logann 3089 #7001 Posted November 23, 2024 8 hours ago, szuwi said: Myślałem, że będzie za duży, a jest całkiem ok... Mnie też wpadł w oko 😄 dzięki za miłą pogawędkę i przymiarkę Lange 👍🏻 11 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 16917 #7002 Posted November 23, 2024 Fajne mieliście spotkanie i przymiarki👍 2 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
rafi 12945 #7003 Posted November 23, 2024 Widzę, że grubo było. Żałuję, że nie dałem rady… 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6586 #7004 Posted November 23, 2024 3 godziny temu, logann napisał(-a): Mnie też wpadł w oko 😄 dzięki za miłą pogawędkę i przymiarkę Lange 👍🏻 Fajnie było 57 minut temu, rafi napisał(-a): Widzę, że grubo było. Żałuję, że nie dałem rady… Może następnym razem 3 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 58265 #7005 Posted November 26, 2024 W dniu 23.11.2024 o 21:03, logann napisał(-a): Mnie też wpadł w oko 😄 dzięki za miłą pogawędkę i przymiarkę Lange 👍🏻 jakie wrażenia z Lange kolego? 1 Share this post Link to post Share on other sites
logann 3089 #7006 Posted November 27, 2024 7 hours ago, SPS said: jakie wrażenia z Lange kolego? Trochę w stylu mojego komunijnego Citizena, więc wzbudzał sentyment Generalnie nie napiszę nic odkrywczego pewnie, jakość wykonania, proporcje, prostota tarczy - bardzo na plus. Tył oczywiście piękny, ale jak często bym go oglądał? Bez wątpienia bardzo wygodny, ale do rozmiaru musiałbym się przyzwyczaić bo ostatnio raczej większe zegarki noszę i w innym stylu. Jak mi się te wszystkie grubaśne Omegi już znudzą i będę potrzebował czegoś stonowanego, to może o nim pomyślę 7 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #7007 Posted November 27, 2024 Wizualnie petarda, wykonanie i detale - mega. Świetne tarcze, pięknie wykonane, jak one grają światłem! Co do grubości - to trochę jak ja z profilu, nie ma dramatu ale szczawikiem nie jestem 😆 Na ręce tego nie czuć zupełnie, bardzo fajnie leżą. Niby zdecydowany na Hentschla byłem ale trochę mi GO w głowie namieszały. 16 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 12945 #7008 Posted November 27, 2024 Fajnie wyglądają. Niby 40, ale ucha chyba dość krótkie i na nadgarstku bardzo ok. Jak z jakością wykonania vs Hentshel? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #7009 Posted November 27, 2024 (edited) Ucha faktycznie krótkie. Jakość wykonania świetna choć finalnie Hentschel ciut z przodu - ciężko porównać z racji na komplikacje vs. prosty 3-wskazówkowiec ale jednak. Duża data z obydwoma dyskami na tym samym poziomie jest świetna. Tarcze godzinowa i sekundowa mają koncentryczne kręgi, reszta jest matowa ale z opalizującym efektem. W zielonym, chyba w sumie najciekawszym kolorystycznie, razi białe tło daty. Każdy z trzech egzemplarzy był trochę inny (zdobienie mechanizmu) - wszystko jest ręcznie wykańczane. Zeby mial 1-2 mm mniej to sprawa bylaby jasna - GO. A tak ... waham sie jeszcze. Tym niemniej naprawde fajny zegarek. Edited November 27, 2024 by cordi7 8 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #7010 Posted November 27, 2024 Aha, wersja z rezerwa chodu zamiast faz ksiezyca ma o mm mniej. Moze to jest jakis pomysl 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 16917 #7011 Posted November 27, 2024 (edited) Często wracam do tego GO, za każdym razem po przymiarkach odbiór jest inny raz za duzy raz idealny. Dla mnie najlepsze sa wersje niebieską i białą tarcza. Zielona tez fajna ale od czasu kiedy zobaczyłem panomatica w tej konfiguracji ze zlota kopertą to stalowa wyglada słabo 😂 A z przymiarek Edited November 27, 2024 by Jan 13 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8499 #7012 Posted November 27, 2024 (edited) 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Ucha faktycznie krótkie. Jakość wykonania świetna choć finalnie Hentschel ciut z przodu - ciężko porównać z racji na komplikacje vs. prosty 3-wskazówkowiec ale jednak. Duża data z obydwoma dyskami na tym samym poziomie jest świetna. Tarcze godzinowa i sekundowa mają koncentryczne kręgi, reszta jest matowa ale z opalizującym efektem. W zielonym, chyba w sumie najciekawszym kolorystycznie, razi białe tło daty. Każdy z trzech egzemplarzy był trochę inny (zdobienie mechanizmu) - wszystko jest ręcznie wykańczane. Zeby mial 1-2 mm mniej to sprawa bylaby jasna - GO. A tak ... waham sie jeszcze. Tym niemniej naprawde fajny zegarek. Mnie się na zdjęciach podobały. Podchodziłem dwa razy na żywo i niestety czułem się trochę jakbym budzik marki Ruhla miał na ręku. Edited November 27, 2024 by beniowski 9 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #7013 Posted November 27, 2024 @beniowski no chudzinka to nie jest… niestety. Mi się zawsze podobał ale bałem się tej grubości. Na żywo nie jest źle ale powinien być cieńszy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
TimeWaitsForNoOne 1223 #7014 Posted November 28, 2024 Przymiarki z mojej ulubionej niszy podczas Time+Tide British Watchmakers' Weekender Bamford Beaucroft Bremont Christopher Ward Farer Paulin Studio Underd0g Vertex Zero West 16 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #7015 Posted November 30, 2024 Często wracam do tego GO, za każdym razem po przymiarkach odbiór jest inny raz za duzy raz idealny. Dla mnie najlepsze sa wersje niebieską i białą tarcza. Zielona tez fajna ale od czasu kiedy zobaczyłem panomatica w tej konfiguracji ze zlota kopertą to stalowa wyglada słabo A z przymiarek DD platyna iceblue petarda 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 16917 #7016 Posted November 30, 2024 1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): petarda Tak ale jakoś vintage DD w złocie lepiej mi siedział, to platynowe 36mm na zdjęciu wyglada lepiej na moim nadgarstku niz w realu. Ale to może byc tez kwestia chwili 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85205 #7017 Posted December 1, 2024 W dniu 27.11.2024 o 15:53, cordi7 napisał(-a): Wizualnie petarda, wykonanie i detale - mega. Świetne tarcze, pięknie wykonane, jak one grają światłem! Co do grubości - to trochę jak ja z profilu, nie ma dramatu ale szczawikiem nie jestem 😆 Na ręce tego nie czuć zupełnie, bardzo fajnie leżą. Niby zdecydowany na Hentschla byłem ale trochę mi GO w głowie namieszały. Dobrze Dominik wygląda na Twoim nadgarstku. Szary bardzo ciekawy. U Waldka wygląda na przerośnięty 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42162 #7018 Posted December 1, 2024 (edited) W dniu 27.11.2024 o 15:53, cordi7 napisał(-a): Niebieski petarda. Cytat Od doopy strony również świetnie się prezentuje. Ten mikrorotor jest w sumie maksi. Edited December 1, 2024 by Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
SPS 58265 #7019 Posted December 1, 2024 (edited) Rodzinne posiedzenie i zegarek kuzyna - Laco😁 Edited December 1, 2024 by SPS 9 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #7020 Posted December 1, 2024 9 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Dobrze Dominik wygląda na Twoim nadgarstku. Szary bardzo ciekawy. U Waldka wygląda na przerośnięty 😀 Sama srednica jest ok, krotkie ucha tez spoko. Problemem jest grubosc. Ten zegarek jest NAPRAWDE gruby. I tak jak pisal Filip projekt koperty nawet nie probuje tego jakos ukryc. Moj UG chrono jest na papierze grubszy a na rece wyglada DUZO lzej - bedac jednoczesnie sportowym przeciez zegarkiem a tu masz a la eleganta. 8 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Niebieski petarda. Od doopy strony również świetnie się prezentuje. Ten mikrorotor jest w sumie maksi. Kolory tarczy, wykonanie, zdobienie - super. Ale patrz wyzej - za gruby. Niestety. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42162 #7021 Posted December 1, 2024 32 minuty temu, cordi7 napisał(-a): za gruby. Niestety. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #7022 Posted December 3, 2024 Małe przymiarki ☺️ 15 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6586 #7023 Posted December 3, 2024 Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Małe przymiarki ☺️ Jaki masz nadgarstek, jeśli można spytać? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42162 #7024 Posted December 3, 2024 PP za***isty 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #7025 Posted December 3, 2024 Jaki masz nadgarstek, jeśli można spytać? Jakieś 18,2cm Jakieś 18,2cm Nówka nieśmigana, folia na zapięciu 0 Share this post Link to post Share on other sites