Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

ja akurat jeszcze w tym zegarku (jeżeli oczywiście mówimy o nowych wypustach Omegi) nie odczułem tej grubości, którą mamy w domyśle ...

a bransoletę warto mieć

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FOIS.

Z przodu wygląda świetnie na mniejszym nadgarstku, nawet uszy są do przyjęcia, ale z profilu to już masakra :)

Cholera, chyba muszę sprzedać swojego - ta grubość Omeg jest irytująca ;-)

Masz rację z przodu to świetny zegar - jego tarcza i wskazówki podabają się bardziej niż klasyczne plastiki...ale klasyk mimo 42 mm nosi się wygodniej ( vs niecałe 40 mm FOIS) i nie wygląd na większego.

A ten pasek od FOISa jest chyba jednak bardzoej delikatny niż te od 300-tek. Na pewno węższy 19/16.

Edit- ale widzę że kupiłeś " reduced" więc problem rozmiaru masz rozwiązany

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

desmo - klasyczne wskazówki to są u Ciebie, CK2998 miały takie same. Plastiki były dopiero w 105.002.

No i masz rację, 42-mm Moonwatch, mimo, że jest większy, lepiej układa się na małym nadgarstku. A przy tym jest bardziej proporcjonalny.

Passero - bransoleta w Master 300 jest bardzo dobrej jakości i ma świetne zapięcie z mikroregulacją. A pasek zawsze można sobie dorobić i to znacznie lepszy, bo ten w FOIS rzeczywiście jest kiepski, w 300-ce nie widziałem.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, chyba muszę sprzedać swojego - ta grubość Omeg jest irytująca ;-)

Masz rację z przodu to świetny zegar - jego tarcza i wskazówki podabają się bardziej niż klasyczne plastiki...ale klasyk mimo 42 mm nosi się wygodniej ( vs niecałe 40 mm FOIS) i nie wygląd na większego.

A ten pasek od FOISa jest chyba jednak bardzoej delikatny niż te od 300-tek. Na pewno węższy 19/16.

Edit- ale widzę że kupiłeś " reduced" więc problem rozmiaru masz rozwiązany

Tak jest, reduced już cieszy oko, choć zobaczymy czy nie będzie to przystanek przed Pro :)

FOIS jest świetny, ale jest ale :)

Beczułkowatość jest wizualnie potęgowana podciętą po bokach kopertą, przy tej samej grubości i średnicy szkła co Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Passero - bransoleta w 300m jest bardzo dobrej jakości i ma świetne zapięcie z mikroregulacją. A pasek zawsze można sobie dorobić i to znacznie lepszy, bo ten w FOIS rzeczywiście jest kiepski, w 300-ce nie widziałem.

Tommaso, może nieprecyzyjnie się wyraziłem- ja nie kwestionuję jej jakości. Chodziło mi tylko o to, że koszmarnie układa się  na moim nadgarstku i brzydko załamuje się przy uszach. Co do paska, to podoba mi się samo zestawienie kolorystyczne, które fajnie oddaje klimat zegarka. Jakość taka se ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem z układaniem się, ale wykluczyłem cały zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

A u mnie, na pasku jest całkiem ok. Gdyby nie przeszklony dekiel, przez który zegarek "lewituje" nad nadgarstkiem, to by był temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

desmo - klasyczne wskazówki to są u Ciebie, CK2998 miały takie same. Plastiki były dopiero w 105.002.

No i masz rację, 42-mm Moonwatch, mimo, że jest większy, lepiej układa się na małym nadgarstku. A przy tym jest bardziej proporcjonalny.

Masz rację - te pierwsze były " alfa" a plastiki były później...ale to lepsze dopasowanie 42 mm wynika ńie tylko ze skręconych uszu ale i z braku "szafiru dla lubiących lewitujące toolwatche" zamiast dekla a optyczne zmniejszenie wersji 42 mm dotyczy wersji hesalitowej - szafir eksponuje wielkość tarczy.

Podsumowując - 3-0 dla hesalitu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Masz rację - te pierwsze były " alfa" a plastiki były później...ale to lepsze dopasowanie 42 mm wynika ńie tylko ze skręconych uszu ale i z braku "szafiru dla lubiących lewitujące toolwatche" zamiast dekla a optyczne zmniejszenie wersji 42 mm dotyczy wersji hesalitowej - szafir eksponuje wielkość tarczy.

Podsumowując - 3-0 dla hesalitu ;-)

+1 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ile osób tyle opinii, ale ja popieram "hesalit". 

post-57210-0-04881500-1455989473_thumb.jpg

post-57210-0-04323700-1455989479_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podobają oba. Każdy ma swój urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesalit ładniejszy, szafir praktyczniejszy.

Ale Moonwatch i tak IMO nie nadaje się na EDC, więc ta praktyczność chyba schodzi na dalszy plan. 

A najładniejsza jest wersja 3572 - hesalit i szafirowe plecki. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie 3573 ostatnio pełni rolę "zegarka do zadań specjalnych".

W sumie to tak na prawdę ostatnio uwielbiam zestaw AT + Speedmaster.

AT do pracy, a Speedmaster po pracy.

Reszta zegarków odpoczywa.

Jutro jak dobrze pójdzie to AT ponosisz Ty, a ja do pracy będę miał coś innego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesalit ładniejszy, szafir praktyczniejszy.

Ale Moonwatch i tak IMO nie nadaje się na EDC, więc ta praktyczność chyba schodzi na dalszy plan. 

A najładniejsza jest wersja 3572 - hesalit i szafirowe plecki. :)

A mówiłeś ostatnio że okienko w toolwatchu to dziwactwo ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dla mnie Moonwatch to nie toolwatch. Co to za toolwatch z ręcznym naciągiem z ciężko chodzącą koronką i bez daty...

Moje toolwatche to obecnie wszystkie divery, a te mają stalowe plecki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommaso - która koronka w Moon-ie chodzi cieżko? Naczytałem się o tym przed zakupem i ni w cholerę nie mogę tego zrozumieć. Działa lekko jak piórko.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, pewnie chodzi o to że niezgrabne paluchy nie mogą wyizolować koronki z osłon...;-)

A biorąc pod uwagę znaczeńie słowa tool to każdy chrono takim narzędziem chyba jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nakręca się ciężko, widocznie mam delikatne palce. Być może to kwestia tego, że nie za wiele jej wystaje z koperty.

Miałem w ręku 3-4 egzemplarze i wszędzie miałem takie same odczucia.

Ale większość osób tego nie potwierdza, czyli jest to rzecz zupełnie subiektywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście może cieżko ją wyciągnąć, ale generalnie chodzi tak lekko, jak w moim Zenithcie. Naprawdę przyjemnie się go nakręca :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma odbiór. Moonowa koperta jest po obu bokach szerzej wyprofilowana, przez co wizualnie sprawia lepsze wrażenie niż w FOISie, w którym boki są węższe od ringu tachografu. To z kolei sprawia, że koronka częściowo jest pod tachografem i nakręcenie zegarka robi się wyzwaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To efekt powiększających optycznie prostych uszu i szafiru FOISa...vs skręcone uszy i hesalit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj miałem przyjemność spotkać się na żywo z parką pięknych GS w noble palace w Gdyni w klifie. Bardzo uprzejmy i znający się na rzeczy sprzedawca w miłej i profesjonalnej atmosferze udostępnił mi do dokładnego obmacania : post-78674-1456344849,6429_thumb.jpgpost-78674-1456344854,6291_thumb.jpgpost-78674-1456344859,0899_thumb.jpg

Ps do porównania mój sarb033 :)

Wrażenia - klasa.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoich zdjęciach nie ma różnicy miedzy Gieesem i Sarbem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszne mam ciśnienie na tę bulove. Dzisiaj przymierzałem i wszystko mi pasuje z wyjątkiem szkła. Wolałbym jakieś plexy.

9d33956fcb144fb14c2ddb840cec364a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoich zdjęciach nie ma różnicy miedzy Gieesem i Sarbem :D

Zbyt podekscytowany byłem żeby się skupić i porobić ładne zdjęcia :(

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi