Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Michael Kors x 2 s. Jeden z chrono, drugi bez. Już ma 4 sztuki zegarków tej formy. Ale jak lubi, podobają jej się to niech sobie kupuje :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michael Kors x 2 s. Jeden z chrono, drugi bez. Już ma 4 sztuki zegarków tej formy. Ale jak lubi, podobają jej się to niech sobie kupuje :)

pewnie, spokój... hihi

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski Milgauss jest ok, choc na real fotach juz mi sie tak nie podoba jak na renderach. Najladniejszy Rolek to i tak biala Daytona :D

klasyka :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj takie dwie Omegi:

aa078bbe9b690feb.jpg

(...)

Niebieska tarcza obłędna, ale za całokształt wybrałbym jednak Speedmastera. Już byłem prawie zdecydowany. Gdyby nie dodatkowe 2% rabatu o które wałczyłem a których nie wywalczyłem  to byłaby już moja :)

(...)

OM(F)G z powodu cirka ebałt 400 zł nie kupiłeś takiego zegarka??  :blink:

To Ty go wcale nie chciałeś chłopie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest co piszesz. Do końca nie byłem przekonany dlatego skorzystałem  z tego argumentu :)

Zegarek świetnie leży na ręce, wizualnie całkiem mi się podoba ale chyba jednak wolę Breiltinga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio byłem we Wrocławiu w Pasażu Grunwaldzkim i niestety nie było Longinesa LD. Mierzyłem za to Hydroconquesta, i kompletnie mnie ten zegarek nie ruszył. Mam pytanie do Wrocławiaków, czy jest jakieś miejsce we Wrocławiu oprócz dolińskiego, gdzie jest duże "natężenie" zegarków (m.in. Epos, Glycine, Longines etc.) :P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Coś w tym jest co piszesz. Do końca nie byłem przekonany dlatego skorzystałem  z tego argumentu :)

Zegarek świetnie leży na ręce, wizualnie całkiem mi się podoba ale chyba jednak wolę Breiltinga :)

Fajny zegarek trzeba bylo brac ;)

nie zrozum mnie zle ale porownywanie breitlinga do omegi ma sie jakos nijak...

dla mnie breitling jest poprostu brzydkim zegarkiem... mam dziwne odczucia co do tych zegarkow...

mam jednego vintydza ale jakos ta marka do mnie nie przemawia... pewnie teraz dostane becki od fanow marki ale poprostu takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam angelo

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to wyłącznie kwestia gustu :). Ostatnio też przymierzałem Brajtka... no dziad ma w sobie jakiś urok. Jest pełen przepychu, tak trochę jakby "ja tu jestem szefem". Dodam tylko, że żaden Brajtek jeszcze mi się nie podobał na fotkach, natomiast na żywo nieco spokorniałem.

Omega natomiast jest nieco bardziej klasyczna i konserwatywna, ale w tej jej prostocie jest coś, co nie pozwala mi spać po nocach i ostatecznie podjąłem chyba w głębi serca decyzję, że to właśnie ten zegarek będzie moim drugim automatem (i jednocześnie ostatnim "drogim" automatem, bo później koszty serwisowe pożarłyby mnie z kopytami :D ).

Edytowane przez atrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

omega wlasnie w swojej prostocie jest piekna... brak niepotrzebnych detali...

a brajtki sa poprostu za mocno przestylizowane i dla mnie sa poprostu brzydkie i odpustowe.. ale to jest moje zdanie... kazdy woli co innego...

nie twierdze ze ta firma jest zla... ma bardzo ciekawa historie itd. ale ten dizajn do mnie nie przemawia... wrecz mnie odpycha

z omega niema co porownywac bo to dla mnie przepasc... jesli chodzi o desing... omega bardziej do mnie trafia...

nieposoba mi wie w marce omega tylko windowanie cen nowych zegarkow... ale ja i tak nie kupuje nowych zegarkow bo mnie poprostu nie stac  :P

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, a ja właśnie bardzo lubię Breitlingi. Odpowiada mi 99% modeli a w Chronomacie jestem zakochany od dawna.

Gdyby była tylko wersja z matową bransoletą .... Jest teoretycznie Flying Fish ale nie ma go w PL.

Edytowane przez drm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

ok ok przeciez ja nie linczuje brajtkow... tylko mi sie nie podobaja... moj gust...

chronomat jeszcze nie jest taki zly w porownaniu do nav i innych

moglbys pokazac jaki cie interesuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, później bo teraz piszę z tabletu.

Pokażę też jeszcze jeden pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Ok, później bo teraz piszę z tabletu.

Pokażę też jeszcze jeden pomysł :)

ok ok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem takiego:

a6f2c0a42c7b7fa7.jpg

I tak jak pisałem: gdyby był cały matowy to byłby już dawno mój. Ten się za bardzo świeci.

Jest jeszcze wersja z tarczą "carbon black", dla mnie ładniejsza, ale z kolei ma nie wiedzieć dlaczego biały dysk daty, który gryzie się wg mnie z tarczą.

Możliwe że w końcu kupię wersję z matowym bezelem, polerowaną koperta i paskiem. 

Nie bez znaczenia w porównywaniu Breitling/Omega jest to, że te pierwsze mogę mieć od polskiego dystrybutora poniżej cen jakie są na Chrono24, z kolei Omega jest o jakieś 10% droższa.

Edytowane przez drm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

oprocz tego swiecenia to jest ok...

tak ceny omegi sa troszke za wyskokie...

a ten drugi typ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo świecący. Mam na oku matowego w wersji GMT ale to po pierwsze jest zegarek 47 mm za duży na mój nadgarstek, a po drugie nie w PL.

Zapomniałem o drugim typie. Rozważam go dlatego, że mogę go mieć również w b.dobrej cenie, lepszej niż od sprzedawców z Chrono24 z Włoch czy Hiszpani :)

IWC%20Pilots%20Watch%20Double%20Chronogr

Edytowane przez drm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

bierz schafka bierz  :rolleyes:  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  calkiem inna klasa... niema co sie zastanawiac

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście to jest sprawa bardzo indywidualna i dlatego mogę pozwolić sobie na własną ocenę tych zegarków. Nie techniczna, czy ekonomiczną ale tylko i wyłącznie emocjonalna. I w tym pojedynku wygrały Omegi.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

dla mnie tez... ale kolega nie chce kupic omegi bo duzo korzystniej bedzie mial bretlinga lub iwc... z tych dwoch ja bym napewno wybral iwc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chodzi o korzyści materialne. Po prostu Breitling zawsze był u mnie numerem jeden.

Miałem Omegę Speedmastera i Breitlinga Blackbirda, obydwa kupione jako nowe w PL i obydwa sprzedane na tym forum. Dużo milej wspominam i bardziej żałuję sprzedaży Breitlinga.

A IWC to może i inna liga ale i kilka tysięcy PLN więcej :)

Edytowane przez drm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi