colector 736 #826 Napisano 23 Maja 2013 obie fantastyczne,miałbym spory dylemat którą wybrać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #827 Napisano 23 Maja 2013 Ja też kiedyś ( z ciekawości tylko niestety ) oglądałem wersje niebieską. Powiem szczerze, zegarek miazga. Gdybym dysponował takim budżetem byłby to mój pierwszy nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #828 Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Przymierzałem wczoraj Submuriner'a i kolejny raz przekonałem się, że jest to ideał, do którego zmierzam. Natomiast, oglądałem także Sky Dweller'a. Moim zdaniem, zachwycający. W szczególności, bardzo podoba mi się pomysł na wskazanie miesiąca (czarny prostokąt w oknie za indeksem godzinowym). Właściwość, która zwróciła też moją uwagę to znaczny ciężar zegarka, a przynajmniej takie odniosłem wrażenie, co dla mnie jest zaletą, bo lubię czuć, że mam zegarek na ręku. Edytowane 27 Maja 2013 przez KamilZlg 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1698 #829 Napisano 27 Maja 2013 Przymierzałem wczoraj Submuriner'a i kolejny raz przekonałem się, że jest to ideał, do którego zmierzam. ... i nie zawiedziesz się. Gorąco polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2027 #830 Napisano 27 Maja 2013 Nie tyle przymierzałem, ile testowałem przez kilka dni Orienta Stara Somesa Polecam naprawdę z czystym sumieniem. Zegarek uniwersalny, na odpowiednim pasku pasujący do każdego stroju. A oryginalny pasek to jeden z najlepszych pasków, jakie trzymałem w reku. Zegarek z tych, co to na zdjęciach wyglądają zwyczajnie a po wzięciu do reki ma tyle smaczków, że szybko się nie znudzi. 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15261 #831 Napisano 27 Maja 2013 Minusem będzie tylko to, że zegar nie będzie już tak ładnie cienki i wygodny....Nie tylko. Będzie też pewnie z 30% droższy. A OS somes bardzo. I pasuje faktycznie do każdego stroju, chyba jednak poza garniturem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8652 #832 Napisano 27 Maja 2013 Potwierdzam, Somes jak najbardziej uniwersalny. Najczęściej noszę do koszulek, polówek, jakiś mniej oficjalnych marynarek i jest super. Do garniaka będzie SARB035 i nie chcę innego Co do smaczków to tylko sygnowanej koronki mi lekko brakuje, ale wole za to wskaźnik rezerwy chodu. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #833 Napisano 30 Maja 2013 Absolutna miazga!! Zamieszał mi przeokrutnie w głowie i odrazu pokrzyżował moje plany zegarkowe... Oj będę teraz o nim intensywnie myślał 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 33152 #834 Napisano 30 Maja 2013 Będąc ostatnio w Kruku na Pl. Trzech Krzyży przymierzyłem 3 Rolki. Zdecydowanie najlepiej na żywo zaprezentował się czarny Explorer. Biały ładnie wygląda na zdjęciach katalogowych, natomiast na nadgarstku nie powala. Rozmiar zegarka perfekcyjny, świetnie leży na nadgarstku.Datejust II zawiódł mnie. Z zewnątrz ten zegarek moim zdaniem nie ma nic ciekawego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #835 Napisano 30 Maja 2013 Absolutna miazga!! Zamieszał mi przeokrutnie w głowie i odrazu pokrzyżował moje plany zegarkowe... Oj będę teraz o nim intensywnie myślał Spojrzałem kątem oka i pomyślałem "Zeitwerk", ale przypatrzyłem się i to jednak nie on . Nie mniej zegar zacny . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #836 Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Michał GO są bardzo ok Bartek Rolex po mimo,że też nie widziałem na żywo, to czarny mi się podoba. Edytowane 30 Maja 2013 przez Maks 3 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1698 #837 Napisano 30 Maja 2013 Ja dziś mierzyłem Blancpain F.F. Świetny zegar, nie zgodzę się, że na żywo tracą te zegary. Co ciekawe nie wygląda na swój rozmiar(45mm) na nadgarstku. Optycznie mniejszy niż AP Diver. Nie wiem, może dlatego, że cały czarny... Jakbym miał wolne środki brałbym bez zastanowienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #838 Napisano 30 Maja 2013 Żaden inny zegarek mnie na żywo tak nie rozczarował jak Blancpain FF A żeby nie rozmywać, to dzisiaj jeszcze Seventies wywołał u mnie pozytywne wibracje : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #839 Napisano 30 Maja 2013 Michał, zastanawiasz się nad tym "Z" na torcie? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #840 Napisano 30 Maja 2013 Dużo opcji chodzi mi po głowie. Nie wiem, czy poczekać, dozbierać i wtedy zaszaleć kupując coś naprawdę konkretnego, czy na spokojnie jak dotychczas budować systematycznie kolekcję... Zamarzył mi się ostatnio AP Offshore Jarno Trulli, po dzisiejszym mam straszną chcice na GO PanoMatic Counter XL, chodzi mi też po głowie jakiś ośmiodniowy Panerai, chciałbym też w końcu siedmiodniowego portugalczyka, fajne są GO Seventies, nie bez szans jest Patek Aquanaut... Jak sam widzisz konkretny misz masz 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #841 Napisano 30 Maja 2013 Bierz wszystkie :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #842 Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Niestety... Wiesz, wszystko może poczekać, każdy z tych zegarków jest konkretny, kozacki (itd itd) ale później będziesz je sprzedawał po to, żeby kupić następne zegarki. Więc może lepiej byłoby dozbierać, odżałować trochę i "kupić te marzenie" którego prędko nie sprzedasz? Edyta: wyszukałem tego AP na chrono. Jest to około 1/2, 1/3 ceny Zeitwerka. Nie lepiej spełnić marzenie niż kupować kolejny zegarek który po jakimś czasie Ci się znudzi? Edytowane 30 Maja 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #843 Napisano 30 Maja 2013 Naprawde nie wiem, pożyjemy zobaczymy 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WPK 0 #844 Napisano 30 Maja 2013 seventies to napewno nie ale z Sixties Square Chronograph chetnie bym sie zaprzyjaznil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #845 Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Ja jakiś już czas temu też miałem chwilę na "polatanie" po sklepach, więc kilka zegarków przymierzyłem. Ach te portugalczyki . Gdyby ten AP miał sekundnik to byłby zegarkiem idealnym. Coś wspaniałego Tarcza w AP jest fantastyczna. Kolor mnie po prostu powalił. Tak dobrze wykonanej bransolety nigdy nie miałem w rękach. Edytowane 30 Maja 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #846 Napisano 30 Maja 2013 Ten portugalczyk - ładny skurczybyk! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #847 Napisano 30 Maja 2013 Edyta: wyszukałem tego AP na chrono. Jest to około 1/2, 1/3 ceny Zeitwerka. Nie lepiej spełnić marzenie niż kupować kolejny zegarek który po jakimś czasie Ci się znudzi? Zeitwerk jest moim marzeniem, ale nie sądzę żebym mógł sobie pozwolić na taki wydatek, sumienie by mi nie pozwoliło Zostawmy Bartek ten temat, albo przenieśmy sie na pw. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #848 Napisano 30 Maja 2013 @Michał, już piszę @anda, tylko który Ci się podoba? Dla mnie obydwa są piękne . Szkoda, że ten tourbillon jest aż tak drogi . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #849 Napisano 30 Maja 2013 Ten biały - przepiękny, ale gdzieś tam widziałem też niebieskiego portugalczyka - chyba jeszcze lepszy Niestety, na razie mogę tylko pomarzyć... Ale kiedyś tam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #850 Napisano 30 Maja 2013 Zeitwerk super jednak Seventies już dawno przypadł mi do gustu. Jakiś czas temu wspominałem Ci m.in o nim, podoba mi się jego "prostota" 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach