SPS 66548 #6926 Napisano 20 Października 2024 W dniu 18.10.2024 o 22:17, Dorian06 napisał(-a): Bo taki ma być. Jeden z najlepszych Pamów. tak ja to rozumiem 👍 Tak jak już z kolegą Jarkiem rozmawiałem odnośnie różnych zegarków. Mają swój specyficzny styl i szanuję między innymi za to 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 8768 #6927 Napisano 25 Października 2024 Dzisiaj takie gagatki były mierzone 😉 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43212 #6928 Napisano 25 Października 2024 1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Dzisiaj takie gagatki były mierzone 😉 Ten kozak 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 8768 #6929 Napisano 25 Października 2024 Ten kozakPozytywnie mnie zaskoczył ten tytanowy Panerai 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43212 #6930 Napisano 25 Października 2024 6 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Pozytywnie mnie zaskoczył ten tytanowy Panerai Nie dziwię się. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sajmonm 2917 #6931 Napisano 25 Października 2024 Dzisiaj takie gagatki były mierzone To że spotkania podstolika? Chciałem odwiedzić pierwszy raz ale się nie wyrobiłem. Z chęcią następnym razem wpadnę… będzie info w odpowiednim temacie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 8768 #6932 Napisano 25 Października 2024 To że spotkania podstolika? Chciałem odwiedzić pierwszy raz ale się nie wyrobiłem. Z chęcią następnym razem wpadnę… będzie info w odpowiednim temacie? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak, z dzisiejszego spotkania. Myślę, że będziemy wrzucać info na bieżąco, może aiększa grupka się zrobi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8036 #6933 Napisano 26 Października 2024 Watch Time Düsseldorf 2024: Sinn: Squale: Damasko: Laco: Hanhart: Powoli będę wrzucał resztę - marki bez swoich wątków wylądują bezpośrednio tutaj 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8036 #6934 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) Union Glashütte Averin - niestety wymaga sporej łapy. Koperta leży lepiej niż TAG Monaco. Wykonanie jak to UG top. Fajny ale na moje 18-18,5 cm w nadgarstku jednak ciut za dużo Noramis Date Sport - mesh na nie, robi się za dużo i za świecąco. Wykonanie bomba, przepiękna tarcza. Rozmiar ok choć ja wolałbym go w 40 mm. Belisar Sport Chronograph - nowy wypust, mega zaskoczenie in plus. Świetnie maskuje swoją wysokość, genialnie leży na ręce. Światło fatalne wiec zdjęcia takie sobie ale uwierzcie - ten zegarek jest obłędny. Kupił i mnie i żonę i to on dołączy do kolekcji. Tutima M2 Seven Seas S 40 mm - fajny rozmiar, solidne wykonanie… i tona polerowanych elementów, dawno nie widziałem tak błyszczącego się zegarka 😳 Mnie to przeszkadzało trochę choć jako bling diver do biura może się sprawdzi. Edytowane 26 Października 2024 przez cordi7 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8036 #6935 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) Seven Seas - tytan, fajna wakacyjna tarcza tylko cena mało wakacyjna. Faworyt mojej żony z gamy modelowej Tutimy Edytowane 26 Października 2024 przez cordi7 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87525 #6936 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) 34 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Union Glashütte Averin - niestety wymaga sporej łapy. Koperta leży lepiej niż TAG Monaco. Wykonanie jak to UG top. Fajny ale na moje 18-18,5 cm w nadgarstku jednak ciut za dużo Noramis Date Sport - mesh na nie, robi się za dużo i za świecąco. Wykonanie bomba, przepiękna tarcza. Rozmiar ok choć ja wolałbym go w 40 mm. Belisar Sport Chronograph - nowy wypust, mega zaskoczenie in plus. Świetnie maskuje swoją wysokość, genialnie leży na ręce. Światło fatalne wiec zdjęcia takie sobie ale uwierzcie - ten zegarek jest obłędny. Kupił i mnie i żonę i to on dołączy do kolekcji. Tutima M2 Seven Seas S 40 mm - fajny rozmiar, solidne wykonanie… i tona polerowanych elementów, dawno nie widziałem tak błyszczącego się zegarka 😳 Mnie to przeszkadzało trochę choć jako bling diver do biura może się sprawdzi. No to Dominik gratuluję. Bardzo nieoczywisty ale ciekawy wybór. Zupełnie co innego niż kilku miesięcznie pisanie w wątku 😀 No i to dość duży zegarek na Twoje standardy 52mm l2l 😀 Edytowane 26 Października 2024 przez kornel91 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8036 #6937 Napisano 26 Października 2024 1 minutę temu, kornel91 napisał(-a): No to Dominik gratuluję. Bardzo nieoczywisty ale ciekawy wybór. Zupełnie co innego niż kilku miesięcznie pisanie w wątku 😀 Jak to często bywa u mnie - czarny koń na ostatniej prostej wygrywa 😆 Teraz trzymaj kciuki, muszę ponegocjować. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7151 #6938 Napisano 26 Października 2024 @cordi7, dzięki za świetne relacje z przymiarek! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8036 #6939 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) Nie ma sprawy, jak ktoś będzie mial możliwość się wybrać za rok to naprawdę polecam - jest sporo trudnych do przymierzenia zwłaszcza w Polsce marek. Był Czapek, Horage, Ba111od, jest na co popatrzeć. W tym roku wystawiało się więcej marek niż rok wcześniej, oby ten trend się utrzymywał. A przy okazji wizyty na targach można się rozkoszować pysznym, prawdziwym ramenem i hot potem 😁 28 minut temu, kornel91 napisał(-a): No i to dość duży zegarek na Twoje standardy 52mm l2l 😀 Lubie małe zegarki dlatego wygrywa chrono o średnicy 43 mm, grubości 14,7 mm i L2L prawie 52 mm 😆 A na poważnie - nie czuć tego na ręce. Zegarek leży bardzo wygodnie, nie wystaje poza obrys nadgarstka, grubości nie czuć w ogóle - a normalnie okolice 14 mm to mój próg bólu. Fajny patent to przykręcane boczne „zderzaki” - nie rysujemy koperty a sam zderzak kosztuje bodajże 70 czy 90€. UG ostatnio prezentuje naprawdę fajne modele i oby tak dalej 👍 Edytowane 26 Października 2024 przez cordi7 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87525 #6940 Napisano 26 Października 2024 30 minut temu, cordi7 napisał(-a): Jak to często bywa u mnie - czarny koń na ostatniej prostej wygrywa 😆 Teraz trzymaj kciuki, muszę ponegocjować. To trzymam kciuki żeby z tych 3900 euro wyszlo bliżej 3 tysięcy chociaż nie wiem jak Niemców z rabatami ale jak będzie koło 3500euro myślę że też będzie dobrze 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14863 #6941 Napisano 26 Października 2024 Dominik [mention]cordi7 [/mention] dzięki za super robotę to i w innych wątkach. Fajnie pooglądać szeroki przekrój niecodziennych i nieoczywistych zegarków.Gratuluję wyboru kolejnego zakupu! Powodzenia w negocjacjach. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #6942 Napisano 27 Października 2024 W dniu 25.10.2024 o 23:49, Piotr Piątkowski napisał(-a): Tak, z dzisiejszego spotkania. Myślę, że będziemy wrzucać info na bieżąco, może aiększa grupka się zrobi Hej, czytam że coś mnie ominęło, gdzie był podstolik, już 100lat mnie nie było a bardzo chętnie wrócę do starych dobrych praktyk. Jestem z Lubina 59-300, więc łapię się na Wrocław i Z.Gorę, gdzie wstawiacie info odnośnie terminu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaponier 592 #6943 Napisano 28 Października 2024 Corum. Ja tam lubię... Admirals Cup jest godny bo jednak jakość tych flag jest fenomenalna a i Bubble nie pogardzę.. 464649360_8904215429613229_7673655781879791761_n.mp4 464944431_8595598690521797_644241913664599491_n.mp4 464984069_8849712551734793_1285235745122694588_n.mp4 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6944 Napisano 31 Października 2024 Taki Eposik manualny dzisiaj mierzony był 😁 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7362 #6945 Napisano 31 Października 2024 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43212 #6946 Napisano 1 Listopada 2024 W dniu 31.10.2024 o 16:40, SPS napisał(-a): Taki Eposik manualny dzisiaj mierzony był 😁 Jak na żywo ta dziura się prezentuje ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6947 Napisano 2 Listopada 2024 7 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Jak na żywo ta dziura się prezentuje ❓️ Jakimś wielkim fanem open hearta nie jestem. To projekt jest spójny - może przez to, że wycięcie jest zbliżone do subtarczy sekundy i kształtu lunety pasuje. Cyferblat ładny jasno szary z pasami. Dekiel jest cały przeszkolony wszytko widać, są perłowania / groszkowania i dodatkowe zdobienia na płytach. Ogólnie w odbiorze ładnie się prezentuje. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 8768 #6948 Napisano 2 Listopada 2024 3 godziny temu, SPS napisał(-a): Jakimś wielkim fanem open hearta nie jestem. To projekt jest spójny - może przez to, że wycięcie jest zbliżone do subtarczy sekundy i kształtu lunety pasuje. Cyferblat ładny jasno szary z pasami. Dekiel jest cały przeszkolony wszytko widać, są perłowania / groszkowania i dodatkowe zdobienia na płytach. Ogólnie w odbiorze ładnie się prezentuje. Patrząc na cenę jaką za niego kiedyś zapłaciłem, to bardzo dobry stosunek ceny do jakości Ja za to mogłem pomierzyć Zenitha od SPS 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TimeWaitsForNoOne 1316 #6949 Napisano 3 Listopada 2024 Trochę przymiarek z wczorajszego WatchPro Salon 2024 w Londynie Cz. 1 - firmy brytyjskie Benjamin James - nie w moim stylu, ale firma jakoś zaczyna się przebijać i nawet kilka dni temu na naszym Forum została zauważona. Studio Underd0g - pierwszy raz widziałem na żywo i doceniam to, że firma będąca jednoosobowym projektem w tak krótkim czasie się przebiła, ale oczywiście to zegarek, który może być tylko kolejnym w kolekcji. Backes and Strauss - zegarki są uboczną działalnością tej firmy i tak naprawdę robi je dla nich Franck Muller. Całkiem przyjemne, choć nie dla mnie, przynajmniej nie teraz. Nomadic - fajny mikrobrand z Belfastu, choć z powodu słabego oświetlenia na zdjęciach tego nie widać, poza tym dwóch zegarków, które mógłbym rozważyć, nie było. Duckworth Prestex - przyglądam się tej firmie z pewną życzliwością od dwóch czy trzech lat, nawet czasem trochę rozważam, ale nie mam pełnego przekonania. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TimeWaitsForNoOne 1316 #6950 Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) WatchPro Salon 2024 Cz. 2 - szwajcarskie firmy wracające na rynek po okresie niebytu lub niewielkiej aktywności Nivada Grenchen - z jednej strony wszystko, co Nivada robi po powrocie na rynek, to tylko reedycje własnych modeli z przeszłości, ale robi to świetnie. Naprawdę bardzo fajne, zwłaszcza te dwa na zdjęciach. Favre-Leuba - dobrze, że firma wróciła w szwajcarskie ręce, może potencjał jaki ma choćby w związku z rokiem założenia, zostanie wreszcie wykorzystany. Warto się przyglądać. Ollech & Wajs - raczej nie dla mnie, ale choćby z racji dalekich polskich korzeni firmy, niech jej się uda. Fortis Vagabond - to jest właśnie ten Fortis, o którym kilka dni temu było głośno z powodu ceny z zupełnie innej półki niż dotychczas. Edytowane 3 Listopada 2024 przez TimeWaitsForNoOne 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach