Jan M. Krawczyk 291 #3451 Napisano 29 Marca 2016 Sam nie wiem co z tymi Tudorami. To wszystko przez forum Żyłem sobie spokojnie i miałem jeden zegarek. A teraz... ech. Planuję Moonwatcha, PAMa 512, Tudora, potem Sub bez daty i ciągle coś na codzień by się przydało. No i oczywiście garnek złota, żeby te marzenia zrealizować. A jak się już uda, to pojawią się kolejne. I tak w koło Macieju. A mogłem zostać przy origami 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2932 #3452 Napisano 29 Marca 2016 Sam nie wiem co z tymi Tudorami. To wszystko przez forum forum jak forum, ale to naprawdę fajne zegary są, świetnie wykonane, mają Rolexowy rodowód i to wszystko bez logo "Króla" - co dla niektórych jest istotne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3453 Napisano 29 Marca 2016 I teraz jeszcze wysyp nowych wersji. W sumie każdy coś sportowego dla siebie znajdzie. Tylko właśnie zastanawiam się czy faktycznie nie ma alternatywy do BB w tej cenie? Chciałbym uniknąć ADHD i wybrać model, który zamieszka ze mną na lata 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3454 Napisano 4 Kwietnia 2016 Przymiarek dalsza część. Tym razem coś z kompletnie innej beczki. W ramach poszukiwań zegarka codziennego. Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer. Myślałem, że na żywo jego sportowe uosobienie jednak zniknie i okaże się dobrym kompanem do marynarki i koszuli. Ale chyba raczej się myliłem? A ogólne uczucia są mieszane. Mechanizmy piękne, detale bardzo ciekawe i zapadające w pamięć. Ale jakość wykonania i wygląd tarcz i kopert chyba nieprzystający do ceny. Chociażby na drugim zdjęciu i wersji, która mi się najbardziej podoba, widać jak wyglądają indeksy. No nie wiem. Wydaje się, że można to było zrobić lepiej. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2818 #3455 Napisano 4 Kwietnia 2016 Co Wy z tymi Tudorami, jakiś szał na forum Jeśli już to burgund.Tylko Black Bay Black 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #3456 Napisano 4 Kwietnia 2016 Tylko Black Bay Black Stronniczy jesteś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8350 #3457 Napisano 14 Kwietnia 2016 Przymierzałem dzisiaj dwie Omegi - limitkę AT i Globemastera. Limitka jakoś mnie nie zachwyciła, głownie przez 'pomazany' dekiel i tarczę Po Globe spodziewałem się nieco więcej, zwłaszcza po kopercie, nie wiem, ale wydaje mi się jakaś...nieproporcjonalna, głownie przez kształt uszu. Być może to tylko moje subiektywne odczucie.Za to tarcza jest fantastyczna. IP6s 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OperatorkaKosiarki 19816 #3458 Napisano 18 Kwietnia 2016 a ja taki przymierzyłam całkiem fajny Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #3459 Napisano 18 Kwietnia 2016 Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy nie mam zbyt dużego nadgarstka, ale mikre jakieś takie były. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #3460 Napisano 18 Kwietnia 2016 Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy Bo pamiętają do czego służy zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #3461 Napisano 19 Kwietnia 2016 Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy nie mam zbyt dużego nadgarstka, ale mikre jakieś takie były.Seria M-Force będzie dla Ciebie 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #3462 Napisano 19 Kwietnia 2016 Nie przesadzajcie bo ja myślę o 42-43 mm. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek314 103 #3463 Napisano 19 Kwietnia 2016 Zrobił na mnie wielkie wrażenie. Wiem, że ten wygląd nie każdemu się podoba, ale trudno się było odkleić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #3464 Napisano 23 Kwietnia 2016 Bardzo mi się podoba ten tudor north flag, połączenie branzolety i koperty przypomina mi rolex oyster quartz. Ja mierzyłem ostatnio Junghans max bill automatic. Jest lepiej na żywo niż na zdjęciach. Ma wszystko to co lubię, wypukłe plexi, stop sekunde, date dopasowaną czcionką z numerami na tarczy, rozmiar koperty 38mm a paski 20mm. Fajny i charakterny zegarek, chyba się skusze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3465 Napisano 23 Kwietnia 2016 Przyjemny. Też mi swego czasu chodził po głowie. Tylko pasek mi w nim nie odpowiadał. Szczęśliwie przy takim stylu wiele innych opcji paskowych może wchłonąć 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #3466 Napisano 23 Kwietnia 2016 Bo pamiętają do czego służy zegarek. Dobre, trafne i na czasie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3467 Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Co myślicie o takiej opcji jako zegarek codzienny? Walczy z Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille, który wydał mi się optymalnym wyborem.. jednak może niekoniecznie? Jak sądzicie? Edytowane 7 Maja 2016 przez Jan M. Krawczyk 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 953 #3468 Napisano 7 Maja 2016 Moze to kwestia zdjecia ale wydaje sie za duzy na twoj nadgarstek. Jaka jest srednica - 42 mm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5374 #3469 Napisano 7 Maja 2016 A masz może zdjęcie jak wygląda Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille na Twoim nadgarstku? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3470 Napisano 8 Maja 2016 To raczej kwestia zdjęcia i niewielkiej odległości. W rzeczywistości układa się całkiem dobrze. Choć jest to maksymalna wielkość przy moim nadgarstku. Grande Taille nie udało mi się uchwycić jeszcze, ale identyczna pod względem wielkości koperta i podobny wygląd tarczy, u mnie prezentuje się następująco: 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3471 Napisano 8 Maja 2016 To na podstawie tych dwóch zdjęć moim zdaniem lepiej prezentuje się na Twoim nadgarstku JLC. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3472 Napisano 8 Maja 2016 Koniecznie przymierz GT - to co pokazujesz to duoface - więc mechanizm obsługując drugą strefę jest grubszy. Koperta to 9,3mm grubości. . Twój docelowy zegarek GT ( ref. 2708410) mimo tych samych 2 wymiarów koperty będzie bardziej płaski co zmienia nieco sposób układania i odczuwania zegarka na nadgarstku.Tak czy inaczej piękny - ja bym siė nie zatsanawiał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3473 Napisano 8 Maja 2016 Też mi się tak wydaje, ale chcę się upewnić. W przypadku JLC wszystko do mnie przemawia. Jest taki uniwersalny i dyskretny. A przy tym taki... mistyczny. Chcę się pobawić z córką, więc odwracam tarczę. Bo teraz czas ma zupełnie inny wymiar i nie trzeba go kontrolować 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5374 #3474 Napisano 8 Maja 2016 Wydaje mi się, że JLC choć powstał jako zegarek sportowy swoim wyglądem bardziej lokuje się po stronie elegancji. Jako zegarek codzienny bardziej pasuje mi CFB. Oczywiście całkowicie subiektywnie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3475 Napisano 8 Maja 2016 Staszku - jak ktoś nosi na codzień wyprasowaną ;-) koszulę to już da radę. Wersja z brązowym krokodylem jest jak najbardziej EDCowa. A zawsze można wrzucić na cordovan i wtedy jest już bardziej casualowo. Dla mnie nie ma problemu a zegar ponadczasowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach