo prostego designu to jest troche bardziej zaawansowany zegarek niz chodzby klubowa glycine 2011.

W Squale mamy 500m wodoszczelnosci zamiast 200m

Mamy lekko wypukły i grubszy szafir

Mamy nakładane indeksy + luma.

Mysle ze jak uda sie w 2600zl to bedzie naprawde sukces za swiss made...bo jest to obecnie naprawde atrakcyjna cena. Wystarzy popatrzec jak podrozaly w czasie kryzysu zegarki. Za glupiego Fortisa na eta 2824 trzeba dac ponad 4000zl.

Produkcja zegarka powinna potrwac ok 3 miesięcy.

Zaraz zrobię ankiete ile faktycznie osob bylo by chetnych... i druga ankietę z wyborem kolorystyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc się okazuje, że jednak Glycine biorąc pod uwagę jakość zegarka, że marka z tradycjami i na 2824 w wersji elabore wcale nie był taki drogi..

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebrałem wszystkie jakie miałem.

Od początku mam słabość do pomarańczowo białego (pierwszy z drugiego rzędu), biały z czarnym i pomarańczowym (właśnie takim nie przeładowanym jaskrawością).

iNyHN.png

Rząd 2 kolumna 1

rząd 3 kolumna 2 (najlepsza wersja) i 3

rząd 4 kolumna 1 (druga w kolejności)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mogę prosić kolegę Lume

to chciałbym zobaczyć czerwoną tarczę i srebrny/szary bezel z czarnymi napisami (ewentualnie ćwiartka biała, reszta szara i napisy białe i czarne)

Edit. tylko ten szary, to taki srebrny albo gołębi

tRlDd.png

Bardziej kosmetycznych zmian nie będę wklejał żeby się nie rozdrabniać i żeby różnice się nie rozmyły.

Za to dwie parki nowych:

9AoIJ.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne propozycje. Wydaje mi się, że warto jeszcze poczekać z głosowaniem na kolorystykę. Sprawdźmy na początek zainteresowanie projektem.

Lume. Możesz jeszcze wrzucić biała tarcza, granat bezel i pomarańczową wskazówkę minutową?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne propozycje. Wydaje mi się, że warto jeszcze poczekać z głosowaniem na kolorystykę. Sprawdźmy na początek zainteresowanie projektem.

Lume. Możesz jeszcze wrzucić biała tarcza, granat bezel i pomarańczową wskazówkę minutową?

jj61q.png

Kolory, kolorami (fajna sprawa), ale nie da się ukryć, że do tej polerowanej koperty, a zwłaszcza bezela najlepiej pasuje klasyka. Dochodzę do wniosku, że do Squale 50 musi być czarny bezel i to raczej cały.

Squale 101 to inna sprawa, przy beczce można sobie na więcej pozwolić (i bezel jest inny).

Tu chyba jest pułpka jeśli będziemy dalej próbować połączyć te dwa zegarki w jeden...

Na moich obrazkach to nie rzuca się w oczy więc nie jest takie oczywiste.

rykLr.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zostawimy czarny fabryczny bezel to tylko na kozysc cenowo. ze szarą tarczą wyszlo by fajnie....Lume zamordujesz nas! :) sam juz nie wiem co bym chcial...polowa twoich projektow mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne tarcze z fabrycznym grają super.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zostawimy czarny fabryczny bezel to tylko na kozysc cenowo. ze szarą tarczą wyszlo by fajnie....Lume zamordujesz nas! :) sam juz nie wiem co bym chcial...polowa twoich projektow mi sie podoba.

A bo to nie sztuka dobrać parę kolorów żeby ładnie wyglądało :P

Sztuka to dobrać kolory do zegarka jako całości.

Cały granatowy bezel ostatecznie też się nadaje, więc Kapitan jeszcze nie zatonął, tylko wskazówki typu plongeur trzeba podmienić na jakieś bardziej klasyczne (te co są to również pozostałość z beczki 101).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bedzie AR na szkielku? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki bym chciał, ale niestety z Wami nie przejdzie...

tRlDd.png

na szczęście są inne propozycje, które także mogę zaakceptować

Cena jedynie mnie niepokoi, bo z super ceny 2000zł robi się nagle "2600 jak się uda, to będzie super i tanio i w ogóle pełen słismejd..."... to już mi daje do myślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu fajne zdjęcia

http://favoritewatches.blogspot.com/2011/11/squale-50-atmos.html

Nie podniecajmy się za bardzo bo nie wiadomo czy znajdą się chętni na 30 sztuk. Cena też wzrosła ale w tym momencie mniej więcej odpowiada wersji bez nakładanych indeksów.

Dokładnie...po tych modyfikacjach gdyby ktos chcial tak z ulicy zrobic sobie zakup grupowy to wyszlo by ok 3,5tys za szt. ( tak zostal mniej wiecej wyceniony...na ok 800 euro z modyfikacjami...moge wam podeslac maila z wyceną jak ktos bedzie chcial ). Dla was bedzie taniej bo zastosuje pewien myk :)

Takze prosze was o wyrozumialosc...bo przygotowanie klubasa to naprawde duzo zachodu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko Sumo to też na chwilę obecną podobne pieniądze = 2300 (po opłatach celnych, a nie tych co widzicie w necie)

aż się wierzyć nie chce, ale taka jest okrutna rzeczywistość,

więc te 2600 jeszcze mnie nie przeraża

gdyby aquarius był projektowany w tym roku, pewnie też trzeba by min 2500 położyć

takie czasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lume

a moich próśb nie spełnisz ?

@Quadro - jaki wmyk i wymy zastosujesz, bransoleta/mesh musi być w zestawie

na tych zdjęciach z ostatniego linak Lume pasek wygląda jak z wycieraczki do butów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jasna tarcza to wchodze w projekt lume - czarny bezel i jasno szara mieniąca sie tarcza. Jesli kapitan to myśle ze warto dopłacić do złotych wskazówek . Pomarańczowe ni jak nie pasują .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to nie jest sportowy bezel. To trochę tak jakby próbować kolorować np. Precistę PRS-50-b.

Nie rozumiem ?

Bezel ma bardzo dobre rowkowanie w Squale...takie drobne ostre rowkowanie jest o niebiosa lepsze niż np. pseudo wciecia w Omedze 300m. kto uzywal tego typu bezeli ten wie :)

A prs -50 masz racje tam bylo dziwactwo bez rowkow...chodz zegarek byl super :) Mialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to czy rowki się nadają (na pewno świetnie się nadają). Pisałem o ich stylu i wykończeniu, jak dla mnie taki bezel może być tylko stonowany, najlepiej czarny. Żeby dać jeszcze jeden przykład: jak część z Harleya Davidsona (konkretnie zakrętka do baku :P). Może się mylę, ale chyba to nie jest po prostu kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zmienić co dusza zapragnie...tylko za wszystko trzeba zapłacić...niezaleznie jaki to byłby producent czy typ zegarka.

ograniczenia przy modyfikacjach podyktowane są jedynie kosztami. A jak historia pokazała najwięcej chętnych jest na zegarki poniżej 2000zl...Zegarek blisko 3000zl ( Glycine) ledwo się sprzedał...to są pewne drogowskazy...nieubłagane.

Mam świadomość tego co napisałeś jednak zauważ że już teraz jesteśmy blisko 3k w projekcie na divera więc projekt poza inna baza robi się bliźniaczy z glicyne. dlatego napisałem o tej zmianie koloru bo uważam że to nie wystarczy i zbierzemy tylko tych którym ten właśnie kolor podpisuje + paru którzy wezmą każdego klubasa. dlatego poszukajmy jeszcze innych opcji które porwą większą ilość ludzi? może pomyślmy o czymś w stylu kemmner tonau lub stowa marine . a jeżeli będzie za drogo... zróbmy coś u gerlachow ... np projekt vcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobmy nawet w Wietnamie, tylko nie kolejny u Gerlacha-bozyszcze jakies, czy cos... Bez przesady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobmy nawet w Wietnamie, tylko nie kolejny u Gerlacha-bozyszcze jakies, czy cos... Bez przesady!

Uwielbiam... Wszedzie tylko nie tu... A dlaczego nie? brak powodu poza zawiscia chyba to mnie wlasnie przeraza w naszym spoleczenstwie. Wolimy szukac kogos w Wietnamie i na to znajdziemy energie. Dlatego po mistrzowsku zalatwilismy optimusa i jtt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz widze jak KMZIZ podpisze sie na chinskim zegarku od Gerlachow.

To prawda...niestety. Z uprzedzeniami nie wygramy. Wiec moze Kemmner? Nie zrozum mnie zle QV nie chce torpedowac Twojego pomyslu bo wynalazles bardzo fajna firme.. tylko obawiam sie ze to nie bardzo bedzie sukces, bardziej na sile stworzony klubas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim wybralem Squale ... pisalem do wielu firm... sproboj popisac po 3 tygodniach mnie zrozumiesz. mielism w klubie 2 klasyki zeno i stowe. mamy nieoficjalne piloty ruski z szachownica i gerlachowy 303. mielismy glycine ktore ma nazwe Combat sub!!! to byl taki miks zegarka wojskowego z duverem. teraz robimy divera vintage ktory nie udaje niczego innego.

w 2012r zostaly juz tylko pol roku to nie jest duzo czasu. ja jeszcze moge poszarpac temat i poszukam czegos alternatywnego... ale chetne firmy w wiekszosci beda chcialy za limitacje dodatkowych nie malych doplat do juz i tak bazowo nie taniego zegarka. mam firme szwajcarska rodzinna robiaca ciekawe zegarki ktora by nam tez zrobila limitke ale zegarek wyniosl by ok 8000zl uzbieramy 30 osob? watpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.